Koji program koristite za gledanje Full HD materijala?
STRANA 1 OD 1
mkukic
Koji program koristite za gledanje Full HD materijala?
10.08.2011. 22:42
T37727
status: user broj poruka: 2591
Dakle, zanima me koji program koristite za gledanje full hd filmova i serija? Imam instaliran GOM player, KM player i VLC media player. Najbolja mi je slika nekako na GOM playeru.
Usput moram da pohvalim rapidshare sa koga sam skinuo full hd film od 15GB podeljen na 16 delova i sve vreme je isao maksimalnom brzinom od nekih 744KB/s, tako je prikazivao jDownloader, a inace mi ide oko 720 KB/s (6Mb/s). **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Re: Koji program koristite za gledanje Full HD materijala?
10.08.2011. 22:49
status: user broj poruka: 6083
media player classic :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Dakle, zanima me koji program koristite za gledanje full hd filmova i serija? Imam instaliran GOM player, KM player i VLC media player. Najbolja mi je slika nekako na GOM playeru :: :: Usput moram da pohvalim rapidshare sa koga sam skinuo full hd film od 15GB podeljen na 16 delova i sve vreme je isao maksimalnom brzinom od nekih 744KB/s, tako je prikazivao jDownloader, a inace mi ide oko 720 KB/s (6Mb/s) :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:) Kakav je CyberLink Power DVD? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Odusevio me je PowerDVD sto se tice kvaliteta prikaza slike, ali ne mogu da se snadjem kako da ubacim prevod. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
ako razumem sta napisa zivota ti :D kakve veze bre ima KVALITET PRIKAZA SLIKE sa plejerima!?!? Ako je full HD onda je full HD i to pustis u bilo kojem plejeru i mora bude ta rezolucija, ako nekim slucajem nije, onde uzmes pa promenis rezoluciju videa u plejeru.....
Pa nije svejedno, postoji bar jedna ogromna razlika.
GOM na primer ne moze da koristi hardversku akceleraciju prilikom pushtanja FullHD filmova sa h.264 kodekom. Gotovo sve grafichke kartice i vecina integrisanih ( recimo intel X4500HD) imaju chip za harversku obradu HD h.264 materijala. Ovo u praksi znachi da moj Intel E6500 na G43 plochi sa X4500HD grafikom pushta isti film preko GOM-a sa 45% opterecenja procesora a preko SplashLite-a sa 2% opterecenja!!! 43% u opterecenju se oseti :-)
SplashLite, Windows-ov media player i josh nekoliko njih umeju da iskoriste ovaj chip pa ih preporuchujem. Probaj SplashLite, besplatan je, pushta sve, ima jako lep interfejs, i moze da radi sa nekim TV karticama :-)
Primetio sam da u GOM playeru kada hocu da premotam film treba mu par sekunki da prikaze sliku, a recimo u PowerDVD-u to ide trenutno. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Gare-Supermene, razlike postoje. Prvo: ono sto rece ddim. Drugo:
11.08.2011. 01:01
status: user broj poruka: 11001
ne sluze se svii plejeri ISTIM kodecima prilikom DEKODOVANJA (a to je ustvari `citanje` ili `pustanje`) mmedijalnih sadrzaja na ISTI nacin. Trece: ne guta svaki plejer ISTE kolicine resursa, pa zato, na primer, neke verzije PowerDVD-ja yedu gowwna u smislu stabilnosti `projekcije` a Classic Cinema i KM `ladno teraju DVD ili HD uz ukljucene neke druge aplikacije na istoj makini...
Moj savet: izbegavati GOM, PowerDVD, BS Player... Dati sansu: KM-u, Cinema Classic-u, Pot Daum-u, VLC-u...
Kodeci (u `paketu`): CCCP ili K-Lite. Eventualno instalisati `vakcinisane` `profi` (komercijalne) kao sto je CoreAVC. Ostale izbegavati. Inace, CoreAVC je baba-roga za HD u `.mkv` kontejneru...
Re: Koji program koristite za gledanje Full HD materijala?
11.08.2011. 01:47
status: user broj poruka: 19022
PowerDVD ti je vise za DVD format, medju najboljima za HD je MPC, zatim BS, GOM, KM player, VLC, oni spadaju medju najboljim.
:: Dakle, zanima me koji program koristite za gledanje full hd filmova i serija? Imam instaliran GOM player, KM player i VLC media player. Najbolja mi je slika nekako na GOM playeru :: :: Usput moram da pohvalim rapidshare sa koga sam skinuo full hd film od 15GB podeljen na 16 delova i sve vreme je isao maksimalnom brzinom od nekih 744KB/s, tako je prikazivao jDownloader, a inace mi ide oko 720 KB/s (6Mb/s) :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Re: Gare-Supermene, razlike postoje. Prvo: ono sto rece ddim. Drugo:
11.08.2011. 02:07
status: user broj poruka: 4710
ja to tako nisam razumeo, to kvalitet prikaza me asocira na kvalitet snimka, primera radi HD u odnosu na DVD, tako da je meni to cudan izraz.... :// Kako je po defaultu podeseno kad sam ubacio k-lite kodeke, gde god da pustim, bs player, MPC, windows media palyer, power dvd, ili neki treci, snimak je uvek isti, nema kocenja nema seckanja, nista, sve isto, e sad to se mozda menja ako je u pitanju neki krs od racunara, neki single core celeron i neka grafika š klase, sa svakim malo modernijim kompom, sve sljaka super .) :)
:: ne sluze se svii plejeri ISTIM kodecima prilikom DEKODOVANJA (a to je ustvari `citanje` ili `pustanje`) mmedijalnih sadrzaja na ISTI nacin. Trece: ne guta svaki plejer ISTE kolicine resursa, pa zato, na primer, neke verzije PowerDVD-ja yedu gowwna u smislu stabilnosti `projekcije` a Classic Cinema i KM `ladno teraju DVD ili HD uz ukljucene neke druge aplikacije na istoj makini.. :: :: Moj savet: izbegavati GOM, PowerDVD, BS Player.. :: Dati sansu: KM-u, Cinema Classic-u, Pot Daum-u, VLC-u.. :: :: Kodeci (u `paketu`): CCCP ili K-Lite. Eventualno instalisati `vakcinisane` `profi` (komercijalne) kao sto je CoreAVC. Ostale izbegavati. Inace, CoreAVC je baba-roga za HD u `.mkv` kontejneru.. :: :: ::
@ddim: novije verzije KM-a, Daum-a, VLC-a i MPlayer Classic Home Cinema
11.08.2011. 02:46
status: user broj poruka: 11001
a SVE pustaju (za nesto im trebaju externi kodeci a za nesto i ne trebaju)... For home use absolutely free, no limits, no catch, no strings attached...
Karakteristike su im:
Internal DXVA video codecs (H.264/AVC, VC-1, MPEG2) and EVR (Windows 7 only)
Svi ste se koncentrisali na nepostojeca dva pitanja - da pusta sve, i da koristi hardversku akxeleraciju. Pravo pitanje je bilo, koji od plejera ima postprocesing prikaza, tj. koristi kodek, filtere i razne dr. tehnike, `u letu` i ulepsava i popravlja (a ja kazem da isto tako i kvari) snimak. To imaju neki plejeri ali vrlo malo filmofila koristi... to je bilo pitanje. Treba da odgovore oni koj koriste na taj nacin svoje omiljene plejere, a ne samo pod defaultnim setingom - zbog cega su neki proglaseni skartom bez razloga. Ja sam tu neuk iz nezainteresovanosti, daj boze da u godini dana pogledam dva filma... iako me postprocesing zanima, nemam motiva...
Ja za HD filmove koristim Splash PRO (izlecenu verziju), ubedljivo mi ima najlepsu sliku, najlepsi koloritet, a i ima fantasticne filtere koji za neke hd materijale cine da izgledaju nestvarno dobro, kao sto su recimo crtaci, sport i slicno. A kad on ne moze po nekad da se snadje sa nekom kompresijom HD-a onda tu uskace MediaPlayerClassic.
nasao sam u options pod stavkom internal filters-transform filters opciju h 264 (dzva) i
vc1 (dzva) i stiklirao ,jel to to? :: Ne podržavaju svi formati DXVA, jer je to M$ API komunikacijski kod. U svom playeru čekiraj h.264 i AVC1 kodeke, a potom setuj dekoder :: :: CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: kako i gde da podesim dxva (akceleraciju preko graficke) u mpc ?Trazio sam po opcijama ali nisam uspeo da nadjem.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.