Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
txt 2 xls
STRANA 1 OD 1
damirkic txt 2 xls 03.02.2012. 18:10 T43010

status: user
broj poruka: 342
Da li mi neko moze pomoci da ovo sto je u tekstualnom dokumentu razvrstano i poravnato ovako po kolona to prebacim u Excel? Ali da ovako vizuelno imam posebno svaku kolonu, ako me razumete a ne da mi sva ova polja stavi u jednu istu. Hvala

http://www.mediafire.com/?51l8dcv1m1koqvl
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Excel querry 03.02.2012. 18:29 #395866

broj poruka: 6654
Ovo je za excel 2007:

Otvori novi workbook fajl, idi na Data - Get external data, odaberi `From text`, dalje biraj Fixed width - Next - ako baš treba, pomeri klizače u grafičkom prikazu kako će izgledati kolone... a ako ne (obično) - Next - General - Finish... Existing worksheet, =$A, OK... to je to. Posle možeš malo eksperimentisati da si ugodiš formatiranje automatski za svaki sledeći put.

Budale veruju u sreću.

Dragg re 03.02.2012. 18:35 #395867

broj poruka: 2270
Nije trebalo da poravnavaš na ovaj način - lupanjem spejsova, već preko tabova. Sada možeš da prepraviš text: u text editoru nađi opciju spaces to tabs, i onda ručno ispravi mesta gde ti je stavio tabove u okviru onoga što treba da bude u istoj ćeliji. Takav text samo prevučeš u excel.

Pisko Ako.. 03.02.2012. 19:11 #395873

broj poruka: 6654
Ako je sam pravio razmak udaranjem po space-u, pogrešio je, traba da koristi za to namenjeni TAB-ulator, ali, ako se radi o generisanom izveštaju nekog drugog programa - uređaja sa softverom, onda neka uvozi kako sam mu gore pokazao.. Inače, excel razume i razdvajanje zarezom (comma...)

Budale veruju u sreću.

damirkic hvala pisko super si 03.02.2012. 20:25 #395885

broj poruka: 342
uspelo je. Inace, dokument je tako dosao. Nisam nista dirao, ali se moze razdvojiti onim linija-strelicamoa

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs