Potreban mi je drajver za gore pomenuti skener, ali za Vistu, pa ako ga neko poseduje, bio bih mu zahvalan da mi ili posalje mail-om, ili da mi da linkove odakle bih ga mogao skinuti!?! Hvala!
Moći ćeš da koristiš samo TWAIN driver u Visti jer ne postoje drajveri za Vistu za ovaj skener. Mustek je vrlo neozbiljan, pa na https://www.mustek.com i https://www.mustek.com.tw nećeš naći iste verzije drajvera ?!?!?!?
Ja imam taj skener, i ono što on fantastično radi je vađenje masti iz organizma. Mene zanima tvoje iskustvo jer u XP-u i 2000 malo malo pa mi pre skeniranje izbaci Scanner is not connected ili scanner is not ready gluposti.
Kad počne da skenira, to radi vrlo dobro obrzirom na to koliko košta.
U pitanju je serija BearPaw, a da stvarno vadi `mast` u pravu si, sacuvaj boze kako me nekada iznervira, ali boze moj, nemam bas neke prevelike potrebe za skeniranjem, pa mi uglavnom odradi posao. Thanks za link, probacu kasnije pa cu javiti rezultate!
E, pa isto to se dešavalo kad se pojavio XP.... kao, drajveri od win2000 (a ni oni nisu valjali... i tako). Pa skineš winxp fix sa mustek sajta, sve sa kao drajverima, pa otkriješ da su 16-bitni i da ih xp ne pokreće, jer su iz praistorije, i tako. Onda se nakon nekakvog update-drajvera natera da proradi (ali ne rade bearpaw dugmići - bar ne ono što je logično i nacrtano), kad ono - kolju se drajveri sa web usb kamerom, i tako. Vrlo zabavan komad hardvera. Ali, srećom, sve se rešilo neke 3 godine nakon izlaska windows-a xp... kada su napokon napravili stabilnu verziju drajvera (mada sam čuo da se kod sp2 opet javljao neki problem), ali, tada mi je bearpaw 2400+ TA skiknuo.... ali ne lampa, što sam očekivao, već elektronika... Eno ga iza ormara, u kutiji novog Epsona V10, i još me uvek mrzi da ga popravljam. Realno, stvarno je bilo trenutaka kada sam njime bio zadovoljan (pare/funkcionalnost), ali, nikada i prezadovoljan. Ukupno, na osnovu kratkog života, to je jedan škart.
Evo ja samo da javim da sam uspeo da ga pokrenem pod Vistom, iz Photoshop-a i radi! Dakle sa drajverom za koji sam dobio link! Jos jednom hvala na linku!
Svaka cast bax2003 , taman sam resio da razbijem skener i onda nadjem ovaj tvoj tekst. Skener radi , jedino ne znam sta mi bi da kupim mustek jer oni seru sa driverom odavno . Jos jednom hvala , CAR SI.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.