Cim je trazio da se ulogujes da bi nesto skinuo, pa onda mozes da skines samo ono sto je tvoj upload, itd... tada je definitivno prestao da postoji za mene...
Crko je i Orion, netload se vuce ko puzic, masa drugih je nestala...
Umesto da su se budale odlucile da same kace fajlove na te share sajtove i da ti ponude premijum za 5-10E na mesecnom nivou svi bi bre to koristili...
Daum je stalno govorio ne NEWS serverima cini se da je to jedino sto valja...
I nije neki izbor ovih dana, rapid ide 30kBps i još secka, extabit ide konstantnih 60 i ima ograničenje jedan fajl na sat vremena, netload se obično vuče još gore, uploaded.to ima ograničenje po veličini fajlova i ažurno brišu pirateriju, rapidgator je brz ali imaš samo 2gb dnevno da skineš, i tako dalje. Može i dalje da se skine ako nešto nikako drugačije ne možeš da nađeš ali je smaranje.
Jedini koji je ostao da valja je Mediafire, imaš multikonekcije i više fajlova odjednom pa ti ide punom brzinom i nema ograničenja osim maksimalne veličine od 200mb, međutim uploaderi ne vole da ga koriste jer ne daje premium.
:: :: :: :: Umesto da su se budale odlucile da same kace fajlove na te share sajtove i da ti ponude premijum za 5-10E na mesecnom nivou svi bi bre to koristili.. :: : :: :
Ko to svi? Primer, potražim aplikaciju na netu, ona je postavljena na Rapidshare a ja lujka plaćam članarinu File Sonic-u. Koju korist od file sonica imam? Treba da nateram uploadere da koriste samo file sonic host jer ja tu plaćam? Logično je onda da treba svim poznatim file host serverima plaćati članarinu i time sebi omogućiti brz download bez čekanja. Onda bi još logičnije bilo da sa tim parama upadnem u prvu radnju za prodaju softvera i kupim original kao sav normalan svet i time podržim programera, proizvodjača a ne lopova i njegovog distributera. Nekada je svrha piraterije na internetu bio BESPLATAN download a ne kupovina. Danas i to nije pravilo.
Najmučniji pojam koji sam odavno ispljuvala na netu je `DONATE`! Znaš, ja ti dajem besplatno, ali ipak daj kumo bar neku crkavicu za trud
Ima jako dobrog softvera koji je donationware, razni arhiveri, media encoderi koji često rade posao bolje od onih plaćenih, većina media plejera, razni sitan softver koji ti često spasi bulju, kao i većina f2p igara koje nisu pay to win.
Primer od pre neki dan: trebao mi sitan programčić koji spaja više indeksiranih html stranica, nađem neki za koji lik traži ni manje ni više nego 100$ i ne radi uopšte, izbaci tekst koji blage veze s mozgom nema, nabasam na neki .net donation programčić i odradi ga bez greške. Da imam otvorenu internet karticu i naviku da plaćam softver stvarno bi bio red da častim lika, trebaće mi to i ubuduće.
:: :: :: Najmučniji pojam koji sam odavno ispljuvala na netu je `DONATE`! Znaš, ja ti dajem besplatno, ali ipak daj kumo bar neku crkavicu za tru ::
Filesonic je mrtav od januara. Prestao je da radi kada je pao Megaupload. Oron je mrtav mesec dana. Ostao je Rapid sa bednih 30 kb. Jos se drzi Hotfile, al brise sadrzaj samo tako, cim neko malo pretera. Ide oko 200 Kb free.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.