neko programče koje daje sve informacije vezano za temperature cpu i gpu, eventualno i brzine obrtanja ventova, ali da može da bude always on top, tj da mi i u igricama prikazuje temperature u nekom ćošku sve vreme??
Da li ima licno ne znam, ali ti HW Monitor belezi i minimalne i maksimalne vrednosti temperatura, tako da mozes i po njemu da vidis sta se i koliko greje u toku nekog zadatka. A i sta ce ti da dzonja u uglu dok se opustas
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
I po meni je to nelogicno. Ljudi su usresredjeni na Fps,temperature,o.c.,ventilatore,izgled cigli u dx 11.... Po meni pravi gejmer uziva u igri a ovo su neke propratne stvari [ nebitne ]
Covek hoce kad testira igru da gleda koliko doticna operecuje hardver... Kad se resim da radim tako nesto je preko softvera koji mi dolazi uz plocu, podesim da mi snima sve rezultate u sledcih X minuta i onda posle kada zavrsim pogledam. Ali za live verziju nekog takvog programa ne znam...
Ako imas neku stariju NV kartu onda resenje glasi: Riva tuner!
10.07.2011. 22:39
status: user broj poruka: 11001
Poslednjih nekoliko build-ova bilo je veoma konfigurabilno pa se, izmedju ostaloga mogao da koristi i RealTemp plugin za ocitavanje temperature CPU-a (+temp GPU-a+pracenje ponasanja ventilatora+ fps, sve to u uglu ekrana, tokom igranja cak i u `fullscreen mode-u` koriscenjem `overlay-a`). Nisam siguran da li `monitoring` radi i sa (starijim, DX9 i 10) ATi/AMD kartama (RivaT je imala `ogranicenu` podrsku za ATi-ja, zakljucno sa serijom 4xxx). Sa novijim kartama, svakako ne moze.
Sa dolaskom novih GeForce karti (DX11), Alex Nikolaychuk je prestao da unapredjuje RivaT i `prebacio` se na MSI Afterburner koji omogucuje veci deo onoga za sta se raspitujes +pracenje angazovane video memorije (ali nema plugin za CPU temp monitoring)
Ako imas AMD kartu, proveri za sta je sve sposoban Ati Tray Tools (Ray Adams)...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.