mam jednu veliku tabelu koja ima 3 kolone: u prvoj je redni broj od 1...X, u drugoj je jedinstveni broj sa jedanaest cifara (barkod citac) a u trecoj su nule (takav je obrazac). Tabela ima recimo 1000 vrsta, to je mustra. Sad ja dobijem od Pere narudzbeni fajl u kome imam 2 kolone: u prvoj je onaj jedinstveni ID od 11 cifara a u drugoj je sad kolicina tog artikla. Sad Pera recimo ima 30 vrsta sa artiklima i njihove kolicine. Kako da ukrstim ove 2 tabele tako da mi se popune kolicine za one artikle (sa istim jedinstvenim ID od 11 cifara) za koje kod Pere stoje kolicine razlicite od nule i to da mi se upise u glavnu/prvu tabelu u celijama gde su ranije bile nule? Zatim ako Mika da istu tabelu sa 50 vrsta ali kod koje se recimo i ponavljaju artikli sa jedinstevnim ID kao kod Pere ali narucuje druge/nove kolicine, kako da to dodam u celijie u onu prva/osnovnu tabelu. Primer:
Mika uzima po 5 artikala sa brojem 01233333322, 01111111111 i 02222222222 a Pera uzima po 10 artikala sa brojevima 55553333222 i 02222222222. Sad u celiji gde je za ID 02222222222 treba da stoji 5+10=15 a u ostalim kako vec treba.
Puno hvala ako mi neko moze dati neki savet ili pomoc, u pitanju je Excel 2007/2010
Ne znam da li postoji drugi nacin (verovatno da postoji), ali ja bih to uradio ovako: Ja bih Perinu tabelu iskopirao na drugi sheet, a Mikinu na treci. Na prvom sheetu bih otvorio dve nove kolena: Pera i Mika. Pomocu VOOLUKP-a bih u kolunu Pera upisao vrednosti sa dtugog sheeta i isto bih uradio sa kolonom Mika. Tvoja kolona gde su ukupne kolicine treba da ima formulu =Pera+Mika. I to bi bilo to. Ako iole poznajes Excel znaces sta jos treba da uradis da bi to sve bilo OK.
to ti je resenje za prvi deo problema i udeni to u ono sto je mikac962 vec napisao, znaci napravi 3ci sheet u koji ces kopirati podatki iz prva dva i onda ih samo sabrati.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.