Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Toliko o cleanerima-tunerima
STRANA 1 OD 1
washburn Toliko o cleanerima-tunerima 22.06.2011. 21:27 T36799

status: user
broj poruka: 312
http://www.pcworld.com/article/230447/cleanup_utilities_can_they_speed_up_your_pc.html#tk.hp_fv
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spacewla ja 22.06.2011. 21:59 #338003

broj poruka: 612

Meni je celu deceniju ciscenje djubreta iz sistema radio iolo System Mechanic, kada su ga iskomplikovali prestao sam da koristim te aplikacije. Prijatelj mi savetuje CCleaner kao vredniji ovih dana. Zatrebaju ovi programi ponekad. Nece ubrzati sistem ali cemo se resiti nekih stvari mnogo lakse nego brckanjem po sistemskim folderima

Erestun re 22.06.2011. 22:22 #338016

broj poruka: 1797
šta je tu čudno?

imarkovic Re: re 22.06.2011. 22:38 #338028

broj poruka: 19022
..najveca glupost koja se vuce jos od onog tweanup ili tweakup nemam pojma koji navodno ubrzava.. ccleaner samo za uninstall i regSeeker za brisanje repova i to je sve.. nikakav registry cleaner NIKAKO

:: šta je tu čudno
:: _________________________________________________________
:: Velg Bort Livet
::
ramzesIII Odlicno je sto su uradili ovaj test... 22.06.2011. 22:46 #338031

broj poruka: 1017

Mnogo godina je proslo od nastanka winxp i moram priznati da sam prvi put naisao na to da neko temeljno uporedjuje cleanere, tunere...

Podrazumeva se da osobe koje dugo imaju posla sa racunarima, mozda nemaju potrebe da gube vreme na ovakav test, ali ipak +1 zbog pocetnika i neinformisanih :)

Mogu samo da dodam i ovu stranicu gde se pominju xp `mitovi`.

http://home.comcast.net/~SupportCD/XPMyths.html

raic Kad već pomenu početnike... 22.06.2011. 23:24 #338043

broj poruka: 9006
http://edge.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/218923/81603575.gif

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

imarkovic Re: Kad već pomenu početnike... 22.06.2011. 23:28 #338044

hahhaha vrlo mi je poznato

:: http://edge.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/218923/81603575.gi
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
operator re 23.06.2011. 03:59 #338101

broj poruka: 4270
Malo da podsetim. Cleaneri kao sto su CCleaner, Glary Utilities Folks remover & Revo Uninstaler su naj kombinacija ciscenja starih racunara, koji su tromi. Bitno je jos i relocate MFT i defragmentirati HDD particiju i brisanje page file i hibernate fajla. Takav racunar nakon odradjenih navedenih operacija podize svoje performanse, nekada i do 70 %. Nije mit, vec praksa, koja je ipak m=najvaznija. Samo je potrebno 10- tak godina prakse, dok se ne dodje do tih rezultata. Samo, jedno je sigurno.`Ni jedan prg nikada nije u stanju da uradi sve neophodne korake za podizanje performasi.
operator

gilopile ... 23.06.2011. 04:36 #338103

broj poruka: 9459
Racunar ce raditi odlicno, tj. kao i prvog dana instalacije winxp-a, jedino onda kada se prestane sa instalacijama kojekakvih `novih` programa`, apdejtima kada mislite da je to neophodno zato sto vam komsija ima noviju verziju necega...i sve to skupa skinuto sa nekog `warez-a` sa key + crack, pach-evima...Stvar je vrlo prosta! Moj komsija koji ima instalisan xp od pre 5-6 godina, klinac KORISTI comp, tj. ne provodi vreme cekajuci na `filehippo` za novom verzijom nekog programa, koji mu inace bez ikakve greske radi, testirajuci, instalirajuci, brisuci i + milion radnji ...jednostavno mu comp radi odlicno i nikada mi se nije zalio kako ne moze nesto da otvori i da mu nesto koci. Koristi klasicno, net, film, muzika i po neka igrica. Nikad u tih 5-6 g. nista nije update-ovao od programa, a sve sljaka ko po loju:)
P.S. Sto se tice registry-a, moze maliciozno programce da ga napuni sa 10 000 nevazecih kljuceva u roku od par sekundi, a da to ni jedan anti virus ne primeti i eto usporenja, a da ih obrise tamo neki reg. kliner, ma da, rucno? - nece ni to ici...

(c) 1982 Sinclair research Ltd

http://goo.gl/3T721

imarkovic Re: re 23.06.2011. 07:33 #338105

70% ? ma da, kako da ne, misaona imenica.. racunar sa manjkom (popunjenom) memorijom ima da radi sporo sta god mu radio i to je AMIN! ne pomaze ni defragment, ni cackanje page-file-a, ni clean registry-ja, system32, ma nista ne pomaze, moz` ga jebati radice isto, drljace hard disk i to je to, ne mozes od babe da napravis devojku, ne pomaze ni jedan softwer za re-animaciju, speed-up itd.. ti si hirurg valjda to znas

:: Malo da podsetim. Cleaneri kao sto su CCleaner, Glary Utilities Folks remover & Revo Uninstaler su naj kombinacija ciscenja starih racunara, koji su tromi. Bitno je jos i relocate MFT i defragmentirati HDD particiju i brisanje page file i hibernate fajla. Takav racunar nakon odradjenih navedenih operacija podize svoje performanse, nekada i do 70 %. Nije mit, vec praksa, koja je ipak m=najvaznija. Samo je potrebno 10- tak godina prakse, dok se ne dodje do tih rezultata. Samo, jedno je sigurno.`Ni jedan prg nikada nije u stanju da uradi sve neophodne korake za podizanje performasi
:: operator
operator re 23.06.2011. 13:32 #338260

@ imarkovic
Pa kako Win7 radi na PIII na 566 MHz Celeron sa 386 MB i 40 gb surfuje se sa tom trojkom zadnjih mesec dana i skida sa filehippo, filesonica, rapidsharea, megauploada ili preko utorrenta, a radi isto kao prvi dan? Win7 je pokrenut sa 23 procesa i ne dozvoljavas pokretanje novih procesa, osim onih koje si vec dozvolio prilikom podesavanja(ukljucujuci i pretrazivace), ni jedan maliciozni kod ne moze mu ic, tj. moze se instalirati, ali ne moze se pokrenuti. Revo Uninstaler namestis u hunter modu i uzivas. Sve promene u reg bazi nakon surfanja i skidanja uklonis i to je to.
Druga strana medalje je da treba podesiti sistem skoro 11 sati, ali posle toga samo ga kloniras na jedan DVD i svaki put kada pukne odradis backup. Videcemo koliko ce da traje. Inace, za Win Xp se pokrece sa 100 procesa, ja podesio sa 19, a Win 7 sa 263, a ja samo sa 20 i radi. Jeste da nema Aero i ne rade file manageri, nema plug and play funkcije i svih gluposti ovoga sveta(ne radi novija varijanta WinAmpa zbog Directxa, ali koga zabole, radi Aimp 3), ali sistem radi, jeste sporiji za cca. 60% od prosecnogg kompa sa 2 gb memorije, ali to je racunar od 30 e i radi sasvim ok za 90 % korisnika. Ionako govorim godinama da prosecnom korisniku odavno ne trebaju novi racunari, nego samo podesavanje postojecih, pod uslovom da ne igraju igrice ili rade sa grafickim programima. Tj. obuhvatio sam preko 90% nezahtevnih korisnika. Inace, za veliku vecinu korisnika odradim backup sistema na DVD, tako da kada vrisne sistem samo backup podataka, vratim sistem i vratim podatke na njihovo mesto. Cak sam za odredjeni profil korisnika unifikovao auto backup na njihove lokacije tipa bookmark, office dokumenti, graficki fajlovi, pdf lokacije i sl. svi su zadovoljni, jer sada to traje skoro sat i po krace, nego do sada( ranije 3 sata). Cak razmisljam da napravim GUI sa svim sto sam podesavao sa .reg fajlovima, pa da to na nesto i lici, ali otom potom.
Primera radi, sa tako podesenim sistemom na Celeronu, moze se pokrenuti .mkv format kontejner fajlova sa skoro svim kodecima do rez 718x364, a da ne dolazi do desinhronizacije slike i zvuka.
Da napomenem da sve to radi na RivaTNT sa 16MB, sto nisam mogao ni ja da poverujem, kada sam se upustio u testiranje prije 6 mjeseci. I bitno, radi samo sa Daum PotPlayerom i ni jednim drugim. Cak ni sa Crystalom nije htijelo da se pusti . avi kontejner fajlova sa rezolucijom 720p, a sa potom bez problema.
Ovo pisem na MSI Wind notebooku sa N260 i 1 GB RAMA, a pusta . MKV fajlove od 6 Gb bez problema, dok to sa standardnom instalacijom sistema nece ni u ludilu.
Sve je stvar podesavanja.
Nemojte samo da mi spominjete Win Classic Player, jer je to neupotrebljiv prg za vecinu i ne mogu da pisem vise uputstva do detalja. Nemam vise zivaca.
operator

imarkovic Re: re 23.06.2011. 13:41 #338263

pa super, ako ti radi win7 na trojci i to celeronu sa 386mb i surfujes bez problema a meni trokira na AMD-u Sampron 1800 sa 512mb memorije svaka ti cast, izvrsio si imaginaciju elem bilo kako bilo, nek sljaka tebi uzdravlje nadam se jos duze od 1 dan dok se ne napuni memorija i ostalo

:: @ imarkovi
:: Pa kako Win7 radi na PIII na 566 MHz Celeron sa 386 MB i 40 gb surfuje se sa tom trojkom zadnjih mesec dana i skida sa filehippo, filesonica, rapidsharea, megauploada ili preko utorrenta, a radi isto kao prvi dan? Win7 je pokrenut sa 23 procesa i ne dozvoljavas pokretanje novih procesa, osim onih koje si vec dozvolio prilikom podesavanja(ukljucujuci i pretrazivace), ni jedan maliciozni kod ne moze mu ic, tj. moze se instalirati, ali ne moze se pokrenuti. Revo Uninstaler namestis u hunter modu i uzivas. Sve promene u reg bazi nakon surfanja i skidanja uklonis i to je to
:: Druga strana medalje je da treba podesiti sistem skoro 11 sati, ali posle toga samo ga kloniras na jedan DVD i svaki put kada pukne odradis backup. Videcemo koliko ce da traje. Inace, za Win Xp se pokrece sa 100 procesa, ja podesio sa 19, a Win 7 sa 263, a ja samo sa 20 i radi. Jeste da nema Aero i ne rade file manageri, nema plug and play funkcije i svih gluposti ovoga sveta(ne radi novija varijanta WinAmpa zbog Directxa, ali koga zabole, radi Aimp 3), ali sistem radi, jeste sporiji za cca. 60% od prosecnogg kompa sa 2 gb memorije, ali to je racunar od 30 e i radi sasvim ok za 90 % korisnika. Ionako govorim godinama da prosecnom korisniku odavno ne trebaju novi racunari, nego samo podesavanje postojecih, pod uslovom da ne igraju igrice ili rade sa grafickim programima. Tj. obuhvatio sam preko 90% nezahtevnih korisnika. Inace, za veliku vecinu korisnika odradim backup sistema na DVD, tako da kada vrisne sistem samo backup podataka, vratim sistem i vratim podatke na njihovo mesto. Cak sam za odredjeni profil korisnika unifikovao auto backup na njihove lokacije tipa bookmark, office dokumenti, graficki fajlovi, pdf lokacije i sl. svi su zadovoljni, jer sada to traje skoro sat i po krace, nego do sada( ranije 3 sata). Cak razmisljam da napravim GUI sa svim sto sam podesavao sa .reg fajlovima, pa da to na nesto i lici, ali otom potom
:: Primera radi, sa tako podesenim sistemom na Celeronu, moze se pokrenuti .mkv format kontejner fajlova sa skoro svim kodecima do rez 718x364, a da ne dolazi do desinhronizacije slike i zvuka
:: Da napomenem da sve to radi na RivaTNT sa 16MB, sto nisam mogao ni ja da poverujem, kada sam se upustio u testiranje prije 6 mjeseci. I bitno, radi samo sa Daum PotPlayerom i ni jednim drugim. Cak ni sa Crystalom nije htijelo da se pusti . avi kontejner fajlova sa rezolucijom 720p, a sa potom bez problema
:: Ovo pisem na MSI Wind notebooku sa N260 i 1 GB RAMA, a pusta . MKV fajlove od 6 Gb bez problema, dok to sa standardnom instalacijom sistema nece ni u ludilu
:: Sve je stvar podesavanja
:: Nemojte samo da mi spominjete Win Classic Player, jer je to neupotrebljiv prg za vecinu i ne mogu da pisem vise uputstva do detalja. Nemam vise zivaca
ramzesIII za hirurga ?... 23.06.2011. 14:36 #338292

broj poruka: 1017

U sushtini slazem se sa vecinom sto si napisao, mada je malo mukotrpno da radis na svakom racunaru optimizovanje. (ja u startu instaliram tinyxp na slabim mashinama :))

Ali imam jedno pitanje, kako to mislis da obrises page file ?
Koliko ja znam i ako ga obrises, winxp ga i onako formira u odnosu kolicinu memorije.
I sta dobijas ako ga obrises?

Danijelk ........ 23.06.2011. 19:26 #338426

broj poruka: 1541

Nije preporucljivo brisati page file jer ga pojedine aplikacije koriste i ne mogu da funkcionisu bez njega. Inace brisanjem page file-a se (navodno) ubrzavaju performasne jer nema drljanja po hdd-u, ali to samo pod uslovom da imas gomilu rama. Kratko receno, ako imas dosta rama-a (4gb+) ne brisi page file vec ga postavi na neku manju vrednost tipa 1Gb ili cak i manje. Ja ga drzim na 1Gb uz 4gb rama i sve radi ok (render, igre, internet, muzika, bilo sta). Sa manjim page file-om mi je pucao render u pojedinim trenucima tako da sam vratio na 1gb...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 23.06.2011. 19:55 #338439

@ imarkovic
Ma nije masina za mene bila, nego za penzionisanog profesora sa masinskog fakulteta u NS. Covek se jedva snalazi sa kesom, pa da mu pomognem.
Auto je namesteno da cisti memoriju posle gasenja opere, slim browsera ili eBrowsera.
puno kompromisa je napravljeno, od toga da rucno instaliram sve drajvere, ali bas sve bitne(cpu, vga chipset, sound,wm za tv karticu i sl).
Tiny Xp ima falinku koju ne mogu da otklonim sa AMD procesorima, tako da sam ga izbegavao da ga koristim.
Za osnovu sam uzeo micro XP 0.93 sa SP3 oktobar 2010, pa sam ga doradio da moze normalno da se koristi.
Ujedno vrlo bitno je da je i HDD totalno ispravan.
@ Danijelk
Osim Frefoxa i IE ne znam ni jedan klasicni prg da mu treba vise od 3.22 GB(zbog npr. 40 tabova u njima otvorenih). Ne racunam graficke programe. I stalno je bitno da ti se programi koje si koristio brisu iz privremene memorije., a performanse su uvek tu.
Jos se niko nije pozalio da mu je bilo koja igra pukla bez pagefilea u zadnjih bar 3 godine ili da su masine nestabilne.
operator

raic Re: re 23.06.2011. 20:11 #338447

broj poruka: 9006
Koju falinku i koja revizija? Mal-ne otkad se pojavio koristio sam tinyxp ili performance edt. i to pretežno na amd konfiguracijama.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

:: Tiny Xp ima falinku koju ne mogu da otklonim sa AMD procesorima, tako da sam ga izbegavao da ga koristim
Danijelk Re: re 23.06.2011. 20:20 #338453

broj poruka: 1541
Pa ja sam rekao da render puca, konkretno Afer Effects, a znam i da Photoshop trazi da stalno imas odredjenu kollicinu page file-a na raspolaganju. Ne sluzi komp samo za igre, sto se mene tice za to bi najmanje i trebao da sluzi, imas konzole pa se igraj na njima, za to su i napravljene...

:: Ma nije masina za mene bila, nego za penzionisanog profesora sa masinskog fakulteta u NS. Covek se jedva snalazi sa kesom, pa da mu pomognem
:: Auto je namesteno da cisti memoriju posle gasenja opere, slim browsera ili eBrowsera
:: puno kompromisa je napravljeno, od toga da rucno instaliram sve drajvere, ali bas sve bitne(cpu, vga chipset, sound,wm za tv karticu i sl)
:: Tiny Xp ima falinku koju ne mogu da otklonim sa AMD procesorima, tako da sam ga izbegavao da ga koristim
:: Za osnovu sam uzeo micro XP 0.93 sa SP3 oktobar 2010, pa sam ga doradio da moze normalno da se koristi
:: Ujedno vrlo bitno je da je i HDD totalno ispravan
:: @ Danijel
:: Osim Frefoxa i IE ne znam ni jedan klasicni prg da mu treba vise od 3.22 GB(zbog npr. 40 tabova u njima otvorenih). Ne racunam graficke programe. I stalno je bitno da ti se programi koje si koristio brisu iz privremene memorije., a performanse su uvek tu
:: Jos se niko nije pozalio da mu je bilo koja igra pukla bez pagefilea u zadnjih bar 3 godine ili da su masine nestabilne
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Re: re 24.06.2011. 10:11 #338692

mozda onaj mini nema taj problem

:: Koju falinku i koja revizija? Mal-ne otkad se pojavio koristio sam tinyxp ili performance edt. i to pretežno na amd konfiguracijama
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: @ imarkovi
:: :: Tiny Xp ima falinku koju ne mogu da otklonim sa AMD procesorima, tako da sam ga izbegavao da ga koristim
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs