Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Koji je po vama najbolji program za obradu i gledanje slika
STRANA 1 OD 1
Dragot Koji je po vama najbolji program za obradu i gledanje slika 26.04.2012. 21:31 T45430

status: user
broj poruka: 1149
Koristim vec dugo godina AcdSee sta predlazete a da je bolje od ovog sto trenutacno koristim???

INTEL I5 2500K & TT FRIO = 4.5 GHZ
ASUS P8Z68 DELUXE/GEN3
ASUS GTX 570 DCII
KINGSTON 2X4GB 1600MHZ HYPERX GREY DDR3
SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5TB
TT OVERSEER RX-I & CHIEFTEC CFT 750W
LOGITECH X-540 & X-FI TITANIUM
DELL U2312HM
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alumiroi XnView 26.04.2012. 21:38 #414614

broj poruka: 99
Presao sam sa acd i vec dugo ga koristim. Ako mi treba vise za obradu slika, to je jedino PS.

operator re 26.04.2012. 21:39 #414615

broj poruka: 4270
Ima alternativa, ali teško da je bolje od AcdSee-ja.
XnView od verzije 1.70 ne vidi dosta obrađenih slika u svim tipovima formata.
Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D

sargonv ... 26.04.2012. 21:52 #414616

broj poruka: 82

Sve je stvar ukusa, ali meni je bolji ThumbsPlus (ja imam verziju 7.0)...

spasic87 Re: 26.04.2012. 21:58 #414617

broj poruka: 393

Ja koristim acdsee 2.0 Pro i sluzi super jos uvek nisam naisao na nesto sto bi ga adekvatno zamenilo
imarkovic >> 26.04.2012. 22:13 #414621

broj poruka: 19022
ovako, po meni najbolja varijanta windows picture preview + Photoshop CS 8.0 ne treba vise od toga, po meni nema bolje i lakse varijante, jer ne vidim svrhu ACDsee pored ovog. A XnView je skroz ok ali ja se dan danas nisam navikao na njega, tj. nekako ne moze nista da se na njemu odradi brzo, nekako mi lici na linux-ove programe sa svojom kompleksnoscu i windows nestandardnim kontrolama, jeste da je jedinstven na svoj nacin ali nekako previse koraka za jednu jednostavnu obradu itd. u njemu radim samo kada mi je dosadno. ACD sam odavno batalio jer sam video da mi uopste nije potreban pored PS-a koji je generalno tata za njega.. a za pic preview pa gde ces bolje od windows postojeceg programa koji otvvara u roku od odmah.

luja-88 Re: 26.04.2012. 23:21 #414630

broj poruka: 1660
Ja jos uvek furam ACDSee. Trenutno nema bolje.
@imarkovic
Gde je tu foto menadzer? Windows Explorer =]?
PS je i tata i mama za sve ostale ali ljudi ne zele da se cimaju sa ucenjem `komplikovanog` programa.
ACDSee je veoma jednostavan za koriscenje, ima osnovne stvari za obradu [uklonis crvene oci, neku bubuljicu, promenis perspektivu, `crop`, `blur`, `sharpen`, ubacis neki tekst, podesis malo boje i sl. - vecini ne treba vise od toga], ima jednostavan `import` fotki sa raznih uredjaja, pronalazenje duplikata, brz pregled fotografija bez koriscenja Explorer-a... i sve to u jednom programu. Ja PS pokrenem dva, tri puta mesecno iako dobro znam da radim u istom. Jednostavno mi nije potreban kad koristim kameru iz `srednje klase`.

Pozdrav!
imarkovic Re: Re: 27.04.2012. 00:35 #414641

broj poruka: 19022
pa za te osnovne stvari je vrlo lagan , kakvi komplikovan za recimo kropovanje, resize - save as, sta tu ima komplikovano? i imas mnogo vise opcija ali dobro, ko nece da uci koga ne interesuje on nece ni da sazna.. kako nema bolje od ACDsee, imas toliko mnogo programa, a da li je bolje stvar je ukusa.

:: Ja jos uvek furam ACDSee. Trenutno nema bolje
:: @imarkovi
:: Gde je tu foto menadzer? Windows Explorer =]?
:: PS je i tata i mama za sve ostale ali ljudi ne zele da se cimaju sa ucenjem `komplikovanog` programa.
:: ACDSee je veoma jednostavan za koriscenje, ima osnovne stvari za obradu [uklonis crvene oci, neku bubuljicu, promenis perspektivu, `crop`, `blur`, `sharpen`, ubacis neki tekst, podesis malo boje i sl. - vecini ne treba vise od toga], ima jednostavan `import` fotki sa raznih uredjaja, pronalazenje duplikata, brz pregled fotografija bez koriscenja Explorer-a... i sve to u jednom programu. Ja PS pokrenem dva, tri puta mesecno iako dobro znam da radim u istom. Jednostavno mi nije potreban kad koristim kameru iz `srednje klase`
::
::
:: Pozdrav!
hocukuci IrfanView 27.04.2012. 03:28 #414656

broj poruka: 296
Boljeg ne ima, ba.

vozdra raja!

quna ... 27.04.2012. 07:11 #414659

broj poruka: 1646
Slazem se sa iMarkovicem, sa tim sto se desava da windows preview nekad iz nekog razloga nece da premota fotku tastaturom.

Za neko nezgrapnije resenje, Adobe Lightroom je tata.

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 FS Viewer 27.04.2012. 08:06 #414663

broj poruka: 1590
Cudi me da ga niko nije spomenuo. Ja ga vec par godina korisitim. Lagan, jednostavan, brz. Posto ga niste naveli, molim za info o uocenim nedostacima (da vidim koliko sam slep pored ociju).

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

subzero88 FS 27.04.2012. 09:39 #414666

broj poruka: 179
I ja ga koristim, za moje potrebe idealno, mozda bi mogao da ima vise opcija za retusiranje, crtanje, ali mu to nije ni prvenstveno namena.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Athlon II x3 445/Gigabyte 770T-D3L/2x4GB DDR3-1600/Gainward 4850 512mb GS/Benq G2220HD+LG 42ld450

Daum ... 27.04.2012. 09:44 #414669

broj poruka: 12798
Za obradu fotografija je samo jedan program: Adobe Lightroom.

Ostalo = smeće...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs