U zadnje vreme poceo hdd da stekece i da se cuje kao zmaj pa mi treba preporuka za neki defrag program...Nije mi bitno kojom ce brzinom da odradi posao vec da ima efekta...Pozzz
Ja ga koristim vec duze vreme i prezadovoljan sam.Osim opcije za defragmentaciju ima jos dosta raznih.Za windows 7 koristim ovo a dok sam imao xp koristio sam auslogics boostspeed isto dobar program.
PS: Koristim verziju iz 2010 ovu iz 2011 nisam skidao.
Asus M4A88td-v evo/usb3 AMD Phenom 2 955 be 3.2 wd 640gb sata 2 2x2gb exceleram black shark 1600mhz Asus Eax 6850 Chieftec dragon cm hyper 212+ lc power 600w logitech x-530 philips 222EL2SB/62
O&O defrag 14 professional! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: U zadnje vreme poceo hdd da stekece i da se cuje kao zmaj pa mi treba preporuka za neki defrag program...Nije mi bitno kojom ce brzinom da odradi posao vec da ima efekta...Pozz :: :: CPU:AMD Phenom II X4 840 3.2GH :: CPU Cooler:Cooler Master hyper 212 plu :: MB:MSI 770-C4 :: GPU:MSI N460GTX-M2D1GD5/O :: RAM:PATRIOT 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 DDR3 Extreme PGS34G1600EL :: HDD:WD Caviar 2500AAKS 250GB 7k 16MB SATA30 :: PS:SEASONIC SS-620GM 620 :: CASE:Cooler Master Elite 430 :: FAN CONTROLLER:Lamptron FC :: FANS:Artic Cooling F1 :: MONITOR:DELL UltraSharp U2311 :: SPEAKERS:MICROLAB M-82 :: MOUSE:LOGITECH MX-51 :: MOUSE PAD:SteelSeries Qc :: KEYBOARD:A4TECH X7 G800
O&O Defrag Professional 14.5.539 07.06.2011 za Win7 O&O Defrag Professional 10.3 za XP Ostali nisu vrijedni pomena, posebno na oštećenim diskovima ili diskovima koji su fragmentovani preko 80%. Jedino možda, Raxco PerfectDisk Professional 12.0 Build 723 Final, ali samo za x86 Win7. operator
jesi probao ti defraggler? itekako su vredni pomena, uostalom postoji brdo kvalitetnih programa u ovu svrhu, ovaj je plus free plus profi, plus funkcionalan, brz i lak za koriscenje, sta ce ti jedan obican defragmenter sa brdo glupih nepotrebnih opcija samo za defragmentaciju..
:: O&O Defrag Professional 14.5.539 07.06.2011 za Win :: O&O Defrag Professional 10.3 za X :: Ostali nisu vrijedni pomena, posebno na oštećenim diskovima ili diskovima koji su fragmentovani preko 80% :: Jedino možda :: Raxco PerfectDisk Professional 12.0 Build 723 Final, ali samo za x86 Win7 :: operator :: ::
Ovdje nema mjesta za raspravu. Defraggler nije vrijedan pomena. Testirano i nije ni u top 20, prema tome.... Kod programa za defragnetaciju su u osnovi za korisnika bitne samo 2 stvari. Da li može defragmentirati disk sto brže i bolje( da nema gubitak podataka kao sa defraggler-om !) i da li može da radi sa oštećem ndiskovima i da to adekvatno prikaže. The End. Sve ostalo nije bitno, kao što si rekao. operator
`All versions of Microsoft Windows include a tool for disk defragmentation. The Windows Disk Defragmenter tool is a limited version of the Diskeeper program from Diskeeper Corporation. Disk Defragmenter does not include all the features available in the full version of Diskeeper.`
Da ne pametujem i ne raspredam previše, poenta je u algoritmu. 2 firme koje ispoštuju specifikacije koje navode je premalo. Mnogo više je suparnika bilo prije samo 2 godine u ovoj oblasti.
Kao što reče `The Windows Disk Defragmenter tool is a limited version of the Diskeeper program from Diskeeper Corporation` - limitiran i osakaćen. Ni puna nova verzija nema stari algoritam, koji je bio napredniji i stabilniji( izeš brzinu, kad fale podaci). 99.82% programa na današnjoj sceni ne može da sačuva integritet podataka, a da ne govorim o prog. koji šalju podatke o prisustvu .avi, .jpg, . mkv, doc/docx, xls. i sl. fajlova na server. Prvi postulat je narušen(spojiti delove fajla, a ne izgubiti integritet podataka).
Naravno da je besplatna verzija koja dolazi uz Win `limited` u odnosu na komercijalnu, ali da ne bude kako jedino Microsoft preporučuje Diskeeper 2011 kao 3rd party zamenu za integrisani defrag, evo još nekoliko linkova:
defraggler mogu ti reci ispunjava sve to sto si rekao, ali ne spada u profi programe, FREE je, i ne dolazi iz neke ultra popularne firme, tj. nema neki specijalan ugled, i obzirom na to ne koristi se u profesionalnoj upotrebi u IT okruzenjima i nije interesantan za testere, vec Diskeeper(koji je po meni uzas) npr., a fajlove koje on brise su tempropered files koji su i pozeljni za brisenje, nista on ne brise od sistemskih fajlova, i sl., kad bi to radio ne bi uopste ni napredovao, a i ljudi iz piriform-a nisu valjda toliko blesavi to da urade. Jednako brzo i efikasno vrsi defragmentaciju kao i O&O, veruj mi da cak i brze odradjuje posao, lista TOP programa na netu kao i uvek nije merodavna jer je to relativno
:: Da ne pametujem i ne raspredam previše, poenta je u algoritmu :: 2 firme koje ispoštuju specifikacije koje navode je premalo :: Mnogo više je suparnika bilo prije samo 2 godine u ovoj oblasti :: :: Kao što reče `The Windows Disk Defragmenter tool is a limited version of the Diskeeper program from Diskeeper Corporation` - limitiran i osakaćen. Ni puna nova verzija nema stari algoritam, koji je bio napredniji i stabilniji( izeš brzinu, kad fale podaci) :: 99.82% programa na današnjoj sceni ne može da sačuva integritet podataka, a da ne govorim o prog. koji šalju podatke o prisustvu .avi, .jpg, . mkv, doc/docx, xls. i sl. fajlova na server. Prvi postulat je narušen(spojiti delove fajla, a ne izgubiti integritet podataka) :: :: operator :: ::
Prvi postulat(kako je u izvornom obliku, tako i spojiti - slobodno tumačeno). Ne može prog. da određuje šta će se brisati, ako mu to nije namjena, a još manje temp, reg., access time. To nije dozvoljeno, niti je bilo gdje u EULA napisano i naznačeno ! @Miskonius O&O je najbolji za defragmentaciju, ali samo u tom polju. Nekada davno, bio je i u all in one kao i Tune Up, ali stagnirao je. operator
pa ne bi ni brisao da mu to nije NAMENA, tako i treba i to je vrlo korisna opcija! to da je O&O najbolji defrag je subjektivno, a ako gledas informacije na netu onda je 2. na mestu, sto opet nije merodavno, a osecam da nisi ni probao ovaj drugi free fenomenalni programcic
:: Prvi postulat(kako je u izvornom obliku, tako i spojiti - slobodno tumačeno) :: Ne može prog. da određuje šta će se brisati, ako mu to nije namjena, a još manje temp, reg., access time. To nije dozvoljeno, niti je bilo gdje u EULA napisano i naznačeno :: ::
Pa dobro, operator ima najbolja iskustva sa njim, njemu treba za naku profi upotrebu Ovi su dobri ako se uzme u obzir da su free, a za prosečnog korisnika i više nego dovoljni. Uradi screen posle defragmenta sa Defragglerom, baš da vidim da li će O&O nešto da uradi bolje.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: ma ne valja to nista jer se ne placa, mnogo bolje radi profi verzija O&O.. http://goo.gl/FE7f :: :: :: :: Smart Defrag (iobit) ili Defraggler (piriform :: :: :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: _______________________________ :: :: :: ::
Ma da, O&O radi do muda. Bas sam ga sinoc probao, videvsi ovu temu, i posle jutrasnjeg restarta mi fale gomila fajova, neki filmovi u torrentu sto se skidali, par foldera sa drajverima na desk-u i sam on nestao, jbt nema ga nigde i ko zna sta jos...Ne mogu da verujem da ga nema ni instalacioni, nalazio mi se u IDM folderu, inace skinut sa warez-a i nikakav virus mi nije avast prijavio prilikom instalacije, hm. Ne koristim inace te programe, ali reko ajd i eto, programce napravilo njesra i pobiglo
:: ma ne valja to nista jer se ne placa, mnogo bolje radi profi verzija O&O.. http://goo.gl/FE7f :: :: :: :: Smart Defrag (iobit) ili Defraggler (piriform :: :: :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: _______________________________ :: :: :: ::
e vidi, to si nesto ti ukakio sam, O&O je dobar program, nije on sigurno obrisao te fajlove, moguce da ti se ugasio komp dok nisi bio tu ili sta vec se desilo, nesto je drugo u pitanju.. inace, evo posto mi je dosadno, malo sam se zezao, ovi fragmenti sto su ostali su od chrome-a koji mi je upaljen(mrzelo me da ga gasim zbog defragmentacije)
daklem, zakljucili smo da je O&O ipak malo bolji program(ali na defaultu), sto smo i ocekivali obzirom da je profesionalna verzija, jer je kao sto vidite nasao vise fragmenata(jer je tako podeseno inace bi verovatno bili jednaki), dakle ISTO, a kosta 39$, defraggler je FREE, ima u podesavanjima tacno da se namesti exclude/include, program bez problema je konkurencija
:: Ma da, O&O radi do muda. Bas sam ga sinoc probao, videvsi ovu temu, i posle jutrasnjeg restarta mi fale gomila fajova, neki filmovi u torrentu sto se skidali, par foldera sa drajverima na desk-u i sam on nestao, jbt nema ga nigde i ko zna sta jos...Ne mogu da verujem da ga nema ni instalacioni, nalazio mi se u IDM folderu, inace skinut sa warez-a i nikakav virus mi nije avast prijavio prilikom instalacije, hm. Ne koristim inace te programe, ali reko ajd i eto, programce napravilo njesra i pobiglo :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: http://goo.gl/3T72 :: :: :: ma ne valja to nista jer se ne placa, mnogo bolje radi profi verzija O&O.. http://goo.gl/FE7f :: :: :: :: :: :: :: Smart Defrag (iobit) ili Defraggler (piriform :: :: :: :: :: :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: :: _______________________________ :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.