Kej lajt je i zamisljen kao vrlo fleksibilan codec pack, koji dozvoljava dopune drugim kodecima. Tako, ugradjeni ffdshow ili ffdshow MultiThreaded mozes da zamenis nekim svojim (user) decoderom poput coreavc-a. Jedino sto ces morati da uradis po instalaciji CoreAvc-a jeste da u playeru koji koristis definises njega kao prioritetni ili preffered, sto je prilicno lako ako koristis MPC HC. Ako treba pomoc, tu smo... Mali offtopic. Nekada je CoreAvc bio jedina solucija kao najbrzi softverski decoder h264 streama (x264 u slucaju `kupljenih HD filmova`). Jedini koji je podrzavao CUDA set instrukcija i jedini koji je load ravnomerno rasporedjivao po jezgrima (do 8 jezgara). Sada imas vise solucija od kojih su moje, recimo omiljene, DXVA u MPC HC ( directX video acceleration) kod filmova kodiranih po dxva standardu, koji kompletan load bacaju na GPU, rasterecujuci CPu ali i lisavajuci te postprocessing efekata. Tu je i varijanta ffdshow MT koja je nesto sporija nego coreavc ali potpuno free. Ne zamerajte na duzem postu, mozda ce nekoga nekad zanimati..eto...radoznalosti radi
Samo da se nadovezem na Grosnicu. Naravno da je moguce i nece doci do nikakvog sukoba izmedju njih, a ukoliko je kodek iz iste `branse`, samo ce se update-ovati/prepisati na noviji. U aplikaciji izabires koji ce ti biti default. znaci ili ga imas ili ne, radi jedan ili drugi, oba nikako nece moci. Tako da, po meni, ona stara `ne treba imati brdo instaliranih kodeka` ne pije vodu, vec treba znati podesiti aplikaciju, jer zna da `uzme` krive za odredjeni format...
molio bite za jedan savet u vezi aktiviranja dxva opcije,gde se ona konkretno ukljucuje,ja sam je aktivirao mpc-options-internal filters-h264/avc 1 (dxva),ali vidim da u start menu gde se nalazi precica za k-lite kodec-cnfiguration-ffdshow dxva video decoder-hardware aceleration i tu takodje ima opcija da se stiklira h264 eneble za dxva pa me interesuje gde se tacno opcija dxva ulkucuje preko samog mpc-hc ili u k-lite kodecu?Ovo pitanje je upuceno svakom ko bi mogao da pomogne :)
:: Kej lajt je i zamisljen kao vrlo fleksibilan codec pack, koji dozvoljava dopune drugim kodecima. Tako, ugradjeni ffdshow ili ffdshow MultiThreaded mozes da zamenis nekim svojim (user) decoderom poput coreavc-a. Jedino sto ces morati da uradis po instalaciji CoreAvc-a jeste da u playeru koji koristis definises njega kao prioritetni ili preffered, sto je prilicno lako ako koristis MPC HC. Ako treba pomoc, tu smo.. :: Mali offtopic. Nekada je CoreAvc bio jedina solucija kao najbrzi softverski decoder h264 streama (x264 u slucaju `kupljenih HD filmova`). Jedini koji je podrzavao CUDA set instrukcija i jedini koji je load ravnomerno rasporedjivao po jezgrima (do 8 jezgara). Sada imas vise solucija od kojih su moje, recimo omiljene, DXVA u MPC HC ( directX video acceleration) kod filmova kodiranih po dxva standardu, koji kompletan load bacaju na GPU, rasterecujuci CPu ali i lisavajuci te postprocessing efekata. Tu je i varijanta ffdshow MT koja je nesto sporija nego coreavc ali potpuno free. Ne zamerajte na duzem postu, mozda ce nekoga nekad zanimati..eto...radoznalosti radi :: :: ::
Nije tajna - K-Lite nece da procita sve varijante (verzije) nekih kodeka.
30.08.2011. 21:54
status: user broj poruka: 11001
Konkretno, imao sam slucaj filma na kojem nije bilo zvuka (to jest - nije se cuo) a slika je `seckala` iako je media inspector prijavljivao da je zvuk kodovan u AC3 5.1 a video u H264/AVC. Ni jedan od tada instalisanih plejera (KM, Media classic, WinMPlayer 11) nije mogao posteno da odvrti ovaj film. Sve moguca podesavanja sam probao (desetine kombinacija source filter/codec, internal/external itd.). Instalisao sam VLC i ovaj je to vrteo bez problema. Medjutim, VLC svoje kodeke ne da na koriscenje drugima iz branse a ja sam se bio zainatio da film gledam i pomocu drugih plejera. Instalisao sam AVC pro i...bingo! Svi plejeri rade sve.
Re: Nije tajna - K-Lite nece da procita sve varijante (verzije) nekih kodeka.
30.08.2011. 21:59
status: user broj poruka: 19022
ja sam imao susreta s tim samo onda kada pustim 2,3 filma odjednom i nikad vise sa k-lite kodekom.. a to je mozda bio lose ripovan film ili sta vec
:: Konkretno, imao sam slucaj filma na kojem nije bilo zvuka (to jest - nije se cuo) a slika je `seckala` iako je media inspector prijavljivao da je zvuk kodovan u AC3 5.1 a video u H264/AVC. Ni jedan od tada instalisanih plejera (KM, Media classic, WinMPlayer 11) nije mogao posteno da odvrti ovaj film. Sve moguca podesavanja sam probao (desetine kombinacija source filter/codec, internal/external itd.) :: Instalisao sam VLC i ovaj je to vrteo bez problema. Medjutim, VLC svoje kodeke ne da na koriscenje drugima iz branse a ja sam se bio zainatio da film gledam i pomocu drugih plejera. Instalisao sam AVC pro i...bingo! Svi plejeri rade sve :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.