Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Facebook mi jede memoriju ,igre zapravo
STRANA 1 OD 1
Dejzan Facebook mi jede memoriju ,igre zapravo 03.08.2012. 21:35 T46954

status: user
broj poruka: 3730

Kao sto naslov kaze imam ogroman problem.Ja licno ne igram igre na face-u,vec moja devojka.Problem nastaje kad krene da joj ucitava a i bogami tokom igre pravi probleme.
Nije problme konekcija imam SBB masinu vidite iz potpisa..Provalio sam da neki plug in contenier zdere memoriju ko lud u task manager-u.Znaci kad je sve ok memorija je zauzece oko 25% a kad se potera face,igre napuca na 60% zauzeca??? WTF.
Vamo cepam Modern Warfer 3 Skyrim i ostala cuda sto gutaju konfiguraciju i rade ko blesavi a ovo pravi problem???
Koje je resenje? da dokupim memoriju ?

AMD 965 X4 3.8 Ghz
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power
HD 6870 Sapphire
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400
Iphone 3GS 32 GB
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: 03.08.2012. 21:39 #434531

broj poruka: 3519
Rešenje je veoma jednostavno, promeni devojku i nastavi da cepaš MW3, Syrim i ostala čuda što rade k`o bleasava.

Edit: Nemoj da dokupljuješ memoriju, već pažljivo selektuj/izoluj procese na računaru. Nakon što ih detektuješ, one, pre i za vreme FB-a, jednostavno eliminiši/blokiraj itd.

Edit 2: Ma kupi memoriju šalio sam se :D
acosuper Re: Re: 03.08.2012. 21:44 #434534

broj poruka: 1207
sta je pisac htio da kaze sam protumaci..hahahah

CPU: AMD Athlon II 445
GPU: Gigabyte 5870 SOC
RAM: nema
MBO: nema
PSU: CM GX-550W
HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint 500GB RAID0
CPU COOLER: CM V8
HP CASE

:: Rešenje je veoma jednostavno, promeni devojku i nastavi da cepaš MW3, Syrim i ostala čuda što rade k`o bleasava
::
:: Edit: Nemoj da dokupljuješ memoriju, već pažljivo selektuj/izoluj procese na računaru. Nakon što ih detektuješ, one, pre i za vreme FB-a, jednostavno eliminiši/blokiraj itd
:: Edit 2: Ma kupi memoriju šalio sam se :D
Dejzan Re: Re: 03.08.2012. 21:45 #434535

Uadrila vrucina a ?? :D Aj probacemo tako jos 4 GB ali stvarno mi nije jasno ...

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400
Iphone 3GS 32 GB

:: Rešenje je veoma jednostavno, promeni devojku i nastavi da cepaš MW3, Syrim i ostala čuda što rade k`o bleasava
:: Edit: Nemoj da dokupljuješ memoriju, već pažljivo selektuj/izoluj procese na računaru. Nakon što ih detektuješ, one, pre i za vreme FB-a, jednostavno eliminiši/blokiraj itd
:: Edit 2: Ma kupi memoriju šalio sam se :D
Mortificat Re: 03.08.2012. 21:52 #434537

Šta nije jasno gospodo?

@Dejzan

Jok, imam klimu. :D
Izoluj procese za vreme igranja i pre igranja. Razlika mora da postoji. Izvini, ali prostije ne znam da objasnim. Ne mogu da se spustim na nivo super ace, izvini.

Dragg re 03.08.2012. 22:08 #434539

broj poruka: 2270
Taj plugin je flash player, firefox ga izdvaja kao poseban proces da ne bi srušio browser kad se flash sruši. Tu nema leka, za početak uposli firewall i spreči da se flash automatski updatuje (svaka nova verzija je sve proždrljivija). Onda kupi još memorije.

acosuper Re: Re: 03.08.2012. 22:19 #434540

broj poruka: 1207
jbg nisam dzaba SUPER

CPU: AMD Athlon II 445
GPU: Gigabyte 5870 SOC
RAM: nema
MBO: nema
PSU: CM GX-550W
HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint 500GB RAID0
CPU COOLER: CM V8
HP CASE

:: Šta nije jasno gospodo?
:: @Dejza
:: Jok, imam klimu. :
:: Izoluj procese za vreme igranja i pre igranja. Razlika mora da postoji. Izvini, ali prostije ne znam da objasnim. Ne mogu da se spustim na nivo super ace, izvini
Mortificat Re: Re: Re: 03.08.2012. 22:27 #434542

Hehe, nisi, nisi, mislim nisi za dž

Pazi, nisam ni video da je napisao `plug in`...`bem li ga, ili je editovao tekst ili sam ja po običaju preleteo preko istog :D

:: jbg nisam dzaba SUPER
:: CPU: AMD Athlon II 44
:: GPU: Gigabyte 5870 SO
:: RAM: nem
:: MBO: nem
:: PSU: CM GX-550
:: HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint 500GB RAID
:: CPU COOLER: CM V
:: HP CAS
:: :: Šta nije jasno gospodo?
:: ::
:: :: @Dejza
:: :: Jok, imam klimu. :
:: :: Izoluj procese za vreme igranja i pre igranja. Razlika mora da postoji. Izvini, ali prostije ne znam da objasnim. Ne mogu da se spustim na nivo super ace, izvini
Dejzan ss 03.08.2012. 22:46 #434545

Momci hvala na predlozima . Upravo sam svojoj devojci procitao sve vase odgovore i svecano je polozila zakletvu da se odrice svoje njive na face-u u znak dobrobiti naseg kucnog budzeta :)

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400
Iphone 3GS 32 GB

Mortificat Re: ss 03.08.2012. 23:52 #434551

Molio bih te, zarad tvoje buduće sigurnosti, čiste savesti i zarad vaše ljubavi i konzistentne van(bračne) zajednice da dokumentuješ tu izjavu, kako bi kasnije imao na šta da se pozivaš....
Da, ja sam na tvojoj strani.

:: Momci hvala na predlozima . Upravo sam svojoj devojci procitao sve vase odgovore i svecano je polozila zakletvu da se odrice svoje njive na face-u u znak dobrobiti naseg kucnog budzeta :)
:: AMD 965 X4 3.8 Gh
:: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
:: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe
:: HD 6870 Sapphir
:: LC Power Arkangel 850 W
:: Samsung SyncMaster P247
:: Altec Lansing VS3151
:: LOGITECH G40
:: Iphone 3GS 32 G
Pisko Seron?e 04.08.2012. 08:35 #434574

broj poruka: 6654
`Pravi` igrači su obične seronje, i vrlo ih je malo. Od njih para i vajde i nema previše, spucaju na kartu, grafu i proc, ali, svejedno ih je malo.
Prave pare leže u `igračima-stoci`, sateranim na razne farme i `ville`-ove, gde im dušu uzimaju naizgled razbibrige, a u stvari lopovi ličnog vremena, podataka, prijatelja i stvarnog (tzv. socijalnog) života, koji ih drže zarobljene i okovane u lance sopstvenih strasti, lakomosti itd....
LM Kada bi mašine koje teraju te igrice, stvarno bile onakve kakve su dovoljne da poteraju bilo šta nivoa fleš igara i animacija, to bi i dalje bili celeroni na 300MHz i 256Mb RAM-a... i samo glupan tu ne vidi da zarade nema.
Zato, adobi fleš postaje zahtevniji od crysis-a i bilo kog šaha po pitanju memorije, procesora sa najnovijim multimedijalnim instrukcijama i non-stop ruši browsere terajući ih da plaćaju reket da bi uopšte radili... pa eto i taj jadni pokušaj firefoxa da bar pokaže kako je pukao fleš pljugin a ne sam firefox - ne vredi ničemu jer niko nije pokrenu firefox zbog njega samog - već da vidi to što je u flešu urađeno.
Milioni igrača-stoke, koji se u 99% slučajeve do imbecilnosti ne razumeju u IT (ali naravno, znaju da li nešto radi ili ne radi, ili je sporo ili ne, samo ih ne interesuje da shvate zašto) ne zato što su glupi, već nezainteresovani ili sluđeni vremenskim tesnacima - spremno će odrešiti kesu za BILO ŠTA za šta im neko zagarantuje da tera fb kako treba (sve sa igrama). To je suština. I radi.
Ko ima u porodici, komšiluku, po prijateljima, takvu situaciju gde (obično ženski deo) do jučer nepopustljivo nije razumevao ulaganje u računar, sada se odriče skoro svega za još par giga rama ili novu konfu....ko nije, doživeće. Iza fb-a stoji socijalni inženjering i gomila para koje ga guraju, i tu smo kao rulja, pročitani i dekodirani, tako da je pakovanje gotovo, samo se čekaju nove budale.

Budale računaju na sreću.

cokla @Pisko 04.08.2012. 11:37 #434585

broj poruka: 760

Prijatelju, ne mislis li da tvoj odgovor zvuči malkice uvredljivo?
Za nekog tvojih intelektualnih mogućnosti, rekao bih da mozes mnogo bolje. Da, siguran sam da mozes mnogo bolje...

Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Sapphire 6850 VW221D LCPower550W

Dejzan Re: Re: ss 04.08.2012. 13:37 #434602

Nema frke matori :) Bice odradjeno po pravnim standardima :)

Ortak koji se bavi fleshom kaze ako se igras sa cvenima nista ispod 8GB a preporucuje se 16GB do duse za rad i programiranje.
Citao sam za HTML5 da treba da zazivi ali adobe placa preko 200 miliona dolara lobiranje da ne za zivi jer u suprotnom pa pa fleshu

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400
Iphone 3GS 32 GB

:: Molio bih te, zarad tvoje buduće sigurnosti, čiste savesti i zarad vaše ljubavi i konzistentne van(bračne) zajednice da dokumentuješ tu izjavu, kako bi kasnije imao na šta da se pozivaš...
:: Da, ja sam na tvojoj strani.
:: :: Momci hvala na predlozima . Upravo sam svojoj devojci procitao sve vase odgovore i svecano je polozila zakletvu da se odrice svoje njive na face-u u znak dobrobiti naseg kucnog budzeta :)
:: :: AMD 965 X4 3.8 Gh
:: :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
:: :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe
:: :: HD 6870 Sapphir
:: :: LC Power Arkangel 850 W
:: :: Samsung SyncMaster P247
:: :: Altec Lansing VS3151
:: :: LOGITECH G40
:: :: Iphone 3GS 32 G
Pisko Re: @Pisko 04.08.2012. 23:11 #434653

broj poruka: 6654
Pa, namerno je uvredljivo. Ako se razumemo za koga. Prema zavisnicima nikada ne treba biti popustljiv, a prvo popuštanje su eufemizmi i oblande u opisu stanja i razne proturazumske doskočice tipa Milosrdni anđeo za bombardovanje ili `uzimanje` kod zavisnosti o narkoticima (kao da se onda, nešto samo tako može i `ostaviti` kad se `uzima`, kao da taj kontroliše da uzima a ono uzeta mu duša).
U ovom slučaju, zavisnost od društvenih igara se ovde koristi ili zloupotrebljava za prodaju novog hardvera, koji je, u suštini, nepotreban. Ništa to novo nije, tako nam prodaju grafičke karte već godinama, priče i radnje su sve gluplje i gluplje, a hardver koji to treba da potera - sve komplikovaniji i skuplji.
To je tako, ko se za to vređa - gubi vreme.

Budale računaju na sreću.

:: Prijatelju, ne mislis li da tvoj odgovor zvuči malkice uvredljivo?
:: Za nekog tvojih intelektualnih mogućnosti, rekao bih da mozes mnogo bolje. Da, siguran sam da mozes mnogo bolje..
:: Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Sapphire 6850 VW221D LCPower550W
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs