Napravio sa torente za fax na kikass torent preko µTorrent-a https://kat.ph/user/darkooni/uploads/ Ali nece da `seje`. Zasto? Trake sam skinuo sa http://www.trackon.org/ i izabrao ove Excellent! Zna li neko kako ovaj problemcic da resim ostali torenti mi rade ok ali ovi za fax nikkako
Dakle ustanovio si kako se pravi torrent i kaci na internet elem primetio si stvar zvanu tracker. Dobro i lose od tebe.
Dobro, jer odlican tracker cini dostupnim da brze jedan klijent primeti drugog i da pocne medjusobna razmena podataka, vise cini jos brze.
Lose, duplirani i previse trackera cini kocenje i usporavanje.
prim. tracker open.bittorrent.com dupliran, prvo kod klijenta koji skida, program pregledava dati traker da bi nasao nekog ko seeduje, pa onda opet trazi isto i dok ne ispuca sve trakere ne pocinje download bez obzira sto je isti.
primer vise trackera, slicno kao dupliranje, samo ima vise trackera da ispuca, ukoliko je neki veliki torent koji `sluzi svetu` poput igrica filmova muzike, u odredjenoj meri je dobro. Mada posto je ovo samo zarad manje grupe ljudi (vas sa faxa) ovo je lose i koci.
Znaci samo jedan tracker je dovoljan. Evo jednog dobrog, samo ga kopiraj i to je to vise ne treba:
Drugo, da bi neko mogao da preuzima podatke, neko mora da seeduje. Da bi neko mogao da seeduje, mora da drzi i komp i program ukljucen, a i da mu je upload ne zauzet kako bi mogao da salje.
Kako sam ja tebe razumeo ti mislis da sad okacis torrent i neko odmah dobije 50 seedera?
Ne ide to bas tako, prvo ti sam moras da seedujes jer ti prvi posedujes te podatke i ti si samo jedan seeder. Drugi seeder je onaj koji dobije podatke od tebe, onda vas je dvoje. Treci klijent postaje seeder kad pokupi od vas dvoje ceo paket podataka. I tako se stvaraju onih 50 seedera, samo trebas biti prvi koji ce to da salje.
Dok klijenti skidaju od seedera, a pre nego sto zavrse i postanu seederi, oni su leecheri. Leecher je klijent koji u isto vreme preuzima od seedera, a i polu-seeder jer za ono sto je skinuo moze da prosledi dalje i ako nije 100% gotovo. Tako neko treci moze da uzme onih 5% sto je leecer uzeo od seedera i 95% od seedera direktno.
To je za onu gomilu seedera. Takodje bih dodao, seeder se prestaje kad ugasi program ili komp sa pogramom tako da od njega nema leba. Znaci on/ona skine od tebe i umesto da pomogne da se podeli, ona vas odjebe. Tako da si opet samo jedan seeder.
Upload je kljuc. Upload brzina je preko potrebna, prvo sa njom seeder salje drugima, a ti ovde imas torrente u Gigabajtima tako da ono telekomovo od 0.25Mb je pravo sranje, znaci treba ti jace. Ali i taj upload raste kada se sabiraju seederi i leecheri.
Nadam se da sam ti pojasnio i da te nisam dovoljno zbunio.
Takodje bih dodao da sam uzeo jedan torrent da skinem od tebe cisto da vidim koliko ce se skinuti dok ovo kucam, i sad nakon sto sam video koga sve ima od klijenata, zakljucio sam DA SI UGASIO TRAKER I DA NIKO ZIV SADA NE SKIDA IĆ, JER TI NIKOM NIŠTA SAD NE DAJEŠ!
@Srdjanc ti je lepo objasnio. Dakle, napravio si svoj torrent, postavio na treker i dovoljno je da taj isti torrent skines i odradis `recheck` u navedenom folderu gde se tvoj fajl nalazi i kada odradi do 100% od tad pocinjes da sidujes svoj fajl. Srdjan ti je objasnio da si jedini i MORAS biti non-stop dostupan da bi drugi mogli da vuku od tebe i neko treci od njih+tebe, itd. Naravno, moras biti `conectable` da bi mogao da upload-ujes, ali ako druge mozes onda je valjda ok.
Jedan hint: Nikada ne postavljaj istovremeno vise torrent-a jer ce ljudi da cupaju kosu dok ne zavrse, pogotovo ako istovremeno vuku vise torrenta. U biti, sa nasim UP mogucnostima, ides prvo jedan, pa kad ga dobrano izsidujes i oslobodis UP, pravis drugi...Zavisi i od `aktuelnosti` materijala, ali skontao si sustinu.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Imam na torentu koje sejem preko 200 foldera(sto sam sebi skidao) i stopirao sve njih, samo sa faxa sam ostavio da se seeduje kao i ovo sto sam ubacio muzika i sl. Kada sam to uradio poceli su da seju ali samo muzika tipa block out, bajaga i sl ali fax i dalje stoji. To sa faxa su materjali koje sam kacio na megauploud koji je crkao uglavnom su audio fajlovi sa predavanja spojeni sa prezentacijom,razne animacije i sl..Jako korisno za mene i kolege.
Imam adsl 4000/512. Solidan uploud za nase uslove. I znam da moram biti online i da mi je mikro torent ukljucen. Ja uvek nesto skidam i sada trenutno se skida preko 10 stvari ali sam njihov uploud ogranicio na 1. Tako da ostaje dosta za uploud i uzimaju neki od mene. Znam da je poenta kod torenta da se dostigne kriticna masa i onda sve lakse i brze ide ali nikako da krene-da neko vuce od mene a znam pouzdano da neki pokusavaju da skinu.
Srdjanac: Znam da nece odmah da brzo da se ide ali sam angazovao nekoliko kolega koji su stalno online i to ce vremenom kroz dva-tri meseca sve biti brze,znam to. Kako sam ugasio treke? Sta to znaci danas sam ceo dan online. Evo ubacio sam tvoju track na torent patologija i nista. gilopile: Taj recheck nemam u opcijama nije mi jasno to kako se radi?
Evo kako sam trake zamenio na torentu patologija: mikro torent-comlete-patologija-desni klik na njega pa torent properties-copirao sam tvoj track a moje izbrisao-ok kliknuo Jer ovo pravilno?
Skini svoj torent(klasika, kao sto skidas neki torrent za film, mjuzu...) Otvoriceti default da ides preko uTorrenta, zatim odredis gde da skida, tu odaberes folder i kliknes na taj fajl koji treba da sidujes. Kada je `upao` u torrent, ides desni klik na njega i odaberes`force recheck`, ako zjapi i nista se ne dogadja, verovatno nisi lepo naveo na taj fajl koji treba da sidujes, pa ces opet pokusati, ali ovaj put idi desni klik na torrent /advanced/set download location i navedes na taj fajl koji treba da sidujes i posle eventualno lupis recheck. Mozes i snimiti te fajlove drugaru, pa neka ti pomogne pri seed-u:)
gilopile: Skinuo sam ga i kada ga ovitm preko mikro torenta a on to sam uradi pita me: The torrent you are trying to add is already in the list of torent. Do you want to load the trackers for it? yes i no mi ponudi. Ako klikenm yes nista se ne desava niti me pita gde da snimim nistaaaa
Prvo taj postojeci izbrisi iz uTorrenta desnim klikom i remove, tek onda ponovo ucitas taj tvoj i odredis lokaciju gde se nalazi taj fajl i eventualno ides recheck ako to sam ne uradi.
Mada mora i desni klik na torrent /advanced/set download location i navedes na taj fajl
:: :: gilopile :: Skinuo sam ga i kada ga ovitm preko mikro torenta a on to sam uradi pita me :: The torrent you are trying to add is :: already in the list of torent. Do you want to load the trackers for it :: yes i no mi ponudi :: Ako klikenm yes nista se ne desava niti me pita gde da snimim nistaaa ::
Pa narvno da dzej radi kako bez Dzeja. Ma sta ce nam rengenski snimci i ostalo samo Dzej i samo Dzej :)
gilopile: Odradio sam kao sta si rekao: Remove torent iz liste skinuo ga i ponovo pokrenuo i pitao me gde da ga snimim-ja sam stavio taj folder (patologija i infektivne )gde se torent nalazi(zelena ikonica) i on je sam odradio recheck odradio 100% i onda se sam prebacio u comleted listu i poceo kao da se seje mada niko ne vuce-mozda i nema nikog da skida nisam proverio. Da li je ovo i sada ok? Hvala
Ako si uradio kao sto je receno onda je to to. Ako opet ne radi, onda ces na zalost morati da pravis i postavljas torrente ponovo. Naravno ako pravis ponovo, koristi samo jedan (uzmi onaj moj, mene je sluzio) traker, jer kao sto sam rekao, ako ih ima puno ume da zeza torrent.
Da, to je to.Odradi tako za sve svoje torrente, posto vidim da ne seed-ujes neke i cekas da neki dr.mr. ne povuce:)
P.S. Ukoliko hoces sve da see-ujes, podesi u opcijama >queueing borj koliko torrenta imas
:: Pa narvno da dzej radi kako bez Dzeja. Ma sta ce nam rengenski snimci i ostalo samo Dzej i samo Dzej : :: :: gilopile :: Odradio sam kao sta si rekao :: Remove torent iz liste skinuo ga i ponovo pokrenuo i pitao me gde da ga snimim-ja sam stavio taj folder (patologija i infektivne )gde se torent nalazi(zelena ikonica) i on je sam odradio recheck odradio 100% i onda se sam prebacio u comleted listu i poceo kao da se seje mada niko ne vuce-mozda i nema nikog da skida nisam proverio :: Da li je ovo i sada ok :: Hval :: ::
Ma dzabe ..opet nece cak sam i nove torente napravio sve ponovo. Zvao sam neke drugare da pocnu da skidaju ali nista nece da im povuce cak i ako pise seed 1 ni te nece nemam pojma zasto. A ostali torenti muzika se seeduju cak i kada sam njih stopirao ovi nece da se seju ipojma nemam zasto. Uzeo sam i napravio neke nove torente kao ansambl renesans i on se deli ali ovo za fax ni za lek. Sta mi je ciniti?
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.