Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
CPU Heat monitor
STRANA 1 OD 1
vepromon CPU Heat monitor 06.06.2011. 17:42 T36417

status: user
broj poruka: 522
U zadnje vreme mi stock cooler na atholnu II 445 3.1 Ghz bukvalno zavija.Nista nisam OC ni prckao po voltazi.
Na core tempu mi pise da je max temperatura nesto preko 40ak stepeni u toku igranja, sto je smesno. Opet, kad pipnem kuciste tamo iznad napajanja prilicno je toplo, ali kuler od napajanja ne vrti kao da negde gori.
Sad ne znam sta je, cooler ili napajanje? u svakom slucaju treba mi dobar, proveren program za pracenje CPU temperature i ako je IKAKO moguce da moze da kontrolise RPM stock kulera jer me ova buka ubi.
P.s. mozda je glupo pitanje, ali jel ima neki program da meri temperaturu napajanja? mozda je u tome problem... mada sumnjam, jer kuler od CPUa pravi tu buku...

ako ne resim problem kupicu neku noctuu ko covek, a ne da se drndam sa stock smecem..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 06.06.2011. 18:25 #331563

broj poruka: 4054

skini HWMonitor .. pa prati temperature ...

PSU temp nemozes pratiti .. izduvaj kompresorom prasinu iz njega ..
saxija re 06.06.2011. 18:30 #331568

broj poruka: 4016
ocisti prvo ceo komp od prasine, a i pitanje je koji ti je PSU ako je neki krsh onda se mozda on greje pod opterecenjem, a inace mozes da kontrolises broj obrtaja (manuelno ) iz AMD overdrive-a, a ja za kontrolu T imam coretemp i gadget all CPU meter pa mi na njemu pisu T za svako jezgro

nVidia je debela a AMD ima kriv nos

raic re 06.06.2011. 18:30 #331569

broj poruka: 9006
Ako ti je temperatura procesora stvarno 40-tak stepeni pod opterećenjem možeš slobodno da ga usporiš.
Vidi da li ti je uključen cool&quiet u biosu i pod hardware monitor kategorijom vidi profil ventilatora i povećaj mu treshold za maksimalnu brzinu ako ti ploča ima takve opcije.

Ako nema u biosu probaj s programčetom speedfan.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

vepromon re 06.06.2011. 20:12 #331620

Hvala na savetima. probacu nesto pa cu javiti

vepromon izvestaj 07.06.2011. 17:59 #332037

definitivno nije CPU cooler. Napajanje je. imam neko smece rexpower koje urla i zavija pri najmanjem opterecenju. trazim neko normalno napajanje sada, pa cu otvoriti novu temu.
hvala na pomoci
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs