Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
softver za katalogizaciju
STRANA 1 OD 1
krkub softver za katalogizaciju 14.06.2011. 15:43 T36618

status: user
broj poruka: 1023
I vaš predlog za isti.
Folderi (sa svim podfolderima), particije, ext. drive-ovi, optički diskovi... Sa što više mogućih detalja u prikazu (naravno, potrebna je export-to-txt/html opcija).
Po web-u se vrzmaju WhereIsIt, Data Crow, OrangeCD Catalog, itd.
WhereIsIt sam koristio, nije rđav, ali promene mogu da gode.

Elem, vaša iskustva, ideje, predlozi su...?

Mogu free verzije, ako ne, mogu i one popularnije
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ikaiaki re 14.06.2011. 17:12 #334846

broj poruka: 316
Directory Lister v0.6
prost k`o pasulj, a radi k`o zmaj

bstaletic Re: re 14.06.2011. 18:25 #334879

broj poruka: 1889
U prevodu zmajevpasulj!

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

=================================================

http://img31.imageshack.us/img31/9500/acbpalithief.png

:: Directory Lister v0.
:: prost k`o pasulj, a radi k`o zma
::
raic Re: Re: re 14.06.2011. 18:28 #334880

broj poruka: 9006
Odlična kovanica,

Sreća pa takva biljka ne postoji, eliminisala bi jedino relativno bezbedno mesto na kojem možeš da se nalaziš - iza zmaja.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

:: U prevodu zmajevpasulj
:: If wants and needs divide m
:: Then I might as well be gone..
:: :: Directory Lister v0.
:: :: prost k`o pasulj, a radi k`o zma
:: ::
tortojed ...jos ako je to pasulj iz onih klica geneticki inzinjerisanih u Nemack 14.06.2011. 18:37 #334882

broj poruka: 11001
...oj, joj, joj! Gore nego da si ISPRED zmaja (`a zasto tebe zvati zena-zmaj?` - `huuuuu...ja tebi odgovoriti?` - `dddaaa, ti meni odgovoriti`...).

Tema: zavisi i od toga koju vrstu materijala imas u vidu (postoje neki programi toga tipa specijalizovani za photo, pa za filmove...). Mozes sve to i sam da uradis, pomocu nekog HTML editora (Kompozer). Izvedes popis u obliku web stranice sa stavkama koje su ujedno linkovi ka drektorijumima/fajlovima, i sve to sacuvas kao `offline sajt`...
krkub Re: re 15.06.2011. 08:36 #335044

:: Directory Lister v0.
:: prost k`o pasulj, a radi k`o zmaj

O-ket, probam... Hvala.

@tortojed
Opšta namena je u pitanju. Tvoja ideja je ok, ali linkovanje je neizvodljivo: šta ako eksterni drajv nije fizički prisutan? :)
`Lister`-ovanje se može izvesti i preko command prompt-a, .txt fajl kao proizvod, ali mislim da je neko programče elegantnije rešenje (ne barata svako DOS komandama).

Sto mu pasuljnih gromova, hvala na odgovorima... :)

Vaskev Re: softver za katalogizaciju 15.06.2011. 12:47 #335078

broj poruka: 1673
Ja WhereIsIt koristim godinama i tako će i ostati jer nemam nameru da ponovo radim isti posao zbog prelaska na drugi program. Ipak je to velika količina diskova koje bi morao ponovo da ubacujem. Ništa tu značajnije ne mož’ da se izmisli (vruća voda?). Ako ti je lepo radio i vršio posao do sada samo čisto isprobavanje nije (po meni) presudno za ponovno maltretiranje. Ipak ti odluči sam.

:: I vaš predlog za isti
:: Folderi (sa svim podfolderima), particije, ext. drive-ovi, optički diskovi... Sa što više mogućih detalja u prikazu (naravno, potrebna je export-to-txt/html opcija)
:: Po web-u se vrzmaju WhereIsIt, Data Crow, OrangeCD Catalog, itd
:: WhereIsIt sam koristio, nije rđav, ali promene mogu da gode
:: Elem, vaša iskustva, ideje, predlozi su...
:: Mogu free verzije, ako ne, mogu i one popularnije
krkub Re: Re: softver za katalogizaciju 15.06.2011. 16:31 #335157

:: Ja WhereIsIt koristim godinama i tako će i ostati jer nemam nameru da ponovo radim isti posao zbog prelaska na drugi program. Ipak je to velika količina diskova koje bi morao ponovo da ubacujem. Ništa tu značajnije ne mož’ da se izmisli (vruća voda?). Ako ti je lepo radio i vršio posao do sada samo čisto isprobavanje nije (po meni) presudno za ponovno maltretiranje. Ipak ti odluči sam
:

Apsolutno se slažem sa tobom. Moj lični izbor je, takođe, WhereIsIt (koji i danas koristim). Korektan je potpuno. Ne bih ga menjao ponajviše (kao što si i sam rekao), zbog džinovskog broja diskova koje treba ponovo `pretresti`... Smorčina.
Ovo sve pokrenuh zbog trećeg lica: nećeš WhereIsIt, ok - nećeš. Evo ti Directory Lister, pa šnjufaj...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs