U zadnje vreme sve više nalećem na razne gluposti od `forensic` aplikacija koje navodno vade duhove sa fotografija, isisavaju sve iz HDD-a, mobilnih telefona, muda Marjanovih, uspevaju 0.1piksel da pretvore u 12mega piksela, ... i sl. Da nije bilo onih američkih gluposti od serija gde se sve to navodno koristi, ne bi bilo ni ovih aplikacija, no niko ih ne reklamira kao zabavan softver, već kao: `FBI ga koristi` vreme je i vi obični smrtnici... Zar se ne osećate izmanipulisano na taj način?
Jest da je možda onaj PHATFUCK trebao da pokrene ovakvu temu ... ali smoriše me ti `forensic` pridevi ....
Re: Re: Da li vas nerviraju `FORENSIC` aplikacije?
20.06.2011. 21:17
status: user broj poruka: 411
:: Ti si kao platio taj softver pa si popizdeo...... :: Cuti bre i ne kenjaj,ako ti se ne svidja nesto nadji drugo sa krekom :: Pozdrav :: :: Pretece me Rajke za par sekundi..Al isto razmislja ko ja [ Moj covek :: Jest i to što kažeš, ali ne moramo baš svako govno da ližemo ako je džabe tj. pokradeno ...
RAIC-u baš tačno, zaboravih na pridev `professional` ... i to je jako u ...
Re: Bemliga - -Nisi u pravu raicu, sto se tice `free`...
20.06.2011. 21:28
status: user broj poruka: 11001
Da podsetimo: Free audio grabber, free version of Avast/AVG/Comodo (!avast free)., Free make video converter i jos ihahahaj... Osim toga, pravis i metodolosku gresku - `free` kao sufiks ili prefiks moze da bude deo naziva velikog broja raznorodnih programa dok privezak `forensic` prilicno suzava definiciju doticnog programceta (upucuje na to da je njegova osnovna namena pribavljanje `materijala` za dokazni postupak u nekakvom sudskom procesu i tome slicno) ...
:: Možda bi se i osećao izmanipulisano da sam ikad platio takvu aplikaciju :: :: A i posle godina na netu počneš da ignorišeš prideve kao što su :: ONE-CLIC :: PROFESSIONA :: FAIL-SAF :: SMAR :: i naravno FRE :: :: `Forensic` izgleda da je novi kandida :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
Re: Re: Bemliga - -Nisi u pravu raicu, sto se tice `free`...
20.06.2011. 21:45
status: user broj poruka: 9006
Mjok bre, mislio sam na veeelike trepćuće natpise FREE svuda po netu. Gde to i tako piše uglavnom je sve samo ne free, koštaće te ovako ili onako.
Ima jako dobrih programa koje i ja s gustom koristim a totalno su free: deepburner mediacoder daemon lite razni plejeri za muziku i video free antivirusi su u svakom slučaju bolji nego da ideš po netu na golaća i još gomila utility programa za testiranja i merenja koječega, to svi koristimo.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Da podsetimo: Free audio grabber, free version of Avast/AVG/Comodo (!avast free)., Free make video converter i jos ihahahaj... Osim toga, pravis i metodolosku gresku - `free` kao sufiks ili prefiks moze da bude deo naziva velikog broja raznorodnih programa dok privezak `forensic` prilicno suzava definiciju doticnog programceta (upucuje na to da je njegova osnovna namena pribavljanje `materijala` za dokazni postupak u nekakvom sudskom procesu i tome slicno) .. ::
Pravu aplikaciju za forenziku nikada neces moci kupiti. Niti je videti u prodaji za obicne smrtnike. Ovo sto se vrti po netu....paaaaa eheheh, One Click Lie.
Tako je. Držite se vi lepo pilula za povećanje kite, to je mnogo ozbiljnija rabota.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Pravu aplikaciju za forenziku nikada neces moci kupiti. Niti je videti u prodaji za obicne smrtnike. Ovo sto se vrti po netu....paaaaa eheheh, One Click Lie.
Mene nerviraju oni programi koji se reklamiraju kao čuda za registri
20.06.2011. 23:59
status: user broj poruka: 1577
Tipa: try registry booster, it can clean your system in the fastest way, a onda naiđeš na, registry fixer best software in the world, a onda registry oni, registry ovo i tako u nedogled. To samo ko se zezne pa kupi. Naravno većina forumaša ovde zna kako takve programe da izbegne, ali drugi ljudi...
Ali najviše mi ide na živce kada bilo šta tražiš na netu, evo primera: counter strike free i onda ti izbaci gomilu linkova u kojima se ponavlja samo counter strike, free, full download, full version i ostale gluposti, a sve vode ka usenetu i ostalim sajtovima koji se bave prevarom.
Re: Mene nerviraju oni programi koji se reklamiraju kao čuda za registri
21.06.2011. 00:05
status: user broj poruka: 19022
ljudi ne znaju i navuku se pa instaliraju to pa jos i pokusavaju da ociste navodno windows, a on pobrise pola fajlova i tako zaseru ceo windows da ne moze niko ziv to da ocisti, ni iz safe mod-a restore ne pomaze
:: Tipa: try registry booster, it can clean your system in the fastest way, a onda naiđeš na, registry fixer best software in the world, a onda registry oni, registry ovo i tako u nedogled. To samo ko se zezne pa kupi. Naravno većina forumaša ovde zna kako takve programe da izbegne, ali drugi ljudi.. :: :: Ali najviše mi ide na živce kada bilo šta tražiš na netu, evo primera: counter strike free i onda ti izbaci gomilu linkova u kojima se ponavlja samo counter strike, free, full download, full version i ostale gluposti, a sve vode ka usenetu i ostalim sajtovima koji se bave prevarom :: :: :: League of Legends refferal lin :: :: http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c5816991079017 :: ::
Uuuuuu ... ovo je izjava decenije ... kako da ne .... tamo ameri imaju keca u rukavu i lako od 0.1 mutljavine od slike naprave 12mpx sa kristalno jasnom rezolucijom ... i to softverom koji `nagadja` piksele tj. mesta gde bi se inače nalazili ... Hahahaha jesi li ti pošandrcao ili si eto pod uticajem tih serija i još si poverovao da je to istina? Bože koji uticaj imaju mediji na opbične smrtnike.
I ja sam kao klinac verovao da dresove na fudbalerima takodje izradjuju od specijanih materijala koje mi obični smrtnici nikada nećemo videti dok nisam došao u posed jednog i otkrio `recept` tj. shvatiio koliko je jaka reklama, jer se svuda prodaju po radnjam danas kao rekviziti ....
Postoje specijalno pisani programi ali ni oni ne čine čuda, više su u svrhe bezbednog INTERNOG UMREŽAVANJA a ne izmišljanja tople vode ... Daj ovo je stvarno ...
Pogledaj samo koji softver imaju EU institucije za rad ... pa naš `privatno krekovani` softver je 100 svetlosnih godina dalje od tih DOS pizdarija ...
:: Pravu aplikaciju za forenziku nikada neces moci kupiti. Niti je videti u prodaji za obicne smrtnike. Ovo sto se vrti po netu....paaaaa eheheh, One Click Lie.
Ahhhhahh, kad bi ti samo znao :))) Prvo, nije to izjava decenije i nisam igde spomenuo da pravi od 0.1Mp, 12Mp. Drugo, kada budes isao na seminare o digitalnoj forenzici koje vode ljudi iz FBI za nas region(da, muljaju prste i ovde), bilo bi ti jasno.
Programi za digitalnu forenziku se zasnivaju na algoritmima za pretpostavku. To cu ti objasniti ispod pisanija ovoga, da malo lakse da shvatis. I nisu ih radili salabajzeri `eh sada smo napravili program, One Click`, nego jos vrhunskiji programeri i analiticari. I ne brini se, sve te serije i filmovi iz USA produkcije su nista vise nego przenje USA naroda o tome kako su najbolji, najlepsi, najbrzi i najpametniji(s` obzirom kako jebu svet, samo prva, treca i cetvrta stavka se moze primeniti na njih :) ).
Da nastavim. Programi za digitalnu forenziku, nisu nastali juce, nego od kada je prvi put uveden takav nacin postupanja prema kriminalu uz pomoc kompova. Mislim da je to negde pocetkom `80tih godina. Tako da se ti programi svakodnevno usavrsavaju. Testiraju novi algoritmi, dopunjuju postojeci, itd. Primer jednog, za tablice i to najdebilniji primer. Ako je kamerom uhvacena tablica pod uglom, losije rezolucije, aktivira se algoritam koji u sebi vec ima bazu podataka sara, fontova i oblika...itd. I prema tome on rekonstruise sliku i dobije tablicu koju je zeleo. Naravno, ako je fotografija veoma losa i ako program ne uspe da obavi svoje, on izbacuje mogucnosti i prema tome se istrazuje. Ako nijedan dobitak nije to, onda se dokaz zadrzava, ali se nastavlja dalje sa radom. Tako se radi i sa licima(face) i mnogim ostalim stvarima. Ali u dobu boljih kamera to i nije potrebno. Jedino je potrebno kada je lice u mraku, pa trazi razlike u kontrastima osvetljenju itd. Takvi programi se ne kupuju nego se radi partnerstvo izmedju drzavnih obezbedjenja, policije...bla...bla. I ti programi nisu samo za sliku sa kamera, nego za mnogo toga.
Primer programa kojeg mozes da kupis, zove se EnCase. I uglavnom je pricano o ovom programu na seminarima. Program ne sluzi samo da povrati sadrzaj diska, kao ovi programi, nego sluzi da vidi sta je sve radjeno na tom disku. Za primer, ako je na jednom sektoru, pisano i brisano i pisano i brisano i pisano i prepisivano pa brisano, pa radjen preko toga low-level format, pa opet tako u nedogled, taj program ce to naci sve sto je radjeno na istom. Naci ce cak, opet za primer, iskljucis cache u programima, i taj `privremeni` cache, jer opet ti se sve smesta na disk. `Cak i ono sto se zove streaming` i to u full-u. Svi oni programi za DataBack, Recover My Files su govno prema EnCase. Jer EnCase ce ti naci i 100% vratiti ono sto si imao na disku. Ujedno sluzi za razbijanje e-mail enkripcija, sluzi za dekodiranje fajlova, ma ima brdo stvari. I zato taj program kosta 10 kila dolara.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Jer EnCase ce ti naci i 100% vratiti ono sto si imao na disku. Ujedno sluzi za razbijanje e-mail enkripcija, sluzi za dekodiranje fajlova, ma ima brdo stvari. I zato taj program kosta 10 kila dolara.
Povratio preko 300GB IzO fajlova, bez ikakvog cimanja, koje sam slucajno obrisao na shift-del. I to kada sam radio neko konvertovanje fajlova. A posto konverter napravi dir pod ekstenzijom koju pravi (Avi -Avi, mpeg - VCD, itd..) pa sam utripovao da je VCD direktorijum koji je napravio prilikom konvertovanja, totalno zaboravljajuci da mi je VCD ustvari VirtualCD. Kreten. :)))) To se zove program, a ne ono govno od Recover my Files, koje nije moglo da izvuce fajlove preko 6GB. A i dosta drugih.
:: Ili ti ga ja dam za Dz : :: :: http://fwd4.me/04S :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Jer EnCase ce ti naci i 100% vratiti ono sto si imao na disku. Ujedno sluzi za razbijanje e-mail enkripcija, sluzi za dekodiranje fajlova, ma ima brdo stvari. I zato taj program kosta 10 kila dolara. ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.