ja bih (ponovo) zeleo da uspem da koristim kompijuter kao fixni telefon, sa svih devet brojeva, zvezdicom i tarabom. Pokusavao sam da nadjem resenje preko interneta, ali kad god otvorim neku stranicu i zadubim se u nju misleci da ce posle objasnjenja hardwera preci na softwer, dobijem penis i program poput skypa koji ide preko interneta. Gledao sam i u pretrazi ovde na pcb, ali ni od toga nema leba.
Sad bih vas zamolio da barem jedan lepo i pristojno napravi idiot-frendli uputstvo koje objasnjava kako/cime koristiti kompijuter kao fixni telefon ili barem iscupa od nekud sa interneta uputstvo zato sto sam sam sebi dokazao da sam i za to priglup.
Od opreme imam: Kompijuter sa jos tri slobodna PCI slota, Dva modema koji su se u davna vremena koristila za Dial Up, Kabal od telefona kompatibilan sa oba navedena modema.
Srdjane, napisao si četiri puta kompijuter, pravilno se piše kompjuter..
:: Pozdrav svima :: :: ja bih (ponovo) zeleo da uspem da koristim kompijuter kao fixni telefon, sa svih devet brojeva, zvezdicom i tarabom. Pokusavao sam da nadjem resenje preko interneta, ali kad god otvorim neku stranicu i zadubim se u nju misleci da ce posle objasnjenja hardwera preci na softwer, dobijem penis i program poput skypa koji ide preko interneta :: Gledao sam i u pretrazi ovde na pcb, ali ni od toga nema leba :: :: Sad bih vas zamolio da barem jedan lepo i pristojno napravi idiot-frendli uputstvo koje objasnjava kako/cime koristiti kompijuter kao fixni telefon ili barem iscupa od nekud sa interneta uputstvo zato sto sam sam sebi dokazao da sam i za to priglup :: :: Od opreme imam :: Kompijuter sa jos tri slobodna PCI slota :: Dva modema koji su se u davna vremena koristila za Dial Up :: Kabal od telefona kompatibilan sa oba navedena modema :: :: Hvala u napred.
Od hardvera ti treba: Zvučna kartica - najbolje zasebna, integrisane se nisu najbolje pokazale... Mikrofon - dovoljno osetljiv i zgodan za na oko vrata... Zvučnici ili headset.. Dial-up modem INTEL ambient čip... Softver za fax-telefonsku sekretaricu. Od svih kombinacija, samo mi je sa Intel baziranim modemom i soundblasterom radilo ok, a softvera sam menjao tušta i tma, samo jedan mi je radio - i, ne znam kako se zove, naravno... jer sam ga dobio sa intel modemom, onako, usput.. i sve to, još na windosu xp ili čak ME (milennium edition... ah, ko se toga seća, uveden je system restore...).
ne, ali malo je sramota za ovako neku osnovnu stvar.. it forum, nije poljoprivredni forum za piliće i prasiće, podrazumeva se bar malo pismenosti kao cilj normalne komunikacije, zar ne..
:: Bwate, jer ofo forum srbske jezicxke tematike :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: ::
:: ne, ali malo je sramota za ovako neku osnovnu stvar.. it forum, nije poljoprivredni forum za piliće i prasiće, podrazumeva se bar malo pismenosti kao cilj normalne komunikacije, zar ne. :: :: :: :: Bwate, jer ofo forum srbske jezicxke tematike :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Kako/cime koristiti kompijuter kao telefon
21.06.2012. 05:04
status: user broj poruka: 1207
hahaahah, sta ja necu vidjeti sve na ovom forumu :D
CPU: AMD Athlon II 445 GPU: Gigabyte 5870 SOC RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mhz MBO: Gigabyte 770-DS3 PSU: CM GX-550W HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 CPU COOLER: CM V8 HP CASE
:: Srdjane, napisao si četiri puta kompijuter, pravilno se piše kompjuter.. :: :: :: :: Pozdrav svima :: :: :: :: ja bih (ponovo) zeleo da uspem da koristim kompijuter kao fixni telefon, sa svih devet brojeva, zvezdicom i tarabom. Pokusavao sam da nadjem resenje preko interneta, ali kad god otvorim neku stranicu i zadubim se u nju misleci da ce posle objasnjenja hardwera preci na softwer, dobijem penis i program poput skypa koji ide preko interneta :: :: Gledao sam i u pretrazi ovde na pcb, ali ni od toga nema leba :: :: :: :: Sad bih vas zamolio da barem jedan lepo i pristojno napravi idiot-frendli uputstvo koje objasnjava kako/cime koristiti kompijuter kao fixni telefon ili barem iscupa od nekud sa interneta uputstvo zato sto sam sam sebi dokazao da sam i za to priglup :: :: :: :: Od opreme imam :: :: Kompijuter sa jos tri slobodna PCI slota :: :: Dva modema koji su se u davna vremena koristila za Dial Up :: :: Kabal od telefona kompatibilan sa oba navedena modema :: :: :: :: Hvala u napred.
jesi naucio procenate ili ih jos uvek racunas kao udeo? Stvarno strasno, kenjas coveku na IT forumu o pravopisu a ti sam ne znas elementarne stvari iz matematike sto je po meni daleko veci greh sto se ovoga foruma tice.
ne..najveci greh su `pametni` kriticari koji bockaju onda kada nemaju sta pametno da kazu, kao npr onaj inzinjer za procesore.. a tebi djodjo prijatelju ako ce biti lakse evo izvinjavam se sto sam ispravio coveka, grom neka me ubije sto pocinih greh, neka slobodno i dalje tako govori i pise, nemam nista protiv, podrzavam.... kompijuter, kompijukter, memara, i ne zvuci tako lose..
Srdjane, nije bilo iz zle namere, iz nekog razloga djodjo se naljutio, tako da bih iskoristio priliku da se izvinem obojicama, oboma, obema, obojici, jebem li ga:).
:: jesi naucio procenate ili ih jos uvek racunas kao udeo? Stvarno strasno, kenjas coveku na IT forumu o pravopisu a ti sam ne znas elementarne stvari iz matematike sto je po meni daleko veci greh sto se ovoga foruma tice ::
jbg, svi mi gresimo vrlo cesto, ne volim ni ja da ispravljam a cesto to i radim, ne volim ni kada me ispravljaju ali to je u stvari dobro i potrebno. Bravo oreshac!
:: :: :: Hvala gilopiletu i i Pisku sad cu odmah da probam cim se razbudim da ne zeznem nesto :: :: Ne dirajte mi pilice i prasice i gramatiku koju pisem dok spavam : :: :: Narocito acosuper koji je prvo mene nasao da ispravlja na jednoj od prethodnoj temi, a sad i sam to radi ::
ja u principu uvek kažem inženjer, ali eto upotrebih drugo, eto koliko ima uticaja okolina.. mada ne znam uopšte ni šta je pravilno na kraju krajeva.. od engl. reči engineer = inžinjer, .. kod nas je inženjer (engineering).. nego, oce neko coca colu s limunom?
:: Procenate - procent :: Inžinjer - inženje :: :: Da se ovo ne bi pretvorilo u temu o gramatici (koja nas uzgred tera na svađu) evo i za tebe nešto Srdjanc http://goo.gl/WDN0 :: :: Ajde za sve vas mudrijaše sa foruma da priupitam, zašto ljudi iz Leskovca govore na bolji način nego mi :: :: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao` :: :: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded# :: ::
ingeniare (`to contrive, devise`) and ingenium (`cleverness`)
Sokocalo se pravilnije naziva Racunar jos od Galaksije (ili Racunalo kod komsija). I sto se ljutis na coeka, verovatno nije bio piJonir pa da uklaviri kad je J viska...
trololo :)
Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan) 4x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5 Frontier DIVA
Mamara, memara, memara je mamara, plojka, plojka nije ni za stojka ftw, wtf, vtp itd... br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: ne..najveci greh su `pametni` kriticari koji bockaju onda kada nemaju sta pametno da kazu, kao npr onaj inzinjer za procesore.. a tebi djodjo prijatelju ako ce biti lakse evo izvinjavam se sto sam ispravio coveka, grom neka me ubije sto pocinih greh, neka slobodno i dalje tako govori i pise, nemam nista protiv, podrzavam.... kompijuter, kompijukter, memara, i ne zvuci tako lose.. :: :: Srdjane, nije bilo iz zle namere, iz nekog razloga djodjo se naljutio, tako da bih iskoristio priliku da se izvinem obojicama, oboma, obema, obojici, jebem li ga:) :: :: :: :: :: :: jesi naucio procenate ili ih jos uvek racunas kao udeo? Stvarno strasno, kenjas coveku na IT forumu o pravopisu a ti sam ne znas elementarne stvari iz matematike sto je po meni daleko veci greh sto se ovoga foruma tice :: ::
:: pre njega je bio latinski.. :: :: ingeniare (`to contrive, devise`) and ingenium (`cleverness` :: :: Sokocalo se pravilnije naziva Racunar jos od Galaksije (ili Racunalo kod komsija). I sto se ljutis na coeka, verovatno nije bio piJonir pa da uklaviri kad je J viska.. :: :: trololo : :: :: Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan :: 4x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win X :: WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1. :: Frontier DIV :: ::
Kompijukteri su izumrela podvrsta. Sve je krenulo od digitrona, i, na to se i vraća. Možemo ih zvati ultrabljuksima, notebljuksima, PAD-avičarima... sve je to, daklem, digitron. Samo se nakotila podvrsta sa senzorskim tasterima i ekranima, a dugmetarci propali. No, kako se u modi sve vraća, pooolako... neće proći dugo pa će u prikazima po shIT portalima da hvale pojedine modele: `ima čak tri PRAVA tastera`... ima VIŠEFUNKCIJSKI taster, pokretan u 8 pravaca... ili slično.
LM, predviđam da će ova ideja sa telefoniranjem putem računara koji je upogonjen windowsom, propasti.
pisko, slucajno sam imao saradnju sa IT sluzbom u opstini indjija, sprijateljio sam se sa jednim vrlo interesantnim tipom tamo koji je bio zaduzen za celu opstinu sto se tice racunara(ovako je bolje), inace svi tamo uglavnom rade programiranje, slucajno sam primetio na jednom serveru prikacenu matoru Nokiu 6210 povezanu preko serijskog porta.. objasnio mi je da je telefon zaduzen za SMS servis, preko tog broja svi zaposleni zaduzeni za sms servis salju preko tog servisa poruke korisnicima.. za ovo je potreban linux i program trixbox, takodje i kartica za pci preko koje se snimaju svi razgovori, to sve preko linuxa, mnogo dobra fora.. baza za sms poruke je mySQL, a stizu na outlook ili neki mail prethodno konfigurisan.. bez problema se okrecu telefoni preko racunara, ne znam da li windows ima nesto slicno, ali znam da bi ovaj lik to uradio u windows-u da to radi bolje nego u linuxu...
:: Kompijukteri su izumrela podvrsta. Sve je krenulo od digitrona, i, na to se i vraća. Možemo ih zvati ultrabljuksima, notebljuksima, PAD-avičarima... sve je to, daklem, digitron. Samo se nakotila podvrsta sa senzorskim tasterima i ekranima, a dugmetarci propali. No, kako se u modi sve vraća, pooolako... neće proći dugo pa će u prikazima po shIT portalima da hvale pojedine modele: `ima čak tri PRAVA tastera`... ima VIŠEFUNKCIJSKI taster, pokretan u 8 pravaca... ili slično :: :: LM, predviđam da će ova ideja sa telefoniranjem putem računara koji je upogonjen windowsom, propasti :: :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
slucajno ako budes dolazio u doticnu opstinu javi se pa malo napravi pauzu za pice - to vazi pogotovo pre podne kad radim posto je kafic mi uz posao i sedim po celi dan tamo .....
:: pisko, slucajno sam imao saradnju sa IT sluzbom u opstini indjija, sprijateljio sam se sa jednim vrlo interesantnim tipom tamo koji je bio zaduzen za celu opstinu sto se tice racunara(ovako je bolje), inace svi tamo uglavnom rade programiranje, slucajno sam primetio na jednom serveru prikacenu matoru Nokiu 6210 povezanu preko serijskog porta.. objasnio mi je da je telefon zaduzen za SMS servis, preko tog broja svi zaposleni zaduzeni za sms servis salju preko tog servisa poruke korisnicima.. za ovo je potreban linux i program trixbox, takodje i kartica za pci preko koje se snimaju svi razgovori, to sve preko linuxa, mnogo dobra fora.. baza za sms poruke je mySQL, a stizu na outlook ili neki mail prethodno konfigurisan.. bez problema se okrecu telefoni preko racunara, ne znam da li windows ima nesto slicno, ali znam da bi ovaj lik to uradio u windows-u da to radi bolje nego u linuxu.. :: :: :: :: Kompijukteri su izumrela podvrsta. Sve je krenulo od digitrona, i, na to se i vraća. Možemo ih zvati ultrabljuksima, notebljuksima, PAD-avičarima... sve je to, daklem, digitron. Samo se nakotila podvrsta sa senzorskim tasterima i ekranima, a dugmetarci propali. No, kako se u modi sve vraća, pooolako... neće proći dugo pa će u prikazima po shIT portalima da hvale pojedine modele: `ima čak tri PRAVA tastera`... ima VIŠEFUNKCIJSKI taster, pokretan u 8 pravaca... ili slično :: :: :: :: LM, predviđam da će ova ideja sa telefoniranjem putem računara koji je upogonjen windowsom, propasti :: :: :: :: :: :: Budale veruju u sreću. :: :: :: ::
Da, ali tu je mobilni telefon sasvim drugačiji - GSM modem, koji nam ne služi ničemu u fiksnoj telefoniji (bez da nas ili pozivaoce odere od para za impulse). Mada je zanimljivo.. na kraju krajeva, tako je onaj lik pokupio sve automobile na šatro nagradnoj igri koju je sam razvio pa mu ukrali, zar ne? ... čoveku treba spoj na fixnu telefoniju, a tu je dial-up modem jedina prava stvar i nada da postoji neki nekomercijalni ili za upotrebu raspoložen komercijalni softver koji se razvija i za windows 7 i kasnije.
rado prijatelju, ali dao sam otkaz(na srecu) i necu vise tamo dolaziti, trebao sam da dodjem kada budu u toku radovi server room-a i da montiram servere, ali nisam imao tu srecu.. doduse ako mi bude usput svrnucu u onu sjajnu kafanicu gde sam bio i tako se slatko najeo cevapcica mmm.. a ti radis u opstini, ili..? Znas `cika` Mileta?
:: slucajno ako budes dolazio u doticnu opstinu javi se pa malo napravi pauzu za pice - to vazi pogotovo pre podne kad radim posto je kafic mi uz posao i sedim po celi dan tamo .... :: :: :: :: :: :: ::
Brzo i efikasno, nema sta. Skoro sam trazio ovako nesto i nisam mogao da pronadjem. Upravo sam instalirao ACC 7.0 i super radi na Win7x64 (matori Toshiba laptop sa Toshiba Soft Modemom - isao sam na Direct COM port access i softver ga je automatski prepoznao kao `Lucent LT WinModem` @ COM3). Jede manje od 10MB RAM-a pa je i to lepo.
Hvala.
:: Treba ti program Advanced Call Center. Ubaci voice modem, instalisi drajver, podesis u programu da nadje tvoj modem (TAPI) i to ti je to :: :: http://www.voicecallcentral.com/download.ht :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.