Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Page File Puran Defrag Win 7 pomoc
STRANA 1 OD 1
Masuka Page File Puran Defrag Win 7 pomoc 19.12.2011. 02:32 T42091

status: user
broj poruka: 360
Posto na Page fileu imam 318 fragmenata,trazio sam kako da se otarasim toga,i nadjoh ovaj program koji izgleda,za sada bar jedini moze da defragmentuje MFT i page file na Win 7ici

Medjutim,posle dva pokusaja sa Boot Time Defrag opcijom nisam uspeo da sredim page file...
Pokusao sam na stari nacin kao na XP-u da ga obrisem i restartujem komp ali ni to nije pomoglo..

Sta treba da radim sa ovim programom ne bih li upristojio page file?
Koristim Win 7 otkad je izasao i nikad do sad nisam imao toliko fragmentovan page
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc Ja sam to resio ovako 19.12.2011. 03:26 #385390

broj poruka: 3106
Prvo jeste da se nalazi na W7 ali ja taj sistem ne koristim da bi page file defragmentisao jer je konstantno u upotrebi.

Drugo Hirens Boot > Mini Xp> pa sa njega pokrenes My defrag ili tako nesto slicno i mozes da defragmentises Pagefile kao da je obican file.

Trece a takodje mozes i da obrises Page file iz Mini XP ili nekog live linuxa pa kad ti se ponovo pokrece W7 da on automatski napravi nov Page file, ali foru nadje cist prostor na particiji C i sastavi ga iz jednog dela (fragmenta) pa i ne mora da se defragmentuje.

Cetvrto kupi jos ram-a i oteraj Page file u PM, ja bi ali ddr1 je skupa.

Mixx ... 19.12.2011. 06:10 #385392

broj poruka: 2931
iskljucis page file, defragmenujes particiju, ukljucis page file, stavis za initial i max size istu vrednost i gotovo...

Masuka ... 19.12.2011. 06:15 #385394

Svidja mi se ideja,samo te nisam razumeo ovo prvo..

Sto se tice rama,imam 4GB i nije u tome problem..
Problem je u tome da sam Skyrim sasvim lepo igrao na slaboj konfiguraciji (izuzev Rama) vise od mesec dana,do pre neki dan kad je krenula igra nenormalno da usporava i pogledam da defragmentujem,kad ono page file previse fragmentovan..caka je u tome da igra ne koristi vise od 2GB rama bez poznatog 4GB fixa za koji sam trebao ranije da se iscimam da ne bi doslo do ovoga,druga stvar je da mi je ovo drugi put da imam ovakvu situaciju,s tim sto mi se prvi put desilo isto zbog jedne igre ali na XP-u pa je brisanje i ponovno stvaranje page resilo stvar..

Da ne duzim vise poigracu se s ovim sto si rekao pa javljam kad stignem,Hvala

Edit:

@Mixx

Vec sam isprobao to ali po restartu page je opet bio tu,fragmentovan
Mixx ... 19.12.2011. 07:30 #385398

broj poruka: 2931
hm... ili negde gresis ili nesto nije u redu page fajlom. uradis sve ovo- http://imageshack.us/f/803/pagefile.jpg/ kada restartujes komp i dalje vidis http://imageshack.us/f/543/page2oa.jpg/ ???

imarkovic Re: Page File Puran Defrag Win 7 pomoc 19.12.2011. 09:02 #385406

broj poruka: 19022
si probao defraggler?

:: Posto na Page fileu imam 318 fragmenata,trazio sam kako da se otarasim toga,i nadjoh ovaj program koji izgleda,za sada bar jedini moze da defragmentuje MFT i page file na Win 7ic
::
:: Medjutim,posle dva pokusaja sa Boot Time Defrag opcijom nisam uspeo da sredim page file..
:: Pokusao sam na stari nacin kao na XP-u da ga obrisem i restartujem komp ali ni to nije pomoglo.
:: Sta treba da radim sa ovim programom ne bih li upristojio page file
:: Koristim Win 7 otkad je izasao i nikad do sad nisam imao toliko fragmentovan page
Masuka ... 19.12.2011. 09:59 #385413

Eto ti mixx da mi nisi tu zaokruzivao dal bi se ja setio da proverim dal sam to odradio lepo,pogledam onako tvoju sliku,reko aj da vidim mozda nisam pritiso SET prosli put i voila ! :D

@imarkovic

Nisam probao,uglavnom koristim diskeeper,ali ovaj puran mi deluje efikasnije,ne znam kakav je taj,cuo sam i za njega sve reci hvale..

Inace s obzirom na 4GB rama (32bit - 3,50 ustvari) koliki page mi je zaista potreban?
Video sam u nekoj drugoj temi da se pominje da treba drzati sto nizi page file,cini mi se da je taj sto je to rekao drzao page na svega 500mb a 4GB rama ima,dok drugi kazu treba 1,5 rama do 2x

jedna teorija je da ako je manji da se onda ram `natera` na koriscenje najveceg moguceg kapaciteta pre prelaska na page,dok ako je veci page onda ram ide po sistemu aj necu ja ceo poso da radim daj na page da bacim nesto

imarkovic Re: ... 19.12.2011. 10:05 #385417

diskeeper professional je meni toliko glup software i toliko mi je debilno sto se integrise u mgmt konzolu da ja nemam reci, a video sam da ga koriste razni IT-ovci za sta isto nemam reci.. pocevsi od interface-a do operacija, ma sve.. moze bez problema da ga zameni ovaj besplatni fenomenalni genijalni mali programcic koji trosi 0% resursa i instalira se za 2 sekunde.

:: Eto ti mixx da mi nisi tu zaokruzivao dal bi se ja setio da proverim dal sam to odradio lepo,pogledam onako tvoju sliku,reko aj da vidim mozda nisam pritiso SET prosli put i voila ! :
:: @imarkovi
:: Nisam probao,uglavnom koristim diskeeper,ali ovaj puran mi deluje efikasnije,ne znam kakav je taj,cuo sam i za njega sve reci hvale.
:: Inace s obzirom na 4GB rama (32bit - 3,50 ustvari) koliki page mi je zaista potreban
:: Video sam u nekoj drugoj temi da se pominje da treba drzati sto nizi page file,cini mi se da je taj sto je to rekao drzao page na svega 500mb a 4GB rama ima,dok drugi kazu treba 1,5 rama do 2
:: jedna teorija je da ako je manji da se onda ram `natera` na koriscenje najveceg moguceg kapaciteta pre prelaska na page,dok ako je veci page onda ram ide po sistemu aj necu ja ceo poso da radim daj na page da bacim nest
Masuka ... 19.12.2011. 12:16 #385434

Pa svako koristi sta mu odgovara,ali defraggler mi deluje ok ali opet kolko vidim nema real time defrag kao sto diskeeper moze da se pohvali,ovako je sa ponudjenim opcijama konkurentan,ali vidim da ce samo puran ostati od ova tri

imarkovic Re: ... 19.12.2011. 12:35 #385435

naravno, imas na netu more informacija i za jedan i za drugi, i procitao sam da ima taj real-time defrag, ali da ne radi bas dubinski, tj. ne obavlja posao kako bi trebalo, jbg sve ima svojih minusa i pluseva, elem, probaj defraggler pa ces da vidis, bolje odradjuje defrag, disable-uj anti-virus pre defragmentacije, trosi minimum resursa, tako da ti je to isti djavo kao real-time..

:: Pa svako koristi sta mu odgovara,ali defraggler mi deluje ok ali opet kolko vidim nema real time defrag kao sto diskeeper moze da se pohvali,ovako je sa ponudjenim opcijama konkurentan,ali vidim da ce samo puran ostati od ova tr
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs