Kopao sam po netu ali su sva objasnjenja retardirana i nigde niko ne extenduje C particiju nego D - G - H itd...
Imam C particiju na kojoj je 35 GB (za XP i vise nego dovoljno bilo) D je ostatak 400 i kusur GB.
Stavio sam win7 64 bit-a na C ali lagano se popunjava (igre, filmovi, bilo sta veliko ide na D , naravno)
Disk menadzer je fina stvarcica u win 7, jedini problem je kad od D particije ocepim 15-20 Gb taj free space je sa desne strane od D particije,i tu praznu particiju jedino mogu da pripojim nazad D particiji , sto mi nije cilj naravno, nego da taj prazan prostor dodam C particiji.
Menjao sam i slova D u W , a taj novi ocepljeni u D, i nadao se da ce nakon restarta novi biti pomeren levo pa da mogu da extend C particiju jer joj je nova prazna(fake D)sa desne strane ali ne pomera ih u odnosu na letter koji nose!
Juce je radio link od screenshoota koji sam upload-ovao, sad ne radi...
Stvar je u tome imam C i D.Shinkujem D za 15 gb, taj prostor se pojavi kao treca particija sa desne strane od D particije. Kada uradim desni klik na C particiju , extend mi je sivo , ne dozvoljava opciju, ali na D particiji daje. Dakle kako da prazan prostor sa D pomerim levo od D particije. Pretpostavljam da ce onda moci , jer sam isprobavao i jedino sto daje, je da se bilo kojoj particijo pripoji samo ona sa njene desne strane...
Nisi pročitao temu, koristiš opciju resize/move kojom pomeraš o istom trošku particiju 2 na kraj diska pa ti se otvori slobodan prostor uz particiju 1. Pogledaj onu sličicu malo dalje u temi.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: Juce je radio link od screenshoota koji sam upload-ovao, sad ne radi.. :: :: Stvar je u tome imam C i D.Shinkujem D za 15 gb, taj prostor se pojavi kao treca particija sa desne strane od D particije. Kada uradim desni klik na C particiju , extend mi je sivo , ne dozvoljava opciju, ali na D particiji daje. Dakle kako da prazan prostor sa D pomerim levo od D particije. Pretpostavljam da ce onda moci , jer sam isprobavao i jedino sto daje, je da se bilo kojoj particijo pripoji samo ona sa njene desne strane.. ::
Nije mi pala na pamet opcija MOVE te trece particije... Mada sve to sto sam cackao , cackao sam par minuta, ali opet , priznajem da sam ispao retardiran , malo...
Na poslu sam sad , odradicu kad dodjem kuci.
F`ala ljudi , F`ala Raicu sto si mi ukazao da sam retardiran
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.