Xnview, bez daljneg. Ima sve što ti treba, mali je, slike u tabovima... Ne dopada mi se jedino što nije mnogo brz pri editovanju slika, npr kad zadaš batch rotaciju par stotina slika, ne koristi multitnreading i tako to.
XnView bez konkurencije, dzabe a radi extra. Malkice je koraka vise dok se ne naviknes za konvertovanje ali posle je pesmica. Inace, ja licno za crop i resize koristim CS kec jer mi je najjednostavnije i najbrze a moze i xnview
:: Da li postoji nesto manje glomazno i da je adekvatna zamena za ovaj program :: Bitno je da ima editovanje slika tipa: resize, konvert, crop i sl :: :: Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane :: Sve drugo je utopija !
ACDSee Pro 2.5 Najpreglednije i najlogičniije opcije, najbrže šalta slike. Vredi svaki cent :) 85MB nije mnogo u današnje vreme.
Probaj, naravno, i sve druge, nego meni se čini da su sve to najobičnije prolivčine, kao desktop Linux.
+ ostaviš uključen Quick View i to je to(otvara sve u trenutku, ne smara ceo folder svaki put - tek na dvoklik, mada ne moraš default folder da staviš neki sa milion slika, nego stavi jedan prazan odmah do tog i otvaraće se u 1-2s).
Za poslednjih valjda, 5 godina... ACD pravi sranja iz verzije u verziju, kad-tad nešt useru i promene bzvze, fast stone, irfan view, picassa, i još neke sam probao i ostavio, zasad u xn-u nisam našao da nešto ne može da se podesi. Nema filtera i kuradi-paladi za editovanje slika kao neki, ali, stvarno ima svašta, čak ja mislim da skoro pola nisam ni probao, jer nemam potrebe a ipak nije `udavljen` program. Pravo čudo da je besplatan i bez reklama.
sto ne probas prvo, nisi ni probao a kazes da ti se cini da je prolivcina..
:: Ne postoji adekvatna :: :: ACDSee Pro 2. :: Najpreglednije i najlogičniije opcije, najbrže šalta slike. Vredi svaki cent : :: 85MB nije mnogo u današnje vreme :: :: Probaj, naravno, i sve druge, nego meni se čini da su sve to najobičnije prolivčine, kao desktop Linux :: :: :: :: + ostaviš uključen Quick View i to je to(otvara sve u trenutku, ne smara ceo folder svaki put - tek na dvoklik, mada ne moraš default folder da staviš neki sa milion slika, nego stavi jedan prazan odmah do tog i otvaraće se u 1-2s).
I meni su glomazne ove nove verzije pa koristim ACD sedmicu, poslednji koji je valjao. Učita mu se full viewer brže nego ovim novim quick. A ima i najbolji editor, oni posle imaju samo osnovne operacije.
Najbolja zamena za acdsee je sam acdsee, osobito ako si dugogodišnji korisnik, koristio sam XNview, irfan, farstone, nove acdsee-jeve i uvek sam se vraćao na sedmicu. Evo ti link za powerpack na mail, štikliram samo viewer, editor i image plugins i ništa mi više ne treba.
***Prvi put kad pokreneš program i štikliraš sve asocijacije u sedmici će da te izbaci, ali prihvatiće asocijacije i radiće nakon toga normalno.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
@imarkovic, Sve sam probao po nekoliko puta, svaki put očekivao nešto novo i uvek dolazio do istog zaključka. ACDSee Pro je jedan od retkih programa koje bih platio bez razmišljanja.
Uostalom, koja je svrha tog XNView ako za osnovne opcije koristiš Photoshop ? Fast Stone mi se činio dobar na prvi pogled, ali se na tome i završilo. Picasa je dobra samo za pregled. Opcije su debilske. Probao sam još nekoliko i sve brisao u roku od 2 minuta, jer prosto nije to to.
pa zato sto da se ne lazemo cs i xnview ne mogu da se uporede sto se tice obrade slika, pa usput nakon obrade, crop-a odradim i resize u ps-u, ali celog zivota to radim u ps-u a recimo pregled slika i brzi resize sam radio u ACD-u sto je sad slucaj u XnView, mada to je stvar izbora i ukusa, ko sta voli to neka i koristi, mislio sam da uopste nisi probao, prilicno je fin program samo malo zaguljen oko opcija dok se ne naviknes
:: @imarkovic :: Sve sam probao po nekoliko puta, svaki put očekivao nešto novo i uvek dolazio do istog zaključka :: ACDSee Pro je jedan od retkih programa koje bih platio bez razmišljanja :: :: Uostalom, koja je svrha tog XNView ako za osnovne opcije koristiš Photoshop :: Fast Stone mi se činio dobar na prvi pogled, ali se na tome i završilo :: Picasa je dobra samo za pregled. Opcije su debilske :: Probao sam još nekoliko i sve brisao u roku od 2 minuta, jer prosto nije to to :: :: @raic :: :: baci i `vamo taj link.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.