- hosting (to ti je mali prostor gde ces da stavis internet stranicu) - ime web stranice (to se zove domen - https://www.mojastranica.com) - treba ti uradjena stranica u html ili nesto drugo.... (uradi sam ili plati nekoga)
Prvu stavku placas nekom provajderu hosting usluga kao Eunet ili Beotel .... Drugu placas drzavi a treca je opciono.
Nemojmo zbunjivati coveka. Radije, objasnimo mu osnove, pa neka sam vozi
01.12.2011. 20:28
status: user broj poruka: 11001
dalje.
Pre svega treba da razumes sledece: 1) jedna stvar je `web dokument` (dokument citljiv u brauzeru - IEksploreru, FFox-u itd., bilo da ovaj radi u online ili offline mode-u). Sam dokument je izuzetno lako napraviti - svaki savremeni `office` (odnosno program tipa `word`, majkrosoftov ili `open`) moze bilo koji, njegovim radom nastali dokument da sacuva u web formatu (tipicno: xxx.htm). Dakle, napises nesto u Word-u, pa fajl ne sacuvas kao `word document` nego kao `web page`. Naravno, postoji i citava hrpa specijalizovanih programa za to...
2 druga je stvar PUBLIKOVANJE ovog dokumenta (njegovo `postavljanje na Internet` ili neku lokalnu mrezu kompjutera). Tu dolazi na red stavka br. 1, koju pominje kolega pxxxx...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.