Problem je sledeći: Fajl koji se obrađuje na time line-u je mpeg2(sa tv karte snimak) ili avi sa kamere nebitno. U obe navedene verzije premiera kada exportujem gore navedene fajlove u mpeg2-DVD dobijam fajl koji s` vremena na vreme trzne,secne,na različitim mestina,nikad istim,nekad secne samo slika,nekad i slika i ton...kao da izgubi frejm.....frame rate je isti ili slabiji od originala i konstantan je,multipleksiranje je nameštemo na DVD,zvuk mpeg II ili dolby.....takav `krzav` fajl dobijam samo kad eksportujem u mpeg 2-DVD ili mpeg2. Kada eksportijem u ostale formate,dobijeni fajl je normalan....e sad tu stupa CS4...sve to isto,kad uradim premijeru cs4,dobijem extra mpeg2-dvd fajl,fajl koji nije krzav, ne secka i ne gubi frejmove,znači sa istim podešavanjima (čak i boljim-zahtevnijim setovanjem) kao u cs5 i 5.5.....neko rešenje!!!??????
Edit: Admin
konfiguracija: procesor amd X6 phenom 1090t BE grafika sapphire HD 6970 4gb rama os win764bit ultimate Bojan
Eto, sam si sebi odgovorio - starija verzija bolje radi (i odradjuje...
10.07.2011. 13:15
status: user broj poruka: 11001
ti posao, zar ne?). Da li te je dopala neka bagovita instalacija ili medicina nije ispravna... Ja sam slicne probleme imao dok sam koristio Power director 3. Kako sta obradim, ili secka slika, ili ton, ili povremeno dolazi do gubitka sinhronizacije. Neki ljudi su tvrdili da treba da promenim kodeke, ali to se ispostavilo netacnim. Sta sam uradio? Skinuo sam istu verziju P. Director-a, sa drugim `lekom` i resio problem... U medjuvremenu, `prebacio` sam se na neke druge programe te vrste (Cyberlink-a sam uvrstio u firme koje zaobilazim, ali necu ovde o tome - duga je to prica).
Drugo: nije `nebitno` koji je uredjaj `izvor` snimka. Raw video, ili je tu vec neki `jaci` codec... Primera radi, Sony-jevi kamkoderi znaju da prave grdne probleme mnogim programima za obradu multimedia, zato sto Sony, u cilju `ekskluzivnosti` (samo o tome brinu!) `izmislja toplu vodu`, to jest, nekakve `svoje` kodeke... - - - - - - - - - - Sta ti znaci ono `Admin`? Radis u nekoj firmi kao kompjuter-administrator?
Moguće je da je bag(a da li je moguće da sam skinuo obe verzije cs5retail i prodaction premium 5.5 retail bagovite??) ,medicina ,samo je serial od medicine...izvor snimka je mpeg2(sa tv karte) i avi sa sonija......a to sve fercera u sc4....što se tiče kodeka,probao sam cs5 premijerom na golom,taze instaliranom w7x64bit,bez kodeka,sa kodekom,ista stvar(k lite codec),premier ima svoj `mpeg main concept` codec za te stvari...tako da jedino ostaje da je bagovita verzija,na netu nisam video da neko ima sličan prob,mada sam video da se ljudi generalno žale na lošije `rendanje` u odnosu na starije verzije. Bojan
Sad skinuo sa sajta trial pro 5.5 i isto se dešava,export u mpeg2 dvd i i dobio krzav fajl,a na timeline-u sve ok.......što znači šta..!!?nije bug verzija ........ Bojan
Nije prvi slucaj da nova verzija dobro poznatog i priznatog...
11.07.2011. 06:33
status: user broj poruka: 11001
programa bude problematicna, u celosti ili delimicno... Pogledajmo samo sta se radi na planu operativnih sistema: Vi$ta nakon XP-a - fijasko. A onda slede patch-evi, servisni pack-ovi i `marketinska obrada` klijentele (`ma to se vama samo cini...`, `navikli ste na neka resenja pa sada tesko usvajate promene` itd.). Sta onda ocekivati od jednog `obicnog` (premda, u svojoj kategoriji istaknutog) programa?
Ima tome nekoliko godina otkako ne koristim ACDSee. A tamo negde 2002-2005 nisam mogao da zamislim svoj komp bez tog programa (pasionirani sam fotograf-amater). Sta uradise od ovog programa, to ni njegovi autori valjda ne bi mogli da objasne. I naravno, u medjuvremenu se pojavise drugi programi za osnovno baratanje fotkama, pa sada na ACDSee ni ne pomisljam...
Pomenuti Cyberlink: PowerDVD ver.5 bio je tata-mata za prikaz svih mogucih audio i video sadrzaja. Nekoliko kasnijih verzija, medjutim, spada u kategoriju `zaobilaziti u sirokom luku`. Glomazne instalacije, preambiciozni engine (sve i svasta moze - pegla, kuva i pere podove), nenormalno velika potrosnja RAM-a i procesorske snage...
Nero: posle verzije 6xx - tipicni `bloatware` (`all-in-one`). Sve ono sto napisah za PowerDVD...
mada se nero opametio pa ima u ponudi i burnig rom konačno sam,izdvojen od sveg blata.....ali ,neka ovo za neku drugu,temu,mirniji bih bi kad bi mi neko potvrdio ili porekao ovu moju konstataciju za premijer.... Bojan
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.