Pokušavam da imam smao jednu particiju za storage. Primarni disk mi je SSD. Da li postoji softwer koji ce da mi spoji dve particije,a da ne izgubim podatke. POkusao sam partition magic 8 ,ali prijavljuje neku gresku pa nece da se podigne. Probao sam ovaj, radi dugo,a rezultat je bio jos godi, napravio mi dve particije,iako sam radio spajanje : http://www.partition-tool.com/personal.htm hvala - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
:: Pokušavam da imam smao jednu particiju za storage. Primarni disk mi je SSD. Da li postoji softwer koji ce da mi spoji dve particije,a da ne izgubim podatke. POkusao sam partition magic 8 ,ali prijavljuje neku gresku pa nece da se podigne :: Probao sam ovaj, radi dugo,a rezultat je bio jos godi, napravio mi dve particije,iako sam radio spajanje : http://www.partition-tool.com/personal.ht :: hval :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Ako imas win7 + externi drive, nista lakse i brze...
I’m assuming D is just a data partition and doesn’t contain the page file, boot files or a second operating system. If so, merge the partitions by removing D and extending C, as follows:
1. Back up to an external device any important data on D and, optionally, move the same important data from D to C. 2. Right-click Computer > Manage > Storage > Disk Management, then right-click the graphic of the D partition and select delete. The partition returns to Unallocated for a Primary Partition or Free Space if it‘s a Logical Drive within an Extended Partition. delete the partition if it is an Extended partition. 3. Now right-click the graphic of the C partition and select Extend.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ja sam slicnu stvar uradio sa Pragon prtition manager (za svaki slucaj ti prvo proveri), a ako ti PM8 javlja gresku mozda ti se neshto desilo sa `konfiguracijom` praticija pa ti treba neki repear tool.
Ovaj koristim već izvesno vreme, intuitivan je veoma, i pouzdan (nikad mi nije priredio neprijatna iznenađenja). Kada ga skineš (GParted Live), nareži butabilni disk i podigni komp sa njega, i radi šta ti je volja (možeš i sa usb flash-a).
Naravno, ideja da ukloniš (bekapuješ) SVE sa hdd-a po kojem prčkaš, je UVEK veoma dobrodošla.
Sigurno je sigurno (reče časna sestra, i navuče kondom na sveću)
Evo ovo sam sad iskopao na netu Partition-management programs such as Paragon Partition Manager, Easeus Partition Manager and Acronis Disk Director will merge disk partitions. These programs let you merge two or more partitions without reformatting the hard drive. Partitioning programs use nondestructive methods for merging partitions so that you will not lose the data contained in each partition.
ma kako da ne, taj proces u zavisnosti od velicine traje strasno dugo i postoji veliki rizik, zato ja uvek preferiram pravilno kreiranje particija i manipulisanje istim i nikad nikakog problema nece biti.. e sad, kada ga je uterao samom sebi, nema gde da bekapuje podatke
:: Evo ovo sam sad iskopao na netu :: Partition-management programs such as Paragon Partition Manager, Easeus Partition Manager and Acronis Disk Director will merge disk partitions. These programs let you merge two or more partitions without reformatting the hard drive. Partitioning programs use nondestructive methods for merging partitions so that you will not lose the data contained in each partition :: :: Read more: How to Merge a Disk Partition | eHow.com http://www.ehow.com/facts_7578501_merge-disk-partition.html#ixzz1pZ4JtXu :: :: :: ::
::e sad, kada ga je uterao samom sebi, nema gde da bekapuje podatke :
U pravu si, ali nije nerešivo: sukcesivno se fajlovi prebacuju sa jedne particije na drugu, pa potom `resize` (u izabranom hdd manager-u). U jednom momentu će ta jedna particija ostati prazna (kolika god da je), a onda je lako (ubije je, a onda preostaloj particiji dodeli unallocated space).
`sukcesivno` si zbunio samog sebe i boga pitaj sta si hteo da kazes
:: ::e sad, kada ga je uterao samom sebi, nema gde da bekapuje podatke :: : :: :: U pravu si, ali nije nerešivo: sukcesivno se fajlovi prebacuju sa jedne particije na drugu, pa potom `resize` (u izabranom hdd manager-u). U jednom momentu će ta jedna particija ostati prazna (kolika god da je), a onda je lako (ubije je, a onda preostaloj particiji dodeli unallocated space) :: :: E sad, ako mu je taj hdd dupke pun, onda jbg.
Hiren`s cd 10.6 (podignes sistem sa cd-a) Partition tool => Acronis Disk Director
Ali pre toga iskljuci i taj ssd ili sta drugo imas (usb flesh npr.) za svaki slucaj. Znaci ostavis samo disk kojem spajas particije i dvd-cd. X puta uradjeno, relativno brzo u odnosu na druge programe i nikad problemi, osim ako manipulises sa particijom gde je system win7 instaliran. (kod xp-a nema problema)
Sebe zbunio sigurno nisam, tebe izgleda da jesam, a tog `boga` retko (čitaj: nikada) ne konsultujem :)
Imamo particije 1 i 2, obe sa pripadajućim free prostorom. sa druge prebacujemo fajlove na prvu, koliko može. Smanjimo drugu (za veličinu dobijenog free space-a), taj `višak` dodelimo prvoj. Sada ona ima još free prostora. Opet prebacujemo fajlove sa druge na prvu particiju, i opet dobijamo mesta koje dodeljujemo prvoj. I tako u krug, do momenta u kojem druga particija nema više ni bajt fajlova.
Sa obzirom na to da nema gde da miče sve te fajlove, da bi se bezbedno igrao sa particijama (bez rizika), ovakvo `parkiranje` fajlova mi se čini pogodnim.
Ili da kupi 435 dvd-ova (~2TB), pa polako u rezanje :p (pošto su, jel`te, danas hdd-ovi strašno skupi)
:: `sukcesivno` si zbunio samog sebe i boga pitaj sta si hteo da kazes :: :: :: :: ::e sad, kada ga je uterao samom sebi, nema gde da bekapuje podatke :: :: : :: :: :: :: U pravu si, ali nije nerešivo: sukcesivno se fajlovi prebacuju sa jedne particije na drugu, pa potom `resize` (u izabranom hdd manager-u). U jednom momentu će ta jedna particija ostati prazna (kolika god da je), a onda je lako (ubije je, a onda preostaloj particiji dodeli unallocated space) :: :: :: :: E sad, ako mu je taj hdd dupke pun, onda jbg.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.