Drugari imam neki dokument u PDF i imam Acrobat Pro ali ne znam kako mogu da menjam tekst? Imam neki vrag sto pretvara PDF u DOC ali ne ispada mi raspored dobro ili nesto se vidi a nesto ne. Kako da dokument koji imam u PDF najlakse obradim posto treba nesto da dodam a nesto da izbacim.
Od besplatnih: NitroPDF. Od placenih (i `placenih`) onaj originalni...
15.11.2011. 19:01
status: user broj poruka: 11001
- Acrobat X (ali ne Reader nego `puni` program). Ako se radi o manjem gabaritu, mozes i obilazno: sacuvas ga kao fotku (print screen, pa paste u Paint). Zatim ga editujes (ukljucujuci i insertovanje teksta) u nekom foto-editoru (Shop, ACDSee...).
Foxit je besplatan samo u `read only` varijanti. Editor - Phantom je
15.11.2011. 19:11
druga stvar ali se placa. Ako vec `kupuje` onda mu je isplativije da nadje complete Acrobat. Ako ce free editor, onda je Nitro najbolje resenje (iako mu je opseg delovanja suzen u poredjenju sa Acrobat-om).
Re: Foxit je besplatan samo u `read only` varijanti. Editor - Phantom je
15.11.2011. 19:27
status: user broj poruka: 1872
Nije ni tražio da bude džabe. I ne vidim zašto bi skidao 400mb+ zbog menjanja par stvari, kad može programčić od 2mb koji će to savršeno dobro da mu obavi - a može i u portable varijanti.
:: druga stvar ali se placa. Ako vec `kupuje` onda mu je isplativije da nadje complete Acrobat. Ako ce free editor, onda je Nitro najbolje resenje (iako mu je opseg delovanja suzen u poredjenju sa Acrobat-om) :: :: http://goo.gl/cmYE :: ::
FAQ - pa upravo sam ti objasnio - reader samo cita, onaj `pro`...
15.11.2011. 19:40
edituje (menja, oduzima `materijale` i dodaje ih dokumentu). Taj `pro` je CEO program po imenu Acrobat. Reader je DEO programa, zaduzen samo za citanje...
Tristram: posto coveku treba EDITOR a ne CITAC, foxit reader mu nece uraditi posao. U svakom slucaju, Nitro je bolja varijanta (bolje radi od foxit-a kao `reader` a ima i mogucnost editovanja teksta u PDF dokumentima).
:: :: Tristram: posto coveku treba EDITOR a ne CITAC, foxit reader mu nece uraditi posao. U svakom slucaju, Nitro je bolja varijanta (bolje radi od foxit-a kao `reader` a ima i mogucnost editovanja teksta u PDF dokumentima) :: :: ::
problem u mom citanju nego u tvom pisanju - `Foxit` podrazumeva (sam za sebe) zamenu za Adobe reader/Acrobat reader. Foxit PhantomPDF (Business Ready PDF) je vec DRUGA STVAR, i ja sam odmah to i naglasio (ali TI nisi video, mozda bas zato sto NIJE BILO PODEBLJANO, he, he!).
Da rezimiram: 1) ako covek vec kupuje (ili `kupuje`) onda je pravo resenje - originalni program (a lakse ce ga naci u `izlecenoj` varijanti nego Phantom-a) 2) ako hoce besplatno resenje, odgovor je Nitro reader.
Ja na tu drugu stvar, Torto-Izelda, srećom nisam ni mislio niti sam išta podrazumevao. Mislio sam (i napisao) za posebno Foxit PDF Editor koji i dalje tako može da se nabavi i jako je simpatičan i sitan programčić od kojeg mi već godinama ništa moćnije nije zatrebalo. Ne tuguj, u prirodi je fantoma da se priviđaju ljudima.
:: problem u mom citanju nego u tvom pisanju - `Foxit` podrazumeva (sam za sebe) zamenu za Adobe reader/Acrobat reader. Foxit PhantomPDF (Business Ready PDF) je vec DRUGA STVAR, i ja sam odmah to i naglasio (ali TI nisi video, mozda bas zato sto NIJE BILO PODEBLJANO, he, he!) :: :: http://goo.gl/mIo7 :: :: Da rezimiram: 1) ako covek vec kupuje (ili `kupuje`) onda je pravo resenje - originalni program (a lakse ce ga naci u `izlecenoj` varijanti nego Phantom-a :: 2) ako hoce besplatno resenje, odgovor je Nitro reader :: :: ::
E, ali ta ti greska nije ni malo naivna - onaj ko je pazljivo posmatrao
15.11.2011. 20:19
razvoj PDF - sistema poslednjih godinu dana, verovatno je zapazio da je doslo do promena u strukturi (enkodovanju) novijih dokumenata sa ovom ekstenzijom. Stariji Acrobat Reader-i (cak i verzije 9.xx) ne mogu da ih `otvore` (procitaju) a editori nisu u stanju (barem ne u potpunosti) da manipulisu njima. Ja sam nedavno imao takav problem - trebalo je da popunim jedni online narudzbenicu...Morao sam da apgrejdujem sa Acrobat Reader 9.30 na AcrobatX da bih samo procitao pomenuti dokument. Cak ni stariji Nitro reader nije mogao da ga procita pa sam i njega apgrejdovao (ver. 2.1.0.13) da bih mogao da dodam tekst. Ne znam kako bi se tu pokazao stariji Foxit editor - ovaj Phantom je apgrejdovan, za njega to ne bi predstavljalo teskocu...
Naravno, PDF standard se i dalje razvija ali to i ne ide tako brzo, najveći deo onih koje moramo da prepravljamo su ionako proizvod virtuelnih printera.
Najsvežiji pdf editor je od pre nekih 6 meseci što i nije tako matoro. Po meni vredi utrošiti par minuta da se skine programčić od 2mb koji pritom ne traži da instaliraš tri kurca u bulju da bi radio. Ako ne radi posao - bože moj, uvek može da se nabavi nešto glomaznije.
Re: FAQ - pa upravo sam ti objasnio - reader samo cita, onaj `pro`...
15.11.2011. 20:54
status: user broj poruka: 532
Pa ja imam Acrobat Pro, ja sam to i naveo ali ne mogu sa njim da editujem PDF
:: edituje (menja, oduzima `materijale` i dodaje ih dokumentu). Taj `pro` je CEO program po imenu Acrobat. Reader je DEO programa, zaduzen samo za citanje.. :: :: Tristram: posto coveku treba EDITOR a ne CITAC, foxit reader mu nece uraditi posao. U svakom slucaju, Nitro je bolja varijanta (bolje radi od foxit-a kao `reader` a ima i mogucnost editovanja teksta u PDF dokumentima) :: :: ::
Eto, ipak ispadoh JA onaj ko nije dobro procitao. Izvinjavam se.
15.11.2011. 21:25
Premda, mozda se radi bas o ovome sto sam naveo u predjasnjem odgovoru - izmene u standardu (u medjuvremenu pojavio se i CS6, pa ako ga budes probao i ispostavi se da ni on ne moze da menja tekst, onda tu nesto nije u redu sa samim dokumentom - ili je `zakljucan` za editovanje?).
Pazi: rec je o programu AcrobatX Pro, ne o nekom `bajatom` Acrobat-u, od pre, recimo 5 godina...
Re: Eto, ipak ispadoh JA onaj ko nije dobro procitao. Izvinjavam se.
15.11.2011. 21:35
status: user broj poruka: 532
verzija je 9.4.3 iz 2010 ali nece nista da edituje, nijedan dokument
:: Premda, mozda se radi bas o ovome sto sam naveo u predjasnjem odgovoru - izmene u standardu (u medjuvremenu pojavio se i CS6, pa ako ga budes probao i ispostavi se da ni on ne moze da menja tekst, onda tu nesto nije u redu sa samim dokumentom - ili je `zakljucan` za editovanje?) :: :: Pazi: rec je o programu AcrobatX Pro, ne o nekom `bajatom` Acrobat-u, od pre, recimo 5 godina.. :: :: ::
Ma koj ce ti moj acrobate profesional od 2 GB sa umobolnim lekom i 3000 zakrpa i apdejta da bi procitao i editovao pdf. Obicno malteretiranje. Za citanje pdf sumatra, par MB, za editovanje infix pdf, desetak MB. I jedan i drugi prosti ko pasulj za koriscenje. I brzi i bolji od adobe.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.