Program za kombinovanje snimaka istog događaja snimljenog sa dve kamere
STRANA 1 OD 1
laki21
Program za kombinovanje snimaka istog događaja snimljenog sa dve kamere
07.01.2012. 18:50
T42449
status: user broj poruka: 6
Pitanje:
Imamo istu scenu snimljenu sa dve kamere, iz dva ugla.
Koji program iskoristiti i kako, da bi se ta dva video zapisa ukomponovala u jedan, tako da imamo ekran podeljen na dva dela, po sredini, u levoj ćeliji teče prvi, a u desnoj ćeliji drugi video zapis?
Naravno, zvuk bi se koristio samo od jednog, jer su identične scene u pitanju, da ne bi došlo do mešanja.
u after effects iz glave, nov projekat > drag n drop oba snimka u project panel > drag n drop prvi snimak na radnu povrsinu (sredinu) > u project panelu ce da se pojavi novi composition objekat > udjes u njegov properties i dupliras mu sirinu > dragujes drugi objekat na radnu povrsinu > izguglas kako da exportujes video
Sada se postavlja novo pitanje. program traži da oba snimka budu ista po veličini.
Problem je što je jedan 640:480 (4:3), a drugi 1280:720 (16:9)
E sada, probao sam u Super-u odnosno u Virtual Dub-u da konvrtujem snimke u isti format i veličinu, ali, sada se javlja problem što su snimci `izobličeni`- ili suženi, ili rašireni, zavisno od toga da li se 640:480 konvertuje u 1280:720 odnosno obratno.
Sećam se da sam nekada negde video ili čak koristio program koji može da vrši tu konverziju, a da se ne izgubi aspekt, tako što sa strane ili od gore i dole ubacuje `crna polja`, tako da je sam snimak kao snimak nešto `sitniji`, ali se ne gubi aspekt, tj. nije `razvučen` ili `sužen`.
Hajde ovako, pretpostvimo da 1280:720 (16:9) hoću da prebacim u 640:480 (4:3), šta popunjavam gore (new widht, height), a koje vrednosti u polja kad se čekira `Expand frame and latterbox image`?
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.