Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
File Browser > koji?!?
STRANA 1 OD 1
Spacewla File Browser > koji?!? 14.05.2012. 16:33 T45701

status: user
broj poruka: 612
Teška srca rešio sam da se rastanem i od primarnog file managera sa PC-a. Radi se naravno o današnjem TOTAL COMMANDER. Isti koristim još od kada je PC dobio grafički interfejs i ikonice, nno vreme je za rastanak. Program je odličan, sve što tražim odradi, pakuje, raspakuje, bla, bla, ali ... znači, u odredjenim trenucima uspori ceo sistem prilikom klasičnog brisanja/premeštanja i sl. fajlova iz nekog foldera, što nije slučaj sa generičkim `Windows Explorer-om`. Zato bih da se otarasim i ovog programa koji je isto kao i WinAmp bio nezaobilazan softver na bilo kom računaru koga sam posedovao.
1. WinAmp je uspešno zamenio - AIMP
2. Total commander će uspešno zameniti -?!?

Zamolio bih za predloge i iskustva, koji je file manager najbolja alternativa Total Commander-u ali da brate `odradi posao` i da ne, u najmanju ruku, kilavi previše. Znači, da bude brz kao generički windows explorer prilikom brisanja, razmeštanja fajlova i sl. zahvata, ništa fancy.

Ako je WinAmp postao previše opterećen i neoptimizovan, ili šta već, i pri svakom pokretanju je imao onaj karakterističan `lag` do početka same reprodukije, to AIMP nema i odmah pušta numeru nakon klika na istu iz bilo kog file managera ... nadam se da razumete šta želim reći.

P.S. antivirus, hardver i konfiguracija tu ne igraju nikakvu ulogu, da ne bude zabune!

Koje vi file managere koristite?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- - - 14.05.2012. 16:44 #417691

broj poruka: 6083
Pa ja samo koristim komandera, i nemam te simptome koje pominjes. I kada ceprkom po ssdu i po hddu. Sve lepo radi i sumnjam da cu ga zameniti nekada.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

Dexter013 Ok 14.05.2012. 16:51 #417693

broj poruka: 17093
Gresis , nema to veze sa njim imas ko zna kakve druge uzroke koje njemu prave probleme...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dzonihsv re: 14.05.2012. 16:56 #417696

broj poruka: 331
Imaš Free Commander. Oslanja se na Windows Explorer (ne koristi neki svoj interni engine za brisanje/kopiranje...), pa ne bi trebalo da bude ikakvih problema.

Ja ga koristim već godinu dana i nikakvih problema nisam imao. Pre njega sam koristio SpeedCommander i počeo je totalno da brljavi, pa ti njega ne preporučujem da koristiš (ako naletiš negde na download link istog).

https://www.panoramio.com/user/dzonihsv - moja galerija

imarkovic svemirac 14.05.2012. 17:34 #417705

broj poruka: 19022
nije mi jasno kakav ti to pc imas kada ti Total Commander secka i radi sporo, TC koji je toliko optimizovan i prilagodjen da moze da se pokrece na PIII bez problema.. za mene ne postoji zamena za ovo, apsolutno.

Tristram Re: 14.05.2012. 17:53 #417709

broj poruka: 1872
Koristim Directory Opus, najfleksibilniji i najbogatiji program te vrste. Može sve al najdraža mi opcija transfer queuing, kad prebacuješ više stvari jednu za drugom na isti drajv odlaže kopiranje sledeće dok ne završi s trenutnom, da ga ne zaguši. Malo teži za krekovanje ali vredi.

Snoopy- Re: svemirac 14.05.2012. 18:00 #417711

broj poruka: 6083
To ti je kao da trazis zamenu za vazduh jer nesto tesko dises..mozda je bolji azot? x)

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: nije mi jasno kakav ti to pc imas kada ti Total Commander secka i radi sporo, TC koji je toliko optimizovan i prilagodjen da moze da se pokrece na PIII bez problema.. za mene ne postoji zamena za ovo, apsolutno
::
MaliAbner Re: Re: svemirac 14.05.2012. 18:14 #417714

broj poruka: 7769
@Spacewla
Nema bolje od TCMD... zajebi sve ostale budalastine...

@imarkovic
Koliko god da ti je jak racunar brisanje sitnih fajlova zavisi iskljucivo od HDD-a i kad to krene sve se usporava... pa makar imao i SSD...
Primer skoro ugradio SSD i morao da reinstaliram masu progarama iz kuhinje AutoDESK-a, buduci da znam za jadac da ima masa sitnih fajlova ispod 10Kb sve sam raspakovao na USB3.0 i nakon instalacije umesto da sve to brise par sati samo sam uradio Quick Format USB-a inace bi popizdeo...

@Snoopy-
Obrati paznju na link:
http://sr.wikipedia.org/sr/Ваздух
Znaci svakim udahom u pluca smestis 78% Azota... a sto je najgore po organizam je najstetniji kiseonik `O2` ili ne daj Boze `O3` taj ubija sve zivo... a da ironija bude veca stetan ali bez njega se ne moze... od njega cak i nase telo HRDJA...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: To ti je kao da trazis zamenu za vazduh jer nesto tesko dises..mozda je bolji azot? x
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll
:: :: nije mi jasno kakav ti to pc imas kada ti Total Commander secka i radi sporo, TC koji je toliko optimizovan i prilagodjen da moze da se pokrece na PIII bez problema.. za mene ne postoji zamena za ovo, apsolutno
:: ::
dradisic re: 14.05.2012. 18:30 #417721

broj poruka: 271
probaj ovaj: http://www.altap.cz/

Spacewla vvvvvvvv 14.05.2012. 18:56 #417727

broj poruka: 612
Hvala ljudi na sugestijama. Probaću sve što ste mi naveli. Vidim da nekima TC radi odlično, meni, i kod svih mojih poznanika gde smo testirali, su simptomi identični - kada TC naleti na mnogo fajlova u okviru arhive, kopira/briše/premešta/xxx, ali uspori premeštanje kao i pokretanje ostalih aplikacija i to vidljivo, što uopšte nije slučaj sa šugavim generičkim w.e. Možda niste obratili pažnju previše na te sitnice, ali nerviraju mnoge, zato i pokrenuh ovu temu. Imam sledeći komp:

MSI 870A-G54 (Bios spreman za AM3+)
AMD Phenom II X4 955
Kingston HyperX 4x2+2=10GB
Samsung SyncMaster P2770HD
ATI Saphirre 5670
HDD WD Black 1GB + ostali za arhivu
resto ....

>Pozz ... i hvala!!!!

P.S. sada mi prijatelj reče jednu sitnicu koju sam zanemario (dešava se identično i kod mene): prilikom rada sa TC (trenutna v.7.56a, no nebitno, isti q i sa ranijim) se dešava da se CPU dosta upošljava, i da podiže i obrtaje ventilatora. Znači, nije usamljen slučaj.

codeus ... 14.05.2012. 19:13 #417735

broj poruka: 4054

drz se TC 7.02 .. probaj pa javi

Mirko78 re 14.05.2012. 19:40 #417740

broj poruka: 419
Ja sam nekada u pradavnim vremenima koristio norton commander, a od kada se pojavio windows koristim win explorer i nisam imao potrebe za nekim file managerom, jednostavno sam se navikao. Pokusavao sam da koristim TC ali me usporava.

WOT nick: Mirkonix

Stripy Re 14.05.2012. 20:29 #417746

broj poruka: 4163
Ja bi tvorcu Total CMD-a dao Nobelovu nagradu. Ne postoji file mng koji može da mu prismrdi, a kamoli da ga zameni. Meni je to prvi program koji instaliram po završenoj instalaciji OS-a.

Neba Evo link 14.05.2012. 21:00 #417754

broj poruka: 1197
Biraj:

http://alternativeto.net/software/total-commander/
imarkovic Re: Evo link 14.05.2012. 22:50 #417765

od svih tih ni jedan nije kompletan kao TC.. uostalom, mozes da probas WinCMD matori koji je radio na windows NT-u pa ako i s njim imas problem onda ti nema pomoci.

:: Biraj
:: http://alternativeto.net/software/total-commander/
Pisko Nema ljutiš 15.05.2012. 12:15 #417819

broj poruka: 6654
Program bolji od tc-a se više ne pravi, a programirao ga je neki Hrvat iz USA... teška srca sam se rastao od njega iako je imao sporiji file-transfer od tc-a i wex-a za nekih 20%.... međutim, lepo je to što ti navodiš da godinama koristiš Norton - Windows - Total commander, kao i što mnoštvo ovde to isto radi, to ipak ne znači i da ga poznaješ(ete)...
U tc-u imaš opcije pa podešavanje, pa tu ima kopiranje i brisanje. Pogledaj malo ta podešavanja jer upravo ona prave razliku u odnosu na wex windowsa. Podrazumevano, forsira velike fajlove i zato ti se ukuca na malim, međutim, ima i suprotno podešavanje, mada, lepo piše da je za experte (tj. možda i nećeš dobiti šta si iskao)....

Budale veruju u sreću.

imarkovic Re: Nema ljutiš 15.05.2012. 12:45 #417824

..ok, a pretpostavljam da blage veze nemas kako se zvao program? a dal` je bolji ili ne individualno je.. meni je dovoljno samo to sto ima sporiji file transfer..

:: Program bolji od tc-a se više ne pravi, a programirao ga je neki Hrvat iz USA... teška srca sam se rastao od njega iako je imao sporiji file-transfer od tc-a i wex-a za nekih 20%.... međutim, lepo je to što ti navodiš da godinama koristiš Norton - Windows - Total commander, kao i što mnoštvo ovde to isto radi, to ipak ne znači i da ga poznaješ(ete)..
:: U tc-u imaš opcije pa podešavanje, pa tu ima kopiranje i brisanje. Pogledaj malo ta podešavanja jer upravo ona prave razliku u odnosu na wex windowsa. Podrazumevano, forsira velike fajlove i zato ti se ukuca na malim, međutim, ima i suprotno podešavanje, mada, lepo piše da je za experte (tj. možda i nećeš dobiti šta si iskao)...
:: Budale veruju u sreću.
ikaiaki Re:re: Nema ljutiš 15.05.2012. 17:26 #417875

broj poruka: 316
zvao se Turbo Navigator 146.
Moj predlog: Ontrack-ov PowerDesk v5, manji od 2 mb, možeš da ga nateraš da radi kao tcm i najbolje-4 panela (može vertikalno , može horizontalno) i extra brz.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs