Ima alternativa, ali teško da je bolje od AcdSee-ja. XnView od verzije 1.70 ne vidi dosta obrađenih slika u svim tipovima formata. Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D
ovako, po meni najbolja varijanta windows picture preview + Photoshop CS 8.0 ne treba vise od toga, po meni nema bolje i lakse varijante, jer ne vidim svrhu ACDsee pored ovog. A XnView je skroz ok ali ja se dan danas nisam navikao na njega, tj. nekako ne moze nista da se na njemu odradi brzo, nekako mi lici na linux-ove programe sa svojom kompleksnoscu i windows nestandardnim kontrolama, jeste da je jedinstven na svoj nacin ali nekako previse koraka za jednu jednostavnu obradu itd. u njemu radim samo kada mi je dosadno. ACD sam odavno batalio jer sam video da mi uopste nije potreban pored PS-a koji je generalno tata za njega.. a za pic preview pa gde ces bolje od windows postojeceg programa koji otvvara u roku od odmah.
Ja jos uvek furam ACDSee. Trenutno nema bolje. @imarkovic Gde je tu foto menadzer? Windows Explorer =]? PS je i tata i mama za sve ostale ali ljudi ne zele da se cimaju sa ucenjem `komplikovanog` programa. ACDSee je veoma jednostavan za koriscenje, ima osnovne stvari za obradu [uklonis crvene oci, neku bubuljicu, promenis perspektivu, `crop`, `blur`, `sharpen`, ubacis neki tekst, podesis malo boje i sl. - vecini ne treba vise od toga], ima jednostavan `import` fotki sa raznih uredjaja, pronalazenje duplikata, brz pregled fotografija bez koriscenja Explorer-a... i sve to u jednom programu. Ja PS pokrenem dva, tri puta mesecno iako dobro znam da radim u istom. Jednostavno mi nije potreban kad koristim kameru iz `srednje klase`.
pa za te osnovne stvari je vrlo lagan , kakvi komplikovan za recimo kropovanje, resize - save as, sta tu ima komplikovano? i imas mnogo vise opcija ali dobro, ko nece da uci koga ne interesuje on nece ni da sazna.. kako nema bolje od ACDsee, imas toliko mnogo programa, a da li je bolje stvar je ukusa.
:: Ja jos uvek furam ACDSee. Trenutno nema bolje :: @imarkovi :: Gde je tu foto menadzer? Windows Explorer =]? :: PS je i tata i mama za sve ostale ali ljudi ne zele da se cimaju sa ucenjem `komplikovanog` programa. :: ACDSee je veoma jednostavan za koriscenje, ima osnovne stvari za obradu [uklonis crvene oci, neku bubuljicu, promenis perspektivu, `crop`, `blur`, `sharpen`, ubacis neki tekst, podesis malo boje i sl. - vecini ne treba vise od toga], ima jednostavan `import` fotki sa raznih uredjaja, pronalazenje duplikata, brz pregled fotografija bez koriscenja Explorer-a... i sve to u jednom programu. Ja PS pokrenem dva, tri puta mesecno iako dobro znam da radim u istom. Jednostavno mi nije potreban kad koristim kameru iz `srednje klase` :: :: :: Pozdrav!
Cudi me da ga niko nije spomenuo. Ja ga vec par godina korisitim. Lagan, jednostavan, brz. Posto ga niste naveli, molim za info o uocenim nedostacima (da vidim koliko sam slep pored ociju).
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.