Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
MS access to open office
STRANA 1 OD 1
Ognjeni MS access to open office 01.04.2011. 00:23 T35000

status: user
broj poruka: 4526
Narode imam problem, molio bih ako ima neko ko poznaje rad u accessu veoma dobro da mi se javi....

Treba pc u firmi da prebacim na ubuntu (zna se zbog cega ).... Trenutno je baza podataka sa makroima napraljena u accessu kao sto sam vec rekao i zanima me da li mogu je koristiti takvu kakvu jeste u open officu na ubuntu-u ?

Pokusavao sam da otvorim tu bazu ali mi ne prikazuje custom tabove koji su napravljeni ( pretpostavljam makrooi ) za prikaz funkcija i citanja iz te baze....

(baza je potpuno isprava i open office je cita ali nema tih custom tabova koje imam u accessu )

hvala

I7 2600 + TX3 + P67 C43
8gb Ripler 1600 cl6
5850 OC edition 1 gb
Samsung F4 raid 0 + F1 1TB
Xonar D2 + Creative Inspire T6100
Raven RV01 + Arkangel 850w
VX 2450-led

MacBook Air 13.3`

Ajd uzdravlje
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 01.04.2011. 00:58 #310523

broj poruka: 2270
Ako su to zaista macroi, moraćeš ručno da pretačeš VBA kod u OPenoffice Basic kod. Ne verujem da je mnogo teško, sintaksa je sigurno slična a i objekti su analogni. Ova stranica može da ti pomogne kao početna tačka za prevod koda:

http://www.business-spreadsheets.com/vba2oo.asp

Skucaj u google `open office vba convert` i dobićeš mnogo korisnih adresa.

FordP klasična SrBska varijanta 01.04.2011. 09:31 #310569

broj poruka: 133
idemo na free

nije bitno što će posao da trpi,
teže je gazdi dati za windows 100€ (home basic 7 GGK), i na access 2010 130€ retail verzija, nego bilo šta drugo.
Ali da se potroši u kafani 100-200€ za veče itd to nije problem, valjda spada u rizik poslovanja :)
grakic OpenOffice.org Base i Microsoft Access su slični, ali nisu kompatibilni 04.04.2011. 22:48 #311527

broj poruka: 1
Odustani od konverzije, Microsoft Access i OpenOffice.org Base imaju slične mogućnosti, ali nisu kompatibilni programi. Forme, logiku programa, izveštaje, sve to moraš praviti ponovo u OpenOffice.org Base. Možeš samo učitati podatke i tabele.

Da zadržavate Windows, mogli ste koristiti besplatan Microsoft Access Runtime koji omogućava pokretanje Access programa-baza. To je kombinacija koja dobro radi. Programer napravi program-bazu, ubaci je na komp i onda forme i izveštaje pokrećete uz besplatan Runtime.

Pošto prelazite na Linux, razmisli da ostavite jednu Windows mašinu sa Access Runtime. Trebaće vam inače za elektronsko bankarstvo, ili pokretanje neke aplikacije.

Ako bazu ipak treba svi da koriste, onda može da se napravi rešenje gde se korisnici kače na tu Windows mašinu i pokreću bazu odatle kao terminal servis. To traži server licencu za tu jednu Windows mašinu licencu i CAL-ove za klijente, mada mogu da se koriste i alternative od softvera. Sve se da uvezati i zategnuti tako da za korisnike to bude običan dvoklik, nemaju pojma šta se dešava ispod, dobiju svoju Access bazu-program na Linuxu.

Da li se isplati, sve zavisi od toga koliko računara, kakve su to baze, koliko korisnika,...

http://sr.openoffice.org - Slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice, prezentacije

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: klasična SrBska varijanta 05.04.2011. 00:33 #311559

broj poruka: 4526
na access 2007 a ni na 2010 ne radi kao sto radi na 2003, licno sam se uverio, tako da na isto izadje kupljeno ili ne i zasto bi se onda placalo kad vec ne moze da se koristi ( custom makroi, forme i ne znam ni ja sam sta sve jos ) .

Postoji jedna masina samo i ona je na xp i ms access 2003....ni jedno ni drugo se vise ne moze naci u prodaji legalno bar ja nisam video a win 7 ne igra bas nikakvu ulogu , tj vise odmaze nego pomaze.

I7 2600 + TX3 + P67 C43
8gb Ripler 1600 cl6
5850 OC edition 1 gb
Samsung F4 raid 0 + F1 1TB
Xonar D2 + Creative Inspire T6100
Raven RV01 + Arkangel 850w
VX 2450-led

MacBook Air 13.3`

Ajd uzdravlje

:: idemo na fre
::
:: nije bitno što će posao da trpi
:: teže je gazdi dati za windows 100€ (home basic 7 GGK), i na access 2010 130€ retail verzija, nego bilo šta drugo
:: Ali da se potroši u kafani 100-200€ za veče itd to nije problem, valjda spada u rizik poslovanja :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs