Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Program za pristup fajlovima na drugom racunaru (offline)
STRANA 1 OD 1
Flynn Program za pristup fajlovima na drugom racunaru (offline) 01.05.2012. 13:05 T45498

status: user
broj poruka: 249

Znam za teamviewer ali on zahteva da oba racunara budu upaljena i online za razmenu fajlova.
Posto cu na duzi period biti van zemlje meni bi trebao nacin da mogu da pristupim fajlovima sa mog kompa ovde preko laptopa koga cu poneti sa sobom, a da moj komp ovde ne mora da bude upaljen niti online. Dal tako nesto postoji ili je ovo fantazija?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 01.05.2012. 13:32 #415440

broj poruka: 3008
dropbox plus podesis koji folderi se sinhronizuju. Dobijas 2 giga prostora ako se ne varam. Mada za svakoga ko se uclani preko tebe dobijas jos neki prostor, tako da ako te ne mrzi da kreiras email adrese i da se registrujes, mozes da doguras do oko 8 gb ako se ne varam.
Flynn ... 01.05.2012. 13:40 #415442

Zaboravio sam da napisem upload fajlova na cloud ne dolazi u obzir

washburn reply 01.05.2012. 13:43 #415443

broj poruka: 312
To sto ti hoces u ovom vremenu i prostoru nije moguce.
770-c45
x3 450
4850
500gb
24`
Chieftek 400W

VMARC Re: Program za pristup fajlovima na drugom racunaru (offline) 01.05.2012. 13:49 #415444

broj poruka: 9429
Brate...

F650GS Dakar

::
:: meni bi trebao nacin da mogu da pristupim fajlovima sa mog kompa ovde preko laptopa koga cu poneti sa sobom, a da moj komp ovde ne mora da bude upaljen niti online. Dal tako nesto postoji ili je ovo fantazija?
zoxin Re 01.05.2012. 14:15 #415447

broj poruka: 265

Sam si sebi dao odgovor na pitanje :) Kako mozes pristupiti racunaru koji je ugasen ? Pijes nesto ?

krkub khm, khm... 01.05.2012. 14:19 #415449

broj poruka: 1023
A je l` možeš da pikaš neku igru kada računar nije uključen?
Ili kad uopšte nemaš komp?
:)
gilopile ... 01.05.2012. 14:42 #415452

broj poruka: 9459
Postoji nacin, a to je da prebacis te bitne fajlove u laptop, flesku...ili ako nemas dovoljno prostora, poneses taj HDD i spojis ga na lap preko fioke.

P.S. Reci nam brate da si se salio da si hteo da pristupis iskljucenom racunaru koji je offline,a?

P.S.2: Hehehe, gledas tekmu na iskljucenom TV-u:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Flynn .... 01.05.2012. 15:06 #415454

Nisam se salio al reko mozda neko zna neko resenje. Mei je bilo logicno da instaliram taj program kao teamviewer na oba kompa a preko laptopa koji bi bio online imam pristup fajlovima s kompa koji je offline.
Zar treba da ostavim upaljen komp ovde pola godine? To ne dolazi u obzir
Ponecu sta mi je bitno na usb od 8gb jebiga
Oh well.......
sargonv modem 01.05.2012. 16:41 #415456

broj poruka: 82

Mislim da mozes i offline :)) Ali ukljucis testeru :) (vic kad je bosanac pokusavao da sece drva iskljucenom motorkom, a drugi sekli mnogo vise drva pa mu rekli da nije ukljucio :) )

Ubaci modem u komp. pa ako ploca podrzava ukljucivanje racunara putem poziva telefonom ukljuci to i onda ostavi teamviewer da se startuje sa racunarom sa unapred odredjenom sifrom.
Normalno, morace ti ostati ukljucen ruter ili ako imas bezicni net, mora se sam konektovati ili napravi (kupi, cini mi se da i to ima) neku strujnu sklopku koja se takodje aktivira na telefonski poziv. Naravno napravi da se aktivira samo na poziv broja kojeg ti odredis :)

Ali ipak mislim da je najbolje resenje da kupis nekog robota, da ti pali-gasi komp. :))))

markopvict Re: .... 01.05.2012. 17:57 #415459

broj poruka: 4515

Imas ozbiljnih problema sa logikom. A i mani se racunara...

:: Mei je bilo logicno da instaliram taj program kao teamviewer na oba kompa a preko laptopa koji bi bio online imam pristup fajlovima s kompa koji je offline.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Re: Re 01.05.2012. 18:11 #415461

broj poruka: 7285
Pije za medalju, al nije lepo sto ne deli?

Ako pak nije pice vec neka supstanca u vidu praska,pilula,gel kapsula, markica,tableta..., ja sam zainteresovan, pa cekam cenu da mozemo da se dogovorimo oko preuzimanja, mislim dok se taj racunar ne upali, SAM.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

:: Pijes nesto ?
tortojed A ko kaze da mora da `bude ukljucen pola godine...`? Wake on xxx 01.05.2012. 19:26 #415463

broj poruka: 11001
podesen u BIOS-u tako da se komp budi (iz sleep-a) kada cuje magicni zov. Team viewer ili PC Anywhere u start-up-u...
Ja sam to radio u vreme Win95-ice, kada sam imao modem od 14400Kbit (Cirus Logic) i prvu verziju Symantec-ovog PCAnywhere...

VMARC Re: Program za pristup fajlovima na drugom racunaru (offline) 01.05.2012. 19:51 #415465

Srbi, citajte sta covek trazi. Dakle komp ne treba da bude upaljen, niti online. Svi vejkapovi iz bijosa padaju u vodu, kao i kacenje na net. Citajte pre postovanja.

F650GS Dakar

:: , a da moj komp ovde ne mora da bude upaljen niti online.
sargonv znamo hahaha 01.05.2012. 20:09 #415466

Vidimo mi sta on trazi, ali ne moze se uvek dobiti to sve sto se trazi, haha. Mora malo i kompromisa da bude :) haha.
Ne znam zasto onda, i kad je kod kuce i pored kompa ne pristupi podacima, a da ne ukljucuje komp? Pa mi svi izgleda trosimo struju dzabe :)? Znas koja bi to usteda bila da mozemo skenirati ocima (ili necim drugim :) ) podatke sa harda.
Moramo malo da se salimo :)))

tortojed @VMARC `Zar treba da ostavim upaljen komp ovde pola godine? To ne dolazi u obzir` 01.05.2012. 21:00 #415468

broj poruka: 11001
Citaj ti, SrbineIliVecKojeSiNacionalnosti (kad se budes odmarao od IPadophone-a)... Citaj u CELOSTI, ne fragmentarno...

gilopile @Flynn 01.05.2012. 21:18 #415471

broj poruka: 9459
Ostavi ti meni lepo kljuceve od gajbe, pun friz klope i piva i ja cu ti poslati podatke kada ti budu trebali.:)) Flesku sa podacima mozes lako izgubiti...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

sargonv Re: @Flynn 01.05.2012. 22:20 #415480

Podseti me na jedan slican slucaj. :)
Dolazi covek u kompjutersku radnju gde je kupio mp3 player i kaze:
`Izgubio sam negde mp3 player, pa eto dosao sam da vidimo moze li sta da se uradi? Da dobijem drugi ili nesto? Ja imam sve papire, garanciju, racun,...`

@Flynn
U slucaju da stvarno izgubis flesku, obavezno idi u radnju gde si uzeo i pitaj mogu li da ti daju drugu, nema veze i ako nemas garanciju. Mozda ljudi nesto znaju drugo, ne kosta te nista da pitas ... Trazi da ti budu i isti podaci, na toj koju ti poklone. :)

A sad ozbiljno. Brisi covece ovu temu, ili moli administratora da je obrise!

:: Flesku sa podacima mozes lako izgubiti..
VMARC Re: @VMARC `Zar treba da ostavim upaljen komp ovde pola godine? To ne dolazi u obzir` 01.05.2012. 22:58 #415485

Prosvetli me, care. Hajde, majke ti...

F650GS Dakar

:: Citaj ti, SrbineIliVecKojeSiNacionalnosti (kad se budes odmarao od IPadophone-a)... Citaj u CELOSTI, ne fragmentarno..
VMARC Re: Re: @VMARC `Zar treba da ostavim upaljen komp ovde pola godine? To ne dolazi u obzir` 01.05.2012. 23:01 #415486

Kad bolje razmislim, nemoj...

F650GS Dakar

:: Prosvetli me, care. Hajde, majke ti..
:: F650GS Daka
:: :: Citaj ti, SrbineIliVecKojeSiNacionalnosti (kad se budes odmarao od IPadophone-a)... Citaj u CELOSTI, ne fragmentarno..
:: ::
:: ::
ICEsd re: 02.05.2012. 00:55 #415508

broj poruka: 2158
Za misli nije Fantazija i moze.

Prvo da rascistimo neke pojmove:

offline - racunar nije spojen na mrezu tad nije moguce pristupiti racunaru nikako

OFF - racunar ne radi, moguce ako pratis uputstva sa linka BIOS JE CUDO.

Ako racunar nije offline ona postoji mogucnost da se isti ukljuci i posalje ti podatke..Moras staviti npr. teamwiever da se podize sa racunarom fiksni ID i PASS.U power settings mozes i nemoras da stavis da se racunar sam ugasi posle 30min neaktivnosti. (u slucaju da ga zabiravis ugasiti preko TW-a).

Ceo postupak imas ovde:

http://www.sk.rs/2012/02/skse01.html

ili kupi Svet Kompjutera pa citaj.

Mada neznam koji fajlovi bi ti bili toliko potrebni a da ne staju na 16gb USB memorije, posto uzmimi da ima 6mbit/1mbit vezu sa internetom racunar na kojem pristupas, dobijes da ti racunar kome pristupas salje max 100 kb/sec podatke( osim ako nema brzi uploda).

Znaci fajl od 600 mb = 614400kb, da bi skinuo sa svog racunara sa brzinom uploada od 100kb/sec, dobijas vreme od 6144 sec ili 102min i 24 sec da bi ga skinuo na svoj laptop ili drugi racunar sa racunara kojem pristupas.Trebalo bi ti 1h 42m da skines fajl pod uslovom da je veza ok i da nas telekom nije prezasicen pa da ti varira upload.

Fajlovi za ms office i ostali sitni fajlovi ne zauzimaju mnogo prostora, jedino filmovi i igre zauzimaju mnogo, e sad tamo gde odes imaces mnogo brzi net free nego ovde kod nas tako da ti sve vise isplati da skidas to ponovo nego da vuces sa svog kompa.
Osima ako ne radis neke projekte i proracune u inostranstvu pa imas podatke na kucnom racunaru koje su od presudnog znacaja za dalji tok dogadjaja a nisi ih poneo sa sobom.

Ova metoda se koristi kad iz firme moras da pristupis kucnom racunaru koji ima bitne podatke za firmu (a nisu mnogo veliki, ms office, proracuni, crtezi, slike). a ne mozes doci fizicki do njih u kratkom vremenskom intervalu, ostalo se vise isplati 3x USB od 16gb ili spoljni hdd., nego vuci podatke sa svog kompa.

Mada koliko ja vidim tebi to treba zbog filmova i igara tako da je odgovor tebi bez muke nema nauke.

MaliAbner Ovaj je car... 02.05.2012. 02:55 #415517

broj poruka: 7769
Pojebao je sve `Viktorijine tajne andjele` a da ove toga nisu ni svesne...

Tomato Republic Of Serbia !!!

imarkovic >> 02.05.2012. 09:20 #415522

broj poruka: 19022
instaliraj TeamViewer na oba racunara, onaj na koji se konektujes ne mora biti ni online ni upaljen pa onda pokusavaj da se konektujes do besvesti, klikci do izlapelosti i nikad ne prestaj

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs