Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
AUTOCAD 2010 x64 problem
STRANA 1 OD 1
Vektor81 AUTOCAD 2010 x64 problem 09.09.2011. 14:16 T38286

status: user
broj poruka: 2
Pozdrav svima!

Instalirao sam Autocad 2010 x64 na Win7 x64 Ultimate pre par dana. Šta god probao da uradim, program se sruši svaki put prilikom uključenja.

Do sada sam pokušao sledeće:

1. Instalirao .net framework 4,
2. Skinuo novu instalaciju, obrisao staru, instalirao novu,
3. Ukinuo nvvsvc.exe servis,
4. Disable-ovao Bluetooth Enumerator, čiji driver je naveden u Error log-u,
5. Otkrio da je najverovatnije problem sa ntdll.dll fajlom, ali ne znam kako ovo da rešim, budući da uzrok može da bude bilo šta....

Evo i error log-a:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: acad.exe
Application Version: 24.0.55.0
Application Timestamp: 498ff0e7
Fault Module Name: ntdll.dll
Fault Module Version: 6.1.7600.16385
Fault Module Timestamp: 4a5be02b
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 00000000000159ad
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Information 1: a3b5
Additional Information 2: a3b508423cb279d6df5c8171a2846c3f
Additional Information 3: 5f54
Additional Information 4: 5f545c08251a1f6763a16401bcaab5ad

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

Budući da je ostalo još jedino da pucam u laptop, molim Vas da mi neko sugeriše šta i kako bi moglo da pomogne u otklanjanju ovog problema.

Jedino još nisam formatirao disk i nabacio novi Win7 x64, ali računam da je to zadnja opcija, pa bih da probam da rešim ovo inteligentnije od `ruši-zidaj` varijante...

Pozdrav, i hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Je li to `vakcinisano` izdanje. Ako jeste, onda ima 99% verovatnoce 09.09.2011. 15:22 #358574

broj poruka: 11001
da se radi o neispravnoj kopiji installation set-a. Da li si probao stariju verziju (2009 - da li je to `stara` koju si obrisao)?

JOSILENKO ... 09.09.2011. 17:01 #358590

broj poruka: 1013
i meni se desavalo slicno. Hoce da nastane konflikt ako imas 2 autodeskova proizvoda koje su razlicito `godiste`. Na zalost nemam odgovor na to kako se resava taj problem.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner 2012 je keva... 09.09.2011. 19:36 #358652

broj poruka: 7769
Par komadni je bas unapredjeno... pogotovu array...

Tako da bih ti preporucio da probas novi...

I pazi prilikom lecenja programa mora da se odradi mem patch ako to ne odradis valjano zna da zabada...

Tomato Republic Of Serbia !!!

Vektor81 Ne vredi... 10.09.2011. 12:29 #358755

broj poruka: 2
Pokušao sam i sa ACAD2008 i sa ACAD2010 x64, ni jedan ni drugi ne rade.

Pre nego sam instalirao ACAD2010 x64, obrisao sam stariju verziju. Nakon što je zabagovao novi ACAD2010 x64, obrisao sam isti, i našao novu instalaciju istog programa, sa kojom nisam imao ništa više sreće...

Probaću sad sa 2012, pa javljam rezultate...
gile23 ... 10.09.2011. 12:50 #358761

broj poruka: 9121
Ja drugaru pre neki dan instalirao Acad 2012 radi bez ijednog problema :).

A sada jedno pitanje, ja tom drugaru nesto pokazivao i skontao sam da nemam pojma kako se menja duzina linije, precnik kruga itd. googlao nista nisam nasao, jel to uopste moguce u acad-u, izvucem mu kotu, promenim onde dimenziju, ali menja samo tekst ?

Pozdrav!
Zdebeli 10.09.2011. 13:41 #358766

broj poruka: 1383
Ja sam relativno skoro koristio AC2010 32b malo duze, i primetio sam da se i meni baguje, nestaju linije, ne radi copy nekad...
Ako ti ne treba 3d ili neke nove opcije instaliraj 2007, on je stvarno keva.

@Gile
Liniju selektujes i povuces je za kvadratic na neku stranu i upises dimenziju.
Krug isto mozes za kvadratic, ili selektujes pa properties i tu upises precnik/poluprecnik.
Ovo za kotu nisam razumeo.

gile23 Re: 10.09.2011. 13:46 #358767

Hvala na informaciji, a ima li mozda neko elegantnije resenje :) ? Recimo u Solidworks-u iskotiras liniju upises dimenziju i to je to, dok ovde mecku da rodis dok promenis duzinu linije. Ja stvarno moram da kazem svaka cast onima koji rade u Autocad-u ono je pravo mucenje :(, trebalo mi 3 minuta da skontam fillet kako sta gde :(.

Bolje reseno tehnicko crtanje u Solidworks-u nego u Autocad-u.

Pozdrav!

:: Ja sam relativno skoro koristio AC2010 32b malo duze, i primetio sam da se i meni baguje, nestaju linije, ne radi copy nekad..
:: Ako ti ne treba 3d ili neke nove opcije instaliraj 2007, on je stvarno keva
::
:: @Gil
:: Liniju selektujes i povuces je za kvadratic na neku stranu i upises dimenziju
:: Krug isto mozes za kvadratic, ili selektujes pa properties i tu upises precnik/poluprecnik
:: Ovo za kotu nisam razumeo
Zdebeli Re: Re: 10.09.2011. 14:49 #358781

Nema elegantijeg resenja, mada ne vidim da je nesto komplikovao.
Kako to kotiras liniju, jel koristis neki pandan dimension-u iz AC?

Stvar navike je u pitanju, mada prvi put cujem da se koristi Solidworks za 2d.
Inace ko bas zna i koristi dosta AC on radi 95% stvari preko konzole, a to bas ubrzava rad.

:: Hvala na informaciji, a ima li mozda neko elegantnije resenje :) ? Recimo u Solidworks-u iskotiras liniju upises dimenziju i to je to, dok ovde mecku da rodis dok promenis duzinu linije. Ja stvarno moram da kazem svaka cast onima koji rade u Autocad-u ono je pravo mucenje :(, trebalo mi 3 minuta da skontam fillet kako sta gde :(
:: Bolje reseno tehnicko crtanje u Solidworks-u nego u Autocad-u
:: Pozdrav
:: :: Ja sam relativno skoro koristio AC2010 32b malo duze, i primetio sam da se i meni baguje, nestaju linije, ne radi copy nekad..
:: :: Ako ti ne treba 3d ili neke nove opcije instaliraj 2007, on je stvarno keva
:: ::
:: :: @Gil
:: :: Liniju selektujes i povuces je za kvadratic na neku stranu i upises dimenziju
:: :: Krug isto mozes za kvadratic, ili selektujes pa properties i tu upises precnik/poluprecnik
:: :: Ovo za kotu nisam razumeo
gile23 Re: Re: Re: 10.09.2011. 16:22 #358803

Ma nije komplikovano, ali moze da bude problem, ali dobro :), Hvala na informaciji :).

U solid-u nacrtas otprilike celu konturu koju zelis da extrudiras imas opciju da ti se sve dimenzije u toj skici menjaju skladno, izmenis jednu dimenziju sve ostale ce biti slicne, uzmes svaku iskotiras sa smart dimension tool-om i to je to.

Kada sve extrudiras, otvoris `drawing` tamo izvuces pozicije koje ti trebaju, preseces komad sta gde treba, mozes sam da iskotiras rucno ili da ti sam solid iskotira ali ta automatika u 90% slucajeva odradi posao lose, duze brises kote koje ti ne trebaju, nego da ih stavljas rucno.

Za trim, samo povuces liniju i sam trimuje, a ovamo selektuj ovo, pa onda tek ono, more, isto za fillet i chamfer mecku da rodis sta ces koliko ces, ovamo samo kliknes na presek dve linije u skici ili u 3d modelu, ukucas radijus za fillet ili dimenziju - dimenziju i dimenziju - ugao za chamfer itd. itd. A da ne pominjem simulacije i ostala cudesa koja ima solid, tipa nadje ti masu komada, teziste itd. za sekund :).

Ovaj AutoCad je barem za mene smejurija :), ali mnogi useri nemaju alternativu. Takodje mislim da bi Autodesk trebao Autocad da napravi malo user friendly, onu konzolu da stavi kao opcionu, da ubaci neke prozorcice sa strane, tacnije da konzolu zameni sa GUI-em.

Konzola dosta ubrzava rad to znam :).

Pozdrav!

:: Nema elegantijeg resenja, mada ne vidim da je nesto komplikovao
:: Kako to kotiras liniju, jel koristis neki pandan dimension-u iz AC
:: Stvar navike je u pitanju, mada prvi put cujem da se koristi Solidworks za 2d
:: Inace ko bas zna i koristi dosta AC on radi 95% stvari preko konzole, a to bas ubrzava rad
:: :: Hvala na informaciji, a ima li mozda neko elegantnije resenje :) ? Recimo u Solidworks-u iskotiras liniju upises dimenziju i to je to, dok ovde mecku da rodis dok promenis duzinu linije. Ja stvarno moram da kazem svaka cast onima koji rade u Autocad-u ono je pravo mucenje :(, trebalo mi 3 minuta da skontam fillet kako sta gde :(
:: :: Bolje reseno tehnicko crtanje u Solidworks-u nego u Autocad-u
:: :: Pozdrav
:: :: :: Ja sam relativno skoro koristio AC2010 32b malo duze, i primetio sam da se i meni baguje, nestaju linije, ne radi copy nekad..
:: :: :: Ako ti ne treba 3d ili neke nove opcije instaliraj 2007, on je stvarno keva
:: :: ::
:: :: :: @Gil
:: :: :: Liniju selektujes i povuces je za kvadratic na neku stranu i upises dimenziju
:: :: :: Krug isto mozes za kvadratic, ili selektujes pa properties i tu upises precnik/poluprecnik
:: :: :: Ovo za kotu nisam razumeo
MaliAbner Re: Re: Re: Re: 10.09.2011. 17:08 #358814

Gile pijel ja tebe nista nisam razumeo...
Solidworks je kao sto kazes samo za masinsko modeliranje a to tvoje modeliranje je kerin Q cim se izadje na linijske objekte...
Kazes Acad ti je komplikovan... mozda zato sto je stvar navike cudo zivo, kad pocnes da radis sa MS Office onda ti je bilo koji drugi office glup...
Acad ima nekoliko pristupa radu... kao prvo imas desno dugme na misu gde se vidi sve sta mozes da radis sa selektovanim objektom... keva...
Edit kruga nista lakse kliknes na krug koncanicom i pojave se gripovi oni plavi kvadratici kad kliknes koncanicom na plavi kvadratic on postane crven i samo treba da ukucas na numerickom delu tastarure vrednost koja ti treba... ima li sta lakse...
Tako je u oba moda... ali meni je najbitniji 2D mod...
Ako te bas jebava produzavanje linije i nije ti onako kako si navikao u SW ti onda ukluci dinamicko unosenje podataka... meni licno to ne odgovara zato sto sam stara skola...

Ako si mislio da je Acad komplikovan probaj Civil 3D zemljace pa tamo se sve radi kroz panele... da popizdis pa to ne mozes da krenes nista zivo bez nekog ozbiljnijeg kursa koga nazalost nema u srbistanu...

Apropo one navike ja se vala isto tako osecam kad vidim SW...

:: Ma nije komplikovano, ali moze da bude problem, ali dobro :), Hvala na informaciji :)
:: U solid-u nacrtas otprilike celu konturu koju zelis da extrudiras imas opciju da ti se sve dimenzije u toj skici menjaju skladno, izmenis jednu dimenziju sve ostale ce biti slicne, uzmes svaku iskotiras sa smart dimension tool-om i to je to
:: Kada sve extrudiras, otvoris `drawing` tamo izvuces pozicije koje ti trebaju, preseces komad sta gde treba, mozes sam da iskotiras rucno ili da ti sam solid iskotira ali ta automatika u 90% slucajeva odradi posao lose, duze brises kote koje ti ne trebaju, nego da ih stavljas rucno
:: Za trim, samo povuces liniju i sam trimuje, a ovamo selektuj ovo, pa onda tek ono, more, isto za fillet i chamfer mecku da rodis sta ces koliko ces, ovamo samo kliknes na presek dve linije u skici ili u 3d modelu, ukucas radijus za fillet ili dimenziju - dimenziju i dimenziju - ugao za chamfer itd. itd. A da ne pominjem simulacije i ostala cudesa koja ima solid, tipa nadje ti masu komada, teziste itd. za sekund :)
:: Ovaj AutoCad je barem za mene smejurija :), ali mnogi useri nemaju alternativu. Takodje mislim da bi Autodesk trebao Autocad da napravi malo user friendly, onu konzolu da stavi kao opcionu, da ubaci neke prozorcice sa strane, tacnije da konzolu zameni sa GUI-em
:: Konzola dosta ubrzava rad to znam :)
:: :: Nema elegantijeg resenja, mada ne vidim da je nesto komplikovao
:: :: Kako to kotiras liniju, jel koristis neki pandan dimension-u iz AC
:: :: Stvar navike je u pitanju, mada prvi put cujem da se koristi Solidworks za 2d
:: :: Inace ko bas zna i koristi dosta AC on radi 95% stvari preko konzole, a to bas ubrzava rad
:: :: :: Hvala na informaciji, a ima li mozda neko elegantnije resenje :) ? Recimo u Solidworks-u iskotiras liniju upises dimenziju i to je to, dok ovde mecku da rodis dok promenis duzinu linije. Ja stvarno moram da kazem svaka cast onima koji rade u Autocad-u ono je pravo mucenje :(, trebalo mi 3 minuta da skontam fillet kako sta gde :(
:: :: :: Bolje reseno tehnicko crtanje u Solidworks-u nego u Autocad-u
:: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: Ja sam relativno skoro koristio AC2010 32b malo duze, i primetio sam da se i meni baguje, nestaju linije, ne radi copy nekad..
:: :: :: :: Ako ti ne treba 3d ili neke nove opcije instaliraj 2007, on je stvarno keva
:: :: :: ::
:: :: :: :: @Gil
:: :: :: :: Liniju selektujes i povuces je za kvadratic na neku stranu i upises dimenziju
:: :: :: :: Krug isto mozes za kvadratic, ili selektujes pa properties i tu upises precnik/poluprecnik
:: :: :: :: Ovo za kotu nisam razumeo
Zdebeli Re: Re: Re: Re: 10.09.2011. 17:21 #358817

Generalno ne razumem sta moze da bude toliko drasticno razlicito u 2d u oba programa, ali nema veze. Mozda jednog dana instaliram SW pa shvatim o cemu si pricao.

Ne trebaju nikako da izbace ili gurnu konzolu u drugi plan, mada ce verovatno to uraditi. Zaglupljuje se tako i program i korisnik! Ja sam hteo da poludim kad sam video nasminkani 2010 posle 2007, sa gomilom ogromnih ikonica, gde te bukvalno primorava da koristis mis. Srecom pa mozes da prebacis na staro okruzenje. Ko zna i zeli nek koristi AC, kome je isuvise komplikovano nek koristi recimo SW koji kazes da je laksi.
Autodesk ima hiljadu programu koji su u svojoj srzi isti samo su drugacije prilagodjeni, pa nek bira ko sta hoce.

:: Ma nije komplikovano, ali moze da bude problem, ali dobro :), Hvala na informaciji :)
:: U solid-u nacrtas otprilike celu konturu koju zelis da extrudiras imas opciju da ti se sve dimenzije u toj skici menjaju skladno, izmenis jednu dimenziju sve ostale ce biti slicne, uzmes svaku iskotiras sa smart dimension tool-om i to je to
:: Kada sve extrudiras, otvoris `drawing` tamo izvuces pozicije koje ti trebaju, preseces komad sta gde treba, mozes sam da iskotiras rucno ili da ti sam solid iskotira ali ta automatika u 90% slucajeva odradi posao lose, duze brises kote koje ti ne trebaju, nego da ih stavljas rucno
:: Za trim, samo povuces liniju i sam trimuje, a ovamo selektuj ovo, pa onda tek ono, more, isto za fillet i chamfer mecku da rodis sta ces koliko ces, ovamo samo kliknes na presek dve linije u skici ili u 3d modelu, ukucas radijus za fillet ili dimenziju - dimenziju i dimenziju - ugao za chamfer itd. itd. A da ne pominjem simulacije i ostala cudesa koja ima solid, tipa nadje ti masu komada, teziste itd. za sekund :)
:: Ovaj AutoCad je barem za mene smejurija :), ali mnogi useri nemaju alternativu. Takodje mislim da bi Autodesk trebao Autocad da napravi malo user friendly, onu konzolu da stavi kao opcionu, da ubaci neke prozorcice sa strane, tacnije da konzolu zameni sa GUI-em
:: Konzola dosta ubrzava rad to znam :)
:: :: Nema elegantijeg resenja, mada ne vidim da je nesto komplikovao
:: :: Kako to kotiras liniju, jel koristis neki pandan dimension-u iz AC
:: :: Stvar navike je u pitanju, mada prvi put cujem da se koristi Solidworks za 2d
:: :: Inace ko bas zna i koristi dosta AC on radi 95% stvari preko konzole, a to bas ubrzava rad
:: :: :: Hvala na informaciji, a ima li mozda neko elegantnije resenje :) ? Recimo u Solidworks-u iskotiras liniju upises dimenziju i to je to, dok ovde mecku da rodis dok promenis duzinu linije. Ja stvarno moram da kazem svaka cast onima koji rade u Autocad-u ono je pravo mucenje :(, trebalo mi 3 minuta da skontam fillet kako sta gde :(
:: :: :: Bolje reseno tehnicko crtanje u Solidworks-u nego u Autocad-u
:: :: :: Pozdrav
:: :: :: :: Ja sam relativno skoro koristio AC2010 32b malo duze, i primetio sam da se i meni baguje, nestaju linije, ne radi copy nekad..
:: :: :: :: Ako ti ne treba 3d ili neke nove opcije instaliraj 2007, on je stvarno keva
:: :: :: :: @Gil
:: :: :: :: Liniju selektujes i povuces je za kvadratic na neku stranu i upises dimenziju
:: :: :: :: Krug isto mozes za kvadratic, ili selektujes pa properties i tu upises precnik/poluprecnik
:: :: :: :: Ovo za kotu nisam razumeo
gile23 Re: Re: Re: Re: Re: 10.09.2011. 17:48 #358824

Upisao sam masinski fakultet u KG (prvi na listi da se pohvalim xd :)) zavrsio srednju masinsku :), sta mislis zasto mi je Solid mnogo bolji od Acada :), sta je linijski objekat :), nzm stvarno hidrocentrala (znam da si pre nesto radio na taj fazon :)) :) ? Inace sta je dinamicko unosenje podataka, koja opcija, kako se to manifestuje ?

2D mod i ja jurim za drugara, 3D (ili bese izometrija ne secam se vise xd :)) sam probao barem u AutoCad-u 2007. i mnogo sam sporije radio u odnosu na Pro Engineer a tek posle kada sam presao na Solid poleteo sam.

Inace neke opcije su mnogo lepse resene u SW-u u odnosu na Acad, recimo imas dve linije seku se pod 90 stepeni i hoces chamfer u Acad-u, selektujes jednu pa drugu liniju, pa naravno sve u komandnoj liniji uneses koje ces parametre i to je to.

U SW-u pokrenes chamfer u 2D modu, iskace panel, ukucas dimenzije koje ti trebaju, selektujes presecnu tacku izmedju linija (ivicu), ako jos eventualno imas isti chamfer na vise mesta kliknes na te druge ivice i na kraju lupis enter i to je to. Meni je licno resenje te komande u Solid-u 10 puta bolje i brze nego u Acad-u.

Za Civil 3D ne znam stvarno jer me to nije interesovalo :), zar nema nista tamo kod tebe a da je na eng, videh na warez-u malopre neki ebook,...

Neki ozbiljniji sklop sto sam radio u poslednje vreme imao je 16 tehnickih crteza sa sklopom. Dobih za dzabe da polazem CSWA sertifikat za SW tako da se sada za to pripremam jer su im modeli ~mutavi + namerno nenormalno kotirani :).

Autodesk ima naravno konkurenta Solid-u, a ime mu je Autodesk Inventor :).

Acad imace uvek primenu, ali ja sam licno razocaran kako su pojedine komande resene u odnosu na neki drugi program :(.

@zdebeli sve zavisi od korisnika do korisnika, kao sto ste se ti i Abner navikli na konzolu tako sam se ja naavikao na ove panele i tesko da ce iko tu sta moci da promeni :). Inace jel mozes shortcut-ove da koristis u Acad, mene su dosta ubrzali u SW-u :) ?

Hvala Vam za ove hintove taman da pokazem coveku :).

Pozdrav!
Zdebeli @Gile 10.09.2011. 18:10 #358826

I trebas da se hvalis!

Ja sam Acad jos u srednjoj (gradjevinskoj) naucio, i meni treba samo za 2d. 3d mi nekako deluje nepotreban u gradjevini (za sta je prvenstveno namenjen). Ako hoces 3d da bi prikazao na nekom konkursu onda uzmes ArchiCad koji je praktican i lak.

Ne znam za precice zato sto nikad nisam koristio za svoju dusu tako da me nije zanimalo. Poslednji put kad sam ga koristio duze trebalo mi je nesto na fax, ali opet samo 2d i nikakve ne znam kako napredne funkcije.

Ti slobodno pitaj ako nesto zatreba ortaku, ali samo 2d.

MaliAbner Re: @Gile 10.09.2011. 18:44 #358828

@Gile
Linijski objekti su ti putevi, dalekovodi, nasipi, kanali itd...
Hidrocentrale to sigurno nisu... one su kombinacija svega i svacega...

Inace za chamfer ili filet u acad-u je dovoljno otkucati kratku komandu i zadati radijus:
F _ R _ 3 klik jedna klik druga i to je to... pri cemu je _ enter ili space moze i desni taster na misonji...
Ako ti treba da ih spucas u nulu onda je vako:
F _ drzis shit ili ctrl klik jedna klik druga i spucane su u NULU...

Ako zelis da seces liniju do neke druge onda koristis trim
T _ klik sta zelis da trimujes ne mora da se selektuje objekat do koga se trimuje... ako imas vise linija onda ih masis pa crossing ili F(ence)...

Generalno tvoj problem je sto ne znas komande niti sta se sve moze u acad-u...

@Zdebeli
3D itekako zatreba jednosavno ima stvari koje ne mozes da oradis tako brzo u 2D...
Evo bas sad sam radio neki iskop za preliv i brzotok a koseine iskopa su upravane na pad brzotoka a onda se one na pocetku i na kraju uklapaju u kosine koje su upravne na horizontalnu ravan... ne bi to bio problem da se nisu javili izvodjaci koji zele da imaju servisni put po sred iskopa kako bi prisli objektima sa vise strana... i naravno pad puta mora da bude 7% a sav ostali iskop da bude 14.8%...
A onda se javi gemehanicar koji trazi da nastavak iskopa posle puta bude upravan na pad puta... kaze bolje mu se uklapa u zastitu kosina...

Sve ovo odradis u 3D podmetnes tamo gde treba i finalizujes crtez...

Sreca pa nemamo masince posto oni najvise vole da se petljaju u iskope, a elektricari u vodovod i kanalizaciju...

Eh kad bih jos ljudski ovladao Civil-om i MEP-om... bilo bi para ko shashe... mada i vako nije lose...

:: I trebas da se hvalis
:: Ja sam Acad jos u srednjoj (gradjevinskoj) naucio, i meni treba samo za 2d. 3d mi nekako deluje nepotreban u gradjevini (za sta je prvenstveno namenjen). Ako hoces 3d da bi prikazao na nekom konkursu onda uzmes ArchiCad koji je praktican i lak
:: Ne znam za precice zato sto nikad nisam koristio za svoju dusu tako da me nije zanimalo. Poslednji put kad sam ga koristio duze trebalo mi je nesto na fax, ali opet samo 2d i nikakve ne znam kako napredne funkcije
:: Ti slobodno pitaj ako nesto zatreba ortaku, ali samo 2d
Zdebeli @Abner 10.09.2011. 19:31 #358834

Nisam o ovome ni razmisljao, jednostavno nisam imao kontakta ni sa cim ozbiljnim.
Ja sto sam radio puteve na faxu to je smesno, tako da se vise isplati raditi 5-6 profila i osnovu, nego raditi 3d.
Jel si ti gradjevinac ili samo prodajes znanje?

MaliAbner Re: @Abner 10.09.2011. 20:51 #358847

Ne razumem pitanje... ono jesi li ti... ili samo prodajes znanje?

Generalno svi zivimo od prodaje znanja, tako da mi je pomalo glupo i da odgovaram...

Putevi su razliciti... neki su samo sokace a neki su auto putevi sa svim mogucim ukljucenjima isklucenjima, naplatnim rampama, benzinskim pumpama, itd... a nekad ti je put dug recimo 15000 km a i vise poput panamerikane od severa (aljaska) do juga (tiara del fuego) tako da to nimalo nije smesno...
Tri godine sam radio u putarskom birou i nije mi se nesto mnogo svidelo ima bre profila na 20-50m a ona su tu i oni koji su na PK, SK i KK... pa propusti, pa drenaza, nije ni malo lako...

Ako si puteve radio samo na nacrtnoj onda je to smesno nisi ni zagrebao...

A tek je zajebano kad treba da provuces put kroz prilicno slozen iskop za neki nepravilni objekat (onaj koji nije poput kuce cetvrtast nego se prvo skuplja po sirini a onda ide malo ravno i na kraju se jopet siri...

Ako te interesuje cime se bavim ima tema `post your autoprtret` pa tamo negde na desetoj strani ima par slika sa objekata na cijem sam izvodjenju bio...

:: Nisam o ovome ni razmisljao, jednostavno nisam imao kontakta ni sa cim ozbiljnim
:: Ja sto sam radio puteve na faxu to je smesno, tako da se vise isplati raditi 5-6 profila i osnovu, nego raditi 3d
:: Jel si ti gradjevinac ili samo prodajes znanje
gile23 ... 10.09.2011. 21:28 #358853

@abner znao sam ja sve komande, znao sam svasta nesto, ali o takvom naprednom koriscenju konzole nije bilo price, komanda preko misa, a posle bih se snasao preko konzole, ali acad nisam koristio za neko ozbiljnije crtanje ~ 2 god. znam da ga nisam otkrio 100% i da ima sto sta, ali znam da je barem meni dosta sporiji za crtanje :(.

I da dodam, Acad nije komplikovan program, lako je razumljiv uz svaku komandu ide i objasnjenje, ali izvresenje svake komande je barem za mene (mladju generaciju) mnogo bolje iz nekog panel-a ili ti GUI-ja, a ne iz komandne linije :).

@zdebeli hvala xd :). ArchiCad i ostalo je ipak za vas gradjevince / arhitekte :).

Jel moze neko da mi objasni kako tacno radi Array ja sam probavao 10 minuta po secanju / citanju u konzoli ali nisam dobio nista ni priblizno ovome, dakle da mogu da odredim rastojanje objekata po x i y, ovde su ista rastojanja, ali recimo ako mi trebaju razlicita, sta povlacim, znam da je Array komanda, ali dalje :),...

http://i399.photobucket.com/albums/pp78/gile12345/Untitled-2.jpg

Pozdrav!
MaliAbner Re: ... 11.09.2011. 04:26 #358885

Tek u Autocad 2012 kad odradis array dobijes dinamicki objekat pa mozes da ga razvlacis i tako to...
I novina je array duz neke putanje tako da mozes da biras ili rastojanje izmedju delova ili broj delova... nigde nisam video da moze da se menja razmak izmedju pojedinih redova ili kolona.
Pomeras putanju i sve se menja... to je nesto sto odavno postoji u Civil 3D a tek od skora u Autocad-u...

Inace ja pose ~20 godina koriscenja AutoCAD-a znam jedno 20% a ti onda zamisli kakvi su ostali... velika vecina je na nivou nacrtaj liniju, spoji dva kruga, itd...

No generalno AutoCAD je samo alat tako reci tabla za crtanje koja ima mnoooogo mogucnosti koji ti olaksavaju rad ali srz svega je da ti znas sta zelis i da znas kako se to radi analognom tehnologijom tj. olovkom i lenjirom...

:: @abner znao sam ja sve komande, znao sam svasta nesto, ali o takvom naprednom koriscenju konzole nije bilo price, komanda preko misa, a posle bih se snasao preko konzole, ali acad nisam koristio za neko ozbiljnije crtanje ~ 2 god. znam da ga nisam otkrio 100% i da ima sto sta, ali znam da je barem meni dosta sporiji za crtanje :(
:: I da dodam, Acad nije komplikovan program, lako je razumljiv uz svaku komandu ide i objasnjenje, ali izvresenje svake komande je barem za mene (mladju generaciju) mnogo bolje iz nekog panel-a ili ti GUI-ja, a ne iz komandne linije :)
:: @zdebeli hvala xd :). ArchiCad i ostalo je ipak za vas gradjevince / arhitekte :)
:: Jel moze neko da mi objasni kako tacno radi Array ja sam probavao 10 minuta po secanju / citanju u konzoli ali nisam dobio nista ni priblizno ovome, dakle da mogu da odredim rastojanje objekata po x i y, ovde su ista rastojanja, ali recimo ako mi trebaju razlicita, sta povlacim, znam da je Array komanda, ali dalje :),..
:: http://i399.photobucket.com/albums/pp78/gile12345/Untitled-2.jp
:: Pozdrav!
Zdebeli @Abner 11.09.2011. 16:54 #358954

Nisam mislio nista lose, pogresno sam se izrazio. Mislio sam da li mozda radis kao freelancer za neke firme, posto ja znam jednu osobu koja radi tako.
Puteve sam radio na saobracajnicama. Dobije se prazna karta sa izohipsama i dva pravca za krivinu, pa se odredjuje radius, ppk, pkk, skk, kkk, kpk, pa onda ide trasiranje.

MaliAbner Re: @Abner 11.09.2011. 18:05 #358968

Ma uzivaj tesko se ja ljutim...
Sad sam pod ugovorom (a to mu dodje bas to slobodni strelac) za jednu od vecih gradjevinskih firmi na svetu ali je polako pocelo da mi se ne dopada kako rade i sta rade...
Tako da ce mozda dobiti nogu pre isteka ugovora...

:: Nisam mislio nista lose, pogresno sam se izrazio. Mislio sam da li mozda radis kao freelancer za neke firme, posto ja znam jednu osobu koja radi tako
:: Puteve sam radio na saobracajnicama. Dobije se prazna karta sa izohipsama i dva pravca za krivinu, pa se odredjuje radius, ppk, pkk, skk, kkk, kpk, pa onda ide trasiranje
gile23 Re: Re: @Abner 15.09.2011. 19:38 #360017

Poslao sam ti nesto jako interesantno za Civil 3D mail-a, trebalo bi da bude dovoljno :).

Pozdrav!

:: Ma uzivaj tesko se ja ljutim..
:: Sad sam pod ugovorom (a to mu dodje bas to slobodni strelac) za jednu od vecih gradjevinskih firmi na svetu ali je polako pocelo da mi se ne dopada kako rade i sta rade..
:: Tako da ce mozda dobiti nogu pre isteka ugovora..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Nisam mislio nista lose, pogresno sam se izrazio. Mislio sam da li mozda radis kao freelancer za neke firme, posto ja znam jednu osobu koja radi tako
:: :: Puteve sam radio na saobracajnicama. Dobije se prazna karta sa izohipsama i dva pravca za krivinu, pa se odredjuje radius, ppk, pkk, skk, kkk, kpk, pa onda ide trasiranje
vuk125 Re: AUTOCAD 2010 x64 problem 15.09.2011. 20:08 #360030

broj poruka: 2929
Ovaj problem sam i ja imao, prog. se rusi pri svakom pokretanju.
ja sam provalio da je problem u jednom crtezu koji sam dobio neke arh podloge su bile u pitanju , crtez koji je bio mnogo prljav gomila bespotrebnih layera, neke linije van granica crteza koje se ne mogu obrisati itd itd ma crtez u haosu.
Dok ne otvori9m taj crtez radi sve normalno svaki koji otvorim sve. Ali cim otvorim taj ja vise ne mogu da udjem u CAD.
Probao sam da deinstaliram instaliram da stavljam druge verzije CAd x642009, 20010 2001 x32 2007 ma ne znam sta sve nisam radio i sito sa svakom verzijom isto jedino sto sam mogao da deinstaliram sistem i instaliram ponovo . OVo mi se deslio na tri racumara na kojima imam win 7 x64. Jedino je reinstalacija celog sistema pomogla.
crtez vise nisam optvarao ukklonio ga sa harda i sada cekam nove arh podloge .
Zasto doovoga dolazi neam pojma samo znam da je jedaN JEDINI CRRTEZ MENI NAPRAVIO HAOS. Arhitekte se cesto izivljavaju sa nekim fontovima npr. koji mogu da izazovu has. Kada ih pitas pa dobro zasto nisi koristio neki font koji svi imamo on kaze `pa lep je`, na to covek ne moze nista da kaze osim da nokautira budalu.
to se meni desilo, izgubio sam 3 dana oko te zajebancije.
PS: Da jos nesto se sada setih, problem se relativno prevazilazi ako drzis esc taster prilikom pokretanja CAD-a, kao uzpes da pokrenes CAD. sto je slozices se sa mnom totalno debilno.

:: Pozdrav svima
:: Instalirao sam Autocad 2010 x64 na Win7 x64 Ultimate pre par dana. Šta god probao da uradim, program se sruši svaki put prilikom uključenja
:: Do sada sam pokušao sledeće
:: 1. Instalirao .net framework 4
:: 2. Skinuo novu instalaciju, obrisao staru, instalirao novu
:: 3. Ukinuo nvvsvc.exe servis
:: 4. Disable-ovao Bluetooth Enumerator, čiji driver je naveden u Error log-u
:: 5. Otkrio da je najverovatnije problem sa ntdll.dll fajlom, ali ne znam kako ovo da rešim, budući da uzrok može da bude bilo šta...
:: Evo i error log-a
:: Problem signature
:: Problem Event Name: APPCRAS
:: Application Name: acad.ex
:: Application Version: 24.0.55.
:: Application Timestamp: 498ff0e
:: Fault Module Name: ntdll.dl
:: Fault Module Version: 6.1.7600.1638
:: Fault Module Timestamp: 4a5be02
:: Exception Code: c000000
:: Exception Offset: 00000000000159a
:: OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.
:: Locale ID: 103
:: Additional Information 1: a3b
:: Additional Information 2: a3b508423cb279d6df5c8171a2846c3
:: Additional Information 3: 5f5
:: Additional Information 4: 5f545c08251a1f6763a16401bcaab5a
:: Read our privacy statement online
:: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040
:: If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline
:: C:\Windows\system32\en-US\erofflps.tx
:: Budući da je ostalo još jedino da pucam u laptop, molim Vas da mi neko sugeriše šta i kako bi moglo da pomogne u otklanjanju ovog problema
:: Jedino još nisam formatirao disk i nabacio novi Win7 x64, ali računam da je to zadnja opcija, pa bih da probam da rešim ovo inteligentnije od `ruši-zidaj` varijante..
:: Pozdrav, i hvala unapred!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs