Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
MAC OS X
STRANA 1 OD 1
mkukic MAC OS X 01.01.2012. 21:30 T42358

status: user
broj poruka: 2591
Imam sledecu konfiguraciju:

AMD Phenom II X4 955 BE
MSI DKA 790GX
Ati HD 6950
8GB Rama

Pre godinu dve sam se mlatio sa instalacijom MAC OS X Snow Leoparda i preko VMWare-a i kao stand alone instalacije, ali bezuspesno jer imam AMD procesor... Na sestrinom lap topu sam uspeo da instaliram iDeneb iz prve, ali tamo je Core2Duo...

Elem pre dva dana mi padne na pamet da probam ponovo jer naleteh slucajno na jedan klip na YouTube kako je izasla neka zakrpa za VMWare i da kao hoce da se instalira i LION, ali ono sto je meni bitno sa tim patchom sam uspeo da instaliram KONACNO i Snow Leoparda (iAtkos S3 10.6.3).

Sve lepo radi, samo ne mogu da nadjem drivere (kextove) za graficku... Sve sam zivo pregledao ali nisam mogao da nadjem pa molim forumase koju plivaju u ovim MAC vodama sledece:

1. Kako i gde da nadjem kextove, ne mogu da radim u 1024*768 rezoluciji... Monitor mi je Full HD.
2. Da li postoji neki distro koji moze normalno da radi na mojoj konfiguraciji kao stand alone instalacija? Imam drugi hard za njega.

Pozz

****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shamankg Re:MAC OS X 01.01.2012. 23:40 #388316

broj poruka: 101

Procheshljaj malo onaj tonymacx86 forum. Tamo ima dosta stvari vezanih za tvoju grafu...

Pozzz
imarkovic >> 02.01.2012. 01:14 #388324

broj poruka: 19022
ne moras uopste da instaliras OS X, mozes da skines gotov image specijalno za VMware, poskidaj nekoliko image-ova pa vidi koji ti odgovara, ja bih ti preporucio Leopard, ne Lion jer ce ti bolje raditi, nema veze sto imas AMD, mora da podrzava samo virtuelizaciju i videces po uputstima kako i sta da podesis u VMware-u, ja sam skinuo 10.x verziju OSx koja mi je radila ok. Ali ako ces preko VM-a da ga koristis koj ce ti moj drajver za grafiku, mislim da i ne mozes tako da instaliras, jer je virtuelni os ogranicen sto se toga tice, ne mozes tu raditi ne znam sta, osnovno manipulisanje i to je to, zaboravi igrice itd.

mkukic ... 02.01.2012. 02:25 #388336

@shamankg Procesljao sam i taj forum i naisao na porazavajucu recenicu: Ne podrzava ovu graficku bilo koja 10.6.x verzija... Mozda 10.7.x....

@imarkovic Skinuo sam i gotove image, ali mi prijavljuje gresku: `The CPU has been disabled by the guest operating system. You will need to power off or reset the virtual machine at this point.`.

Inace sam preko VMWare-a instalirao bas iAtkos 10.6.3, ali mi trebaju driveri za grafu da promenim rezoluciju! Ne planiram da se igram na Mac OS X-u... Ne igram se ni ovako.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

imarkovic Re: ... 02.01.2012. 10:29 #388351

broj poruka: 19022
pa ja imam GTX260 pa mi je sam pronasao drajver za rezoluciju HD, koju grafiku imas? Jel ti cpu podrzava virtuelizaciju? moras da ukljucis neke opcije za cpu u vmware-u, ne znam tacno kako se zovu ali obicno pise na sajtu sa kog si skidao

::
:: @imarkovic Skinuo sam i gotove image, ali mi prijavljuje gresku: `The CPU has been disabled by the guest operating system. You will need to power off or reset the virtual machine at this point.`
:: Inace sam preko VMWare-a instalirao bas iAtkos 10.6.3, ali mi trebaju driveri za grafu da promenim rezoluciju! Ne planiram da se igram na Mac OS X-u... Ne igram se ni ovako
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
shamankg Re:... 02.01.2012. 10:46 #388352

Ja mislim da postoji i neki distro 10.7.x za AMD, pa probaj, jer dzabe ti je 10.6.x ako ti nece radi grafichka karta...

Pozzz
mkukic ... 02.01.2012. 16:00 #388399

@imarkovic Napisao sam na pocetku konfiguraciju, ali nema veze... Imam Ati HD 6950! CPU podrzava virtuelizaciju. Nije pisalo koje opcije treba da ukljucim za cpu... Uspeo sam da sredim bar onu poruku koju mi je davao VMWare (nisam pogasio bas sve servise VMWare-a kad sam ga patchovao) ali sada se zakuca na onoj sivoj pozadini sa Apple Logo-om.

@shamankg Probacu da nadjem taj distro, mada nije da meni ne radi uopste sistem, samo mi je rezolucija 1024*768 sto je jako malo, zato mi trebaju driveri ili neki drugi nacin da promenim rezoluciju!

Hvala na komentarima!

shamankg Re:... 02.01.2012. 18:15 #388437

Pa bez drajvera ne mozesh nikako sliku da namestish... U svakom sluchaju je bolji za tebe Lion jer ima podrshku za tu generaciju kartica...

Pozzz
mkukic ... 02.01.2012. 18:21 #388438

U pravu si! Procitao sam da Lion ima podrsku za ovu seriju kartica, ali tu se javlja drugi problem... Nema jos podrske za AMD procesore!

mkukic Uspeo sam! 03.01.2012. 21:59 #388691

Nisam imao mira dok nisam uspeo da promenim rezoluciju! :) Nakon update-a na 10.6.8 morao sam da instaliram darwin tool i on je sve sredio. Bas sam se nacimao ali vredelo je... :) Sada je sve ok sa rezolucijom, sve radi u principu kako treba, cak sam i uspeo da pustim film, iako nemam drivere za graficku, ali zvuk nece da radi jer ne znam kako da osposobim zvucnu X-fi extreme Audio... Koliko sam cuo nema drivere za nju nikako...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs