Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Ikone u Winu
STRANA 1 OD 1
boztoga Ikone u Winu 10.03.2012. 01:25 T44637

status: user
broj poruka: 516

Inspirisala me je tema o Desktopu da malo promenim default izgled svog sistema, pa me interesuje da li je moguce izmeniti ikone u windozi be nekog dodatnog softvera? I kako? :)
Win7 Ult

Hvala
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 10.03.2012. 01:45 #405169

broj poruka: 3106
Windows bilo koji 128bita i manje. :)

Kategorija shortcutovi: Desni klik na zeljenu ikonicu > properties > Tab Shortcut > Change Icon

Kategorija specijalni (Computer, Documents, Recycle kanta): Desni klik na desktop > Personalization > desno gledaj i stisni Change Desktop Icons > Odaberi zeljenu ikonicu > Change Icon

Mozes koristiti ove defaut, a mozes i od nekih programa koje imas na kompu ili poskidas od nekud.
boztoga re 10.03.2012. 01:48 #405170

a kako kad hocu new folder da napravim da mi ga napravi sa modifikovanom ikonom a ne sa default zutom? to mi u principu najvise i treba :)

Srdjanc ... 10.03.2012. 02:07 #405175

Trebalo bi te pustiti malo sam da razmisljas pa da lupis sebe o glavu kolika je mala razlika. :)

Properties > Tab Customise > Change icon.
BlueSkyNIS ... 10.03.2012. 02:37 #405181

broj poruka: 860
Ovi novi Windowsi ne podržavaju teme za ikone?

Windows-free with CentOS 6.2

boztoga re 10.03.2012. 02:43 #405183

Ma nisi ti mene razumeo... Znam ja to kako ide peske. Ja sam mislio na neko podesavanje u winu kojim cu preskociti rucno menjanje ikone foldera. Da kad kliknem Desni > New >Folder imam modifikovanu ikonu...

Pa mozda bi mogao da napravim neku temu sa izmenjenim ikonama...

hvala svejedno

Srdjanc ... 10.03.2012. 03:25 #405184

A to po defautu jedino preko registra, ali isuvise je komplikovano.

@Blue kako mislis da ne podrzavaju?

http://www.dodaj.rs/f/V/Nb/2feKh2rl/1.jpg

Mislis li na ovo ili nesto drugo?
imarkovic Re: Ikone u Winu 10.03.2012. 12:09 #405210

broj poruka: 19022
licno nikom to ne preporucujem, licno na svom windowsu sam instalirao samo icon packager da bih menjao ikone foldera i temu za windows xp koja je pure simple i to je sve, a bila je tema sa transformatorom za izgled MAC OSx-a. i kazu da radi ok ali ja opet ne volim s tim da se zezam jer odradjuje modifikacije windows explorera koji je najvaznija alatka u windows-u, icon packager koristim sigurno 2 godine, on samo menja ikone i to je sve, probaj, ja ga koristim za xp, ne znam kako radi na sedmici.
nadji verziju 4 jer je bez medicine.

::
:: Inspirisala me je tema o Desktopu da malo promenim default izgled svog sistema, pa me interesuje da li je moguce izmeniti ikone u windozi be nekog dodatnog softvera? I kako? :
:: Win7 Ul
::
:: Hvala
:: Pozdrav
Bobi4ever Da se nadovezem na imarkovica. 10.03.2012. 13:45 #405227

broj poruka: 4881
Dok sam imao XP, imao sam Alienware temu koja je menjala celokupan izgled windows-a, ali je tako pravila i jedan banalan problem, nisam mogao da se ulogujem na windows live messenger, stalno je izbacivao error, kao da nemam konekciju, dok na def temi, radi sve super.
Nisam bas siguran koliko je pametno, ako nista drugo, odradi bekap sistemskih fajlova koje ces zameniti modifikovanim da bi dobio zeljeni izgled.
Ja na sedmici nista nisam menjao, upravo zbog takvih problema.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs