Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Potrebno mi je slike iy PDF-a na cirilici prebaciti u .doc
STRANA 1 OD 1
operator Potrebno mi je slike iy PDF-a na cirilici prebaciti u .doc 25.01.2012. 14:34 T42822

status: user
broj poruka: 4270
Sta je najbolje rijesenje ?
Abbyy Fine Reader slabo radi sa cirilicom, pa da pitam, sta preporucujete, jer nisam u ovim vodama skoro 3 godine.
Mozda znate neki bolji program za editovanje pdf formata cirilicnog u .doc ili iz .jpg formata u doc, a da nije Abbyy.
Ili ako neko ima tri bibilioteke za Abbyy Fine Reader 8.0
Serbian cyr.amd
Serbian cyr.amm
Serbian cyr.amt
(ovih fajlova nema na Abbyy-jevom sajtu vise ya 8-cu).
kako bih mogao da editujem fajl iy .jpg ili .pdf u .doc.
Hvala.
operator
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch Re: Potrebno mi je slike iy PDF-a na cirilici prebaciti u .doc 25.01.2012. 14:49 #393528

broj poruka: 1260
Nisam siguran da sam te baš najbolje skapirao šta ti treba. Koliko sam razumeo ti hoćeš da povadiš slike iz PDF-a i ubaciš ih u DOC. Ako je to slučaj onda ne znam kakve veze ima što je ćirilica kad ti trebaju samo slike.
E sad, ako je u pitanju slučaj da je taj PDF ustvari sastavljen od slika na kojima je i tekst, onda tu treba da se radi OCR, a Abbyy to radi dosta dobro, jedino što ti fale te biblioteke. Pokušaj nešto od varijanti sa ovog linka http://goo.gl/2Jiu možda ti završi posao. Živ bio!
Dragg re 25.01.2012. 14:59 #393536

broj poruka: 2270
Prošle godine uradih jednu ćir. knjigu u ABByy-ju i prošlo je glatko, samo je verzija 11. Što ne instaliraš v11? Fajlovi se u novoj verziji ne zovu tako, ćiričični je serbian.amd, a latinični serbianL.amd. Mogu da ti pošaljem ali ne verujem da će pasovati.

operator re 25.01.2012. 15:05 #393539

Dragg

Posalji mi link za verziju 11 da probam kako iscitava text iz .jpg i da ga prebacim u .doc, pa da vidim da li cu dobiti upotrebljivu stvar.
Skinuo sam 3 verzije 11, ali daju slabije rezultate od 8-ce !?
Mozda treba primjeniti filtere ili sta jbm li ga ili verzija nije kvalitetno krekovana.
Radi sa latinicom, ali jako lose iscitava cirilicu.

operator

Pisko Abbyy 25.01.2012. 17:47 #393603

broj poruka: 6654
... i niša drugo. Čitao sam i ja da su naši vrli testeri istesterisali kako verzija 11 radi sporije ćirilicu od verzije 10, ali, ja to nisam primetio, a napokon automatsko skeniranje je za svaku pohvalu.
Slike treba da obradiš, da povećaš kontrast i ukineš boje ako treba. Ne valja ni ostaviti sve automatici ako je kombinacija slika sa tekstom, zna da se zaglupi i onda je bolje ručno ga navesti šta je tabela, šta tekst a šta fotografija ili tekst koji ne želiš da se edituje. Inače, sve sasvim lepo radi i na abbyy šestici, naime, ćirilica nam je i tada bila ista... Ako slike praviš ponovo, tj. fotografišeš, povećaj rezoluciju...

Budale veruju u sreću.

Dragg Re: re 25.01.2012. 19:54 #393631

broj poruka: 2270
Ha, ha, link u ovim uslovima? Zezam se, rapid još radi, valjda ga još ima tamo, ako nema uploadovaću ga. Ajmo drugačije, pošalji mi jedan jpg, ja ću ga obradim i ako si zadovoljan, tražiću negde link ili uploadovati ga.

:: Drag
::
:: Posalji mi link za verziju 11 da probam kako iscitava text iz .jpg i da ga prebacim u .doc, pa da vidim da li cu dobiti upotrebljivu stvar
:: Skinuo sam 3 verzije 11, ali daju slabije rezultate od 8-ce !
:: Mozda treba primjeniti filtere ili sta jbm li ga ili verzija nije kvalitetno krekovana
:: Radi sa latinicom, ali jako lose iscitava cirilicu
:: operator
operator re 30.01.2012. 19:59 #394786

Nabavio sam Titus OCR recognition JPG 0.96 RC3.
Mnogo bolje radi od Abbyy 11-ce, plus nema skrivenih znakova, pa ne treba precesljavati .doc i brisati ih.
Brlja sa slovom đ i š, ali nema veze. Sve ostalo bolje čita od bilo čega drugog na čirilici. Stavite samo south slaven cirilic u prepoznavanju znakova i rezultat je zapanjujući.
Jeste da je DVD koštao 30e, ali se isplati :D
operator

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs