Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Hitno !!! Problem sa mapiranje zupčastog sklopa u CAD aplikacijama. Hitno !!!
STRANA 1 OD 1
operator Hitno !!! Problem sa mapiranje zupčastog sklopa u CAD aplikacijama. Hitno !!! 03.12.2011. 10:52 T41767

status: user
broj poruka: 4283
Skinuo sam 3D mapiranu industrijsku glodalicu veličine 3.2 GB sa svim dijelovima.
Problem je sljedeći.
Kada se selektuje u 3D navedeni elemenati( konični zupčanički sklop) i povuče na drugi ekran dok radi mašina u virtualnom okruženju( 3D 2560x1440 rezolucije), pojavi se poruka `SDD 0800-5ES - kontaktirajte vašu podršku`, nakon koje nisam u mogućnosti ništa da menjam da navedenom 3D sklopu glodalice( neće ni na jednom ni na tri monitora).
Naime, hoću da unapredim određene aspekte sigurnosti, tj. da modifikujem glodalicu za potrebe jedne firme u Srbiji. Sve ostale elemente mi dopušta da menjam, ali zupčasti sklop ne i nedozvoljava izmenu čak ni dužine, širine ili manipulaciju uglova hoda pokretnog stola. Sve ostale modifikacije sam već izvršio.
Da li neko zna o čemu je riječ?
Nije u pitanju zaštita, imam legalan AUTO CAD i ARAC+.
Industrijske glodalice, koje skidam su pod licencom, a imam dozvolu za modifikaciju, ali i dalje neće.
Imao sam ovaj isti problem sa jednom zgradom u Sarajevu, ali nakon rastavljanja dela konstrukcije zgrade, pa ponovnog sastavljanja(ništa nisam mjenjao), sve je proradilo u najboljem redu. Istu poruku sam dobio, ali se nisam gnjavio da otkrijem u čemu je riječ.
Hitno mi je da nastavim sa poslom, ali nema koga da pitam.
Autodesk ne zna o čemu je riječ(kažu da je u pitanju zaštita i da ne dozvoljava modifikaciju bilo kog elementa u sklopu, što je apsurdno sa njihove strane, pošto sam im poslao da mogu da radim sa svim ostalim elementima, osim sa 2 navedena. NE odgovaraju.
Poslao sam i ARAC+ - u pitanje za navedeni problem, a oni su mi odgovorili da je problem u paketu koji imam Tex(3999$) - nemam taj paket WTF OMG!?, a nemam ni Wex paket (8999$), nego imam licencu TQex (11999$), koja je bez limita u svakom pogledu, dakle lupaju gluposti. Za svaki slučaj htio sam da budem detaljan, pa sam proverio validnost licence i sve je bez ikakvih problema što se toga tiče.
Mislio sam da ću ovo završiti za 15-tak sati, a odužilo se od sinoć od 23.30h, znači imam posla još 10 sati, a malo vremena. Umoran sam, a imam rok do ponedeljka do 18h,a ne volim da radim pod ovolikim pritiskom.
Ne mogu da zaspem zbog problema, a nisam spavao već 3 dana.
Svaka pomoć je dobrodošla, a onog ko mi pomogne čeka lijepa nagrada.

P.S Pitao sam u projektnim centrima u NS i BG kod nas( ljudi me gledaju belo i pitaju šta je ARAC+ !?) i u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Australiji, ali niko nema blage, šta je problem.
Znam da ima još inžinjera, koji rade slične stvari kod nas, pa ako je neko na PC Berzi neka javi ovde ili na broj 064/93-50-381 nebitno u koje vrijeme do ponedeljka.
Hvala i neću ostati dužan, ako mi se pomogne, to je sigurno.
Ne bih baš da plaćam penale na ugovor zbog kašnjenja, jer mi je novac hitno i prijeko potreban.
operator
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tristram Re: 03.12.2011. 11:32 #381695

broj poruka: 1872
Možda je pravljeno u Inventoru pa je ostavilo povezane blokove u crtežu koji onda ne mogu da se detaljno edituju u autocad-u iako je snimljen kao DWG. Ako je tako treba ponovo da se otvori u Inventoru pa snimi baš za obradu u autocad-u tako što se ide na `save copy as` pa `AutoCAD Drawing (DWG)`.

Antilohije mozda? 03.12.2011. 11:53 #381698

broj poruka: 688
Iako nisam nikakav strucnjak za autocad, mozda je vredno probanja.
Meni deluje kao neka zaje...ncija sa xref-ovima ako su drugi delovi attachovani sa tim zupchastim sklopom. Pa probaj da detachujes, izmenis i ponovo attachujes?
Ako sam spamovao izvini. Srecno!
operator re 03.12.2011. 11:53 #381699

Nije pravljen ni u Inventoru. Ipak, hvala na prijedlogu.
Pokušavam da dođem do projektanta te glodalice.
Čovjek otišao na godišnji odmor na skijanje.
Znaju da je u okolini Aspena i to je sve.
Zovem hotele da pitam gdje je odsjeo.
Ako još neko ima ideju...................
Ničega se ne mogu sjetiti, što bih mogao da uradim.
operator

operator re 03.12.2011. 11:56 #381701

@ Antilohije
Nije ni to. To sam pomislio odmah, jer mi je to palo na pamet i u Sarajevu.
NIsi spamovao, dobar je prijedlog, samo što ne odgovara mom problemu.
Hvala ti što si probao.
Još neko .................................
operator

gman a jel moze? 03.12.2011. 12:16 #381703

broj poruka: 1111
da se sklone ta dva dela, pa ih napravi nove kako tebi odgovara?

ulsi

operator re 03.12.2011. 12:35 #381708

Moglo bi da se po licenci dozvoljava ubacivanje mojih elemenata, ali ne dozvoljava se. Imam samo dozvolu nad projektom da modifikujem, ne i da konstruišem, pošto bi za taj dio stojalo moje ime sa svom pratećom dokumentacijom, a to je neizvodljivo, inače bi firma unajmila još ljudi, pa napravila sama te delove.
Imam mali milion ograničenja, a to je ono što prestavlja problem. Nije samo nacrtati te djelove, nego i poslati nazad firmi na odobrenje mojih modifikacija, nakon čega, ako prihvate, dobijam keš i od firme za koju radim i od firme, koja je napravila tu glodalicu, s tim da nemam pravo na licenciranje tog dela sa mojim modifikacijama(ostaje u pravu vlasništva firme koja ju je napravla). Radio sam na tim djelovima skoro 2 godine sa Davidom McConely-jem, tako da su me zbog toga angažovali, a i naravno zbog licence za ARAC+, koju imam.

operator

gile23 ... 03.12.2011. 13:25 #381717

broj poruka: 9121
A sto ne modifikujes tehnicki crtez tog zupcastog sklopa, 3D prikaz glodalice nije nekome ko je pravi od prevelike vaznosti kao i sklopni crtez u pogledu dimenzija, dimenzije ces promeniti neznatno malo, dok ce lokacija doticnih elemenata ostati ista. Ako ti cak ni to ne dozovljava vidi exportuj u neki drugi format (u Solid-u moze u AI) i tu lako izmenis dimenzije.

Ne znam koliko si imao iskustva sa masinstvom, ali ako promenis malo dimenzije a ostane skica ista nece nekome u proizvodnji napraviti nikakav problem. Mada i tu zavisi kako ce da prave taj deo, ako idu direkt iz 3D moda sa CIM modulom na neku CNC masinu moze nastati problem, ali ako pisu posebno program za svaki deo, onda nemas brige :).

Inace crtanje takvog nekog sklopa u Auto Cad-u je ravno ludilu :(.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 03.12.2011. 14:07 #381723

Ja ko da pričam latinski. Imam dozvolu samo da radim na 3D modelu. Ne mogu da se igram sa tehn. crtežima u 2D, pošto ne mogu sa snimim šta sam u radio. Druga stvar, kad bih to uradio, odmah mi se otvara modul za evidentiranje datog sklopa u Cortex-u(firma čije 3D modele koristim) sa mojim imenom i prezimenom, na šta nemam pravo.
Nije bitno za proizvođača, ali je bitno za kupca, radi 3D demonstracije sa svim tehničkim elementima.
Kupci ujedno to i zahtjevaju. Nemam pravo izmjena 2D elemenata, nego samo u sklopu, pa pojedinačan elemenat da modifikujem u 3D-u, pa mi otključa sljedeći dostupan, kad vratim ovaj u sklop itd.

Takvi 3D modeli se rade u ARAC+-u, a ne u Autodesk aplikacijama, ali pošto nemaju ljudi para da plate po 100 000e samo za godišnju licencu za najjeftinij paket od 3999$ za 25 računara - minimalna porudžbina, onda ide ovako. Cortex spada u 3 najveće firme koje rade 3D modele na planeti, a što se tiče pravnih zavrzlama sa nihovim modelima, to je posebna priča, a najbitnije za naše firme je da su jeftiniji od francuskih, njemačkih, austrijskih i izraelskih firmi u izdavanju proizvođačkih licenci na određeno vrijeme, bez potrebe za prikupljanje dokunemtacije za razvoj itd itd. da sad ne nabrajam.
operator

operator re 03.12.2011. 18:38 #381771

Riješio sam problem :D :D :D
Problem je bio u update-u za AUTOCAD, mamu im hebem. Sjebali su mi i ARAC+, pošto koristim module od AutoCAD-a, jer mi moduili MBP-363 i BMP-612 ne odgovaraju u ARAC+ -u, zato što su oba prikazivala istu grešku, dok je sa AutoCAD-om sve radilo bez problema od 2005 godine.
Naime, dok sam ja bio u NS i BG, oni su radili update modula, pa ako nekome još ne radi i dobija istu poruku da zna o čemu se radi.
Deinstalirati sve programe od Autodesk-a sa licencama, koje ste predhodno bekapovali preko .reg fajlova.
Restartati računar.
Instalirati sve programe od Autodesk-a,pa aktivirati sve ključeve, preko .reg fajlova, koji ste odradili prije reinstalacije.
http://dwf.blogs.com/beyond_the_paper/2009/11/disable-autoupdate-for-autodesk-design-review-2010.html

Evo ovdje je naznačeno da ne dozvolite autoupdate i provjeru, što je bitno, jer će sam update-ovati module, tj. sve što im padne na pamet, od aplikacija Autodesk-a.
Ja sam zaboravio da sam morao update-ovati AutoCAD Arhitecture 2010, prije 11 dana, radi problema sa složenom konstrukcijom, pošto su mi pucale texture, a dio 3D modela se nije vidio, jer se modul za armature MA-911 nije učitao do kraja. Ručno sam update-ovao odavde:

http://images.autodesk.com/adsk/files/autocad_architecture_2010_update1x640.exe

Onda se samo g.vno aktiviralo i uradilo update za sve aplikacije od Autodesk-a !!!
Na prvom linku, odradire ručno zaustavljanje update-a i ne brinite.
Sad će da radi, kao što je radio.
Samo što nisam svrš.o u ćega od sreće :D
Odoh da odspavam ljudi, pošto sam preumoran. Ovo što sam uradio od 16h ima da završi za 3 sata, pa opet na modeliranje pokretnog stola da nastavim sa radom.
Ovo radi na plaćenoj verziji, ali kako mi je kolega iz jednog građevinskog preduzeća javio, ne radi na piratskoj( imali ljudi problem i šute, pošto imaju samo 5 orig. licenci, a sve ostalo `posuđeno`. Morate da koristite drugu licencu za registraciju na `lažnoj`.
Nadam se da sam pomogao svima, koji su se hjebali ili strmopizdili u očaj zadnja 3 dana.
Hvala i Tristanu, jer je riješio problem likovima iz BG-a, pošto su se mučili jedno 6 mjeseci i nisu ni pitali( zvao me kolega preko YM-a, kojem sam spomenuo problem i rekao da su riješili problem sa kojim nisu znali šta da rade. Kakvi ludaci. Propao im posao, a samo je trebalo da pitaju Tristama :D
Ubacio sam i tvoje riješenje u bazu problema, pa ako me potrefi problem mogu da se vadim iz g.vana.
operator

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60394. Broj poslatih odgovora: 647394.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs