Možda je ovde negde već bilo rasprave o web pretraživacima, nisam našao. Trenutno koristim Google Chrome, nemam poseban razlog da budem nezadovoljan, bio mi je super nakon prelaska sa Explorera, odlično radi i brz je, mada ima malo nepraktičan meni i opcije za moj ukus. Ono sto trazim je neki jednostavniji browser, koji ne `kopa` po istoriji pretraživanja i ne pamti i štekuje negde sve user-e, lozinke i ključne reci, kao što sam čuo da vazi za Chrome. Interesuju me iskustva i predlozi za druge pretrazivace. Hvala unapred.
Tako ces iz prve ruke videti koji ti najvise odgovara. Ja imam Chrome i FF, ali mi je Chrome najjednostavniji i najefikasniji od onih koje sam probao. AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Svaki Internet brauzer moze da `pamti` veliki broj podataka...
04.08.2011. 22:54
status: user broj poruka: 11001
vezanih za tvoja pretrazivanja pa tako i razne lozinke i korisnicka imena. Mdjutim, isto tako, svaki brauzer moza da se podesi da NE pamti ove podatke.
-Chrome= options/personal stuff+Under the hood. Ovde mozes da iskljucis `pamcenje` Hromoga Dabe. -aktuelni `stabilni` build - 13.0.782.107.
I ja ih imam sve, s tim da mi je chrome extra ružan i nelogičan, a o štekovanju da ne pričam. LM, probaj sve, navikni se na jedan i onda nam kljucaj mozak kako je taj najbolji a ovi ostali nisu za q. Meni je Opera nekako gospodska... pogotovo što speed-dial odmah pređe u naviku. Tačno je da ga ima kao plug-in i za firefox, ali, to nije to, svakom novom verzijom firefoxa, a te, bogami, izlaze kao na traci, bar jedno vreme speed dial ne radi.. i, opera sprema tvoje speed dial postavke i ostalo, pa sa bilo kog računara i bilo koje instalacije (naknadne) ne gubiš ništa. Meni je `uvezana` na win7, ubuntuu i androidu - sve operica šljaka.... Mada, povremeno probam i ostale, (osim chromea, on dolazi u obzir samo ako prva dva zakažu skroz-na-skroz), npr. firefox ima lepši plug-in za skidanje sa youtube-a...
te sifre, username-ove i passworde i history pamte SVI browser-i, a ti imas opciju da sve to iskljucis i onda NISTA od toga on nece pamtiti nego TI tako da eto jednostavan je totalno meni pa procackaj malo po istom i nadji kako da iskljucis te opcije...
:: Možda je ovde negde već bilo rasprave o web pretraživacima, nisam našao. :: Trenutno koristim Google Chrome, nemam poseban razlog da budem nezadovoljan, bio mi je super nakon prelaska sa Explorera, odlično radi i brz je, mada ima malo nepraktičan meni i opcije za moj ukus. :: Ono sto trazim je neki jednostavniji browser, koji ne `kopa` po istoriji pretraživanja i ne pamti i štekuje negde sve user-e, lozinke i ključne reci, kao što sam čuo da vazi za Chrome. Interesuju me iskustva i predlozi za druge pretrazivace :: Hvala unapred :: :: Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti
Probao sam sve pretrazivace koji su me zanimali... Dakle FireFox, Opera, Chrome, Safari (IE ne uzimam u obzir) i jednostavno FireFox mi je najlepse legao... Brz je, stabilan, bez nekih bagova koji bi mogli da pokvare utisak, ima jako korisne plug in-ove i sad sam se toliko navikao na njega da druge koristim samo kada nesto treba da testiram.
Ovo sto kaze Pisko da ima problema sa speed dial plug in-om kada instalira novu verziju ff-a, ja nisam primetio, a i ne bih se slozio da bas izlaze nove verzije kao na traci. Druga stvar ko instalira sve alfe i bete koje izbacuju... Sto se tice finalnih verzija kojih se i treba drzati, one izlaze nesto brze nego ranije ali nista strasno. Sta tek onda reci za Chrome? Svaki drugi dan nova verzija... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Evo već tri dana radim paralelno sa Operom, Firefoxom i Chromeom. Ne primećujem nikakvu razliku u brzini, sve stranice se otvaraju bez problema. Chrome za sada ima najmanje opcija za podešavanje, ali i za njega može da se skine Speed Dial plug-in.
Probajte ovo, kod mene radi brzo kao zmija. Skinite GiliSoft RamDisk v3.5. Program je mali, ali mora da se nadje sa prikačenim lekom. Instalirajte i ubacite mu veličinu koja vam treba (u zavisnosti od količine memorije). Ja sam stavio 500MB. Skinite sa Portableapps.com portable verzije Opere, Firefoxa i Chromea i samo prekopirajte foldere u RAM Drive. Podesite kako hočete, skinite plug-inove (sve će ih instalirati u matični folder a ne u glupe Documents And Settings ili u Program Data u Windows 7) i vozite browsere iz RAM Drive-a. Ako imate dosta memorije, ubrzanje je osetno.
Inače, ja više od 10 godina koristim Operu i za sada nisam pronašao nijedan razlog da pređem na neki drugi browser.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
taj fazon sa ramom i nije bas nesto praktican, ja recimo imam 4G memorije, probao sam to, i ubrzo se, ali jako brzo napuni SVA memorija, bespotrebno se puni memorija i u jednom trenutku mi je i presla svih 4GB sto je po meni bilo suludo i ukinuo sam to, a btw nisam primetio nikakvu razliku sem sto mi je manje drndao hard disk kada se napuni memorija, to se sa 4GB vrlo retko desi.. ps zato i postoji opera, chrome, ff pa sta kome odgovara
:: Evo već tri dana radim paralelno sa Operom, Firefoxom i Chromeom. Ne primećujem nikakvu razliku u brzini, sve stranice se otvaraju bez problema. Chrome za sada ima najmanje opcija za podešavanje, ali i za njega može da se skine Speed Dial plug-in :: :: Probajte ovo, kod mene radi brzo kao zmija. Skinite GiliSoft RamDisk v3.5. Program je mali, ali mora da se nadje sa prikačenim lekom. Instalirajte i ubacite mu veličinu koja vam treba (u zavisnosti od količine memorije). Ja sam stavio 500MB. Skinite sa Portableapps.com portable verzije Opere, Firefoxa i Chromea i samo prekopirajte foldere u RAM Drive. Podesite kako hočete, skinite plug-inove (sve će ih instalirati u matični folder a ne u glupe Documents And Settings ili u Program Data u Windows 7 :: i vozite browsere iz RAM Drive-a. Ako imate dosta memorije, ubrzanje je osetno :: :: Inače, ja više od 10 godina koristim Operu i za sada nisam pronašao nijedan razlo :: da pređem na neki drugi browser :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
Koristim Firefox iako ne koristim nijedan jedini addon cak ni person-u (skin) nisam ubacio kada sam sinuo sistem. Chrome mi se svidja zbog one tone Free aplikacija koje mogu da se instaliraju od kojih je jedna i Angry Birds i nekako mi se svidja nacin kako je to lepo organizovano preko Store-a, mnogo lepse nego kod FF-a. To su valjda uradili za potrebe Chrome OS-a.
Postoje samo dve vrste korisnika web-browsera: oni koji koriste Operu, i oni koji još uvek sa drugih browsera prelaze na Operu... E, da, i korisnici IE-a, Moron inside, moron outside, oni nikuda ne prelaze, ne znaju ni gde su. Ozbiljno, ne zezam se. Ovde se samo radi o tome da neko nema dovoljno iskustvo sa ff-om naspram opere... inače bi već bio na operi. Korisnike Chrome-a, ne razumem baš, zato što se radi o estetici, ali i sindromu kada sa Nokije pokušate da kljucate poruku na SonyEricssonu... pravo u mozak. Sve kao ima, samo nije tamo.
Opera, Safari i IE po meni mrtva trka, mozda Opera iskace ispred Safari-ja i IE-a, ali Chrome i Firefox otvaraju sve n puta mi se desilo da u ova 3 gorepomenuta browsera ili cekam da mi se stranica ucita duzi vremenski period ili se uopste ne ucita. A ako zakaze i FF, Chrome resava situaciju u rekordnom roku.
Cisto informativno Chrome ce verovatno presisati u odredjenom vremenskom periodu celu konkurenciju zahvaljujuci Google+ ciji ce app-ovi moci da rade na bilo kom Google servisu, a jedan od tih servisa mu dodje i taj Google Chrome .). A browser kao browser mnogo je laganiji i mnogo se bolje ponasa na losijim kompovima od Firefox-a.
Otkako je zaštitu privatnosti počela da uvodi od verzije 6 beta, od tada se je Lisica pogubila. I Google Chrome je najavio nadogradnju u verziji 16 beta :D A Opera ne pravi te probleme, ali definitivno ima problema sa .xls fajlovima i stranicama koje koriste backdoor, kao Facebook. Posebno su mi interesantni likovi koji kažu: Ma sve mi se prikazuje u Google Chrome-u, a u Operi neće. Autodetection for malware/spzware, u odnosu na ostale pretraživače. Eto, Lija se nada da će konačno, po sigurnosti informacija, stići Operu :D operator
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.