razlika u thunderbird i pidgin, pa thunderbird je mail client a pidgin multi chat program (mnogo servisa integrisano u njega) u kmp sam se razocarao, vlc je mama gimp je editor, a picasa organizer i editor (valjda, ja nekad cisto zbog organizacije ubacim) irfan i xnview, ne koristim, ja faststone image viewer vec 5 godina, prezadovoljan foxit (po meni) teamviewer isto vec par godina i imgburn isto par godina, obavlja posao, 1 godisnje uzmem da narezem nesto, bootable img kada skinem neki os ili tako.
Svešće se priča na lične afinitete i iskustva (traume).. Open i Libre su isti q bar u nastajanju, Open Office je pod pokroviteljstvom SUN-a, a Libre predstavljaju programeri koji su zbog neslaganja oko razvoja Open-a, do tada vodećeg pandana (besplatnog i otvorenog koda) Microsoft Office-u, napustili OpenOffice i počeli da klepaju LibreOffice, za sada isti q kao i Open, ali daljim razvojem videćemo. Ubuntu je sa Open-a prešao na Libre... ja ne vidim razliku ali ga i ne koristim nešto. O video plejerima - šta ti volja. Picasa je govno, GOVNO, koje je napravljeno ISKLJUČIVO da bi nesmetano i sa tvojim odobrenjem kopala po hard disku i fotografijama koje imaš (a za koje nisi još dovoljno glup da objaviš na internetu tipa facošup i slično), irfan mi je lično odbojna frontenda, a XN veiw preporučujem, takav je nekada bio ACDSee... a onda se usrao. TeamViewer.... so far. Oba: Img i CDburnerXP... zato što je prvi brži i jednostavniji a drugi ima to što prvi nema a nekada zatreba.
1. Navikao sam na BiliSoftov Ofis tako da su svi pokušaji da pređem na OpenOfis propadali, što ne znači da je loš. Libre nisam probavao. 2. Tandrbrd koristim godinama, za ovaj drugi nisam ni čuo. 3. KMPlejer. GOM sam koristio jedno vreme pre nego što sam prešao na KM. VLC tek povremeno. 4. Ne koristim ni jedan od ta dva programa. 5. XnView, mada i dalje preferiram AjSiDiSi. 6. Foksit. 7. Ne koristim ni jedan od ta dva programa. 8. BurnAware Free. U nero sam se razočarao, a ova dva mi se ne sviđaju.
Mada, džaba ti naših predloga i saveta, dok sam ne probaš i ne vidiš da li ti odgovara određeni program.
1. Libre, većina developera je zbog Oracle-a prešla/osnovala u DocumentFoundation, trenutno je Libre napredniji, izbacili su dosta zavisnost od Java koda i ubrzali same programe. Zato dosta Linux distribucija i prelazi na Libre kao osnovni office paket.
2. zavisi za šta ti treba, ako kao mail klijent onda Thunderbird.
3. Lično najviše koristim Media Player Classic Homecinema, posle njega kao univerzalni player GOM.
4. Nijedan od dva ne koristim. Pogledaj Paint.NET.
5. XnView.
6. Foxit.
7. Zavisno od potrebe ili TeamViewer ili TightVNC.
Ovo je ono sto ja koristim 1.OpenOffice 2.Thunderbird 3.Kmplayer ili Bs player 4.ne koristim ni1 5.Foxit 6.Teamviwer 7.BurnAware Free i Ashampoo burning studio 6 (free)
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.