Potrebno mi je da u COBOL programu nekako setujem tacku (.) da mi bude zapeta (,) zgodna je ona na numerickoj (desno) tastaturi. Ako neko ima resenje zahvaljujem unapred.
Nije ovo to. Ovo znaci da je iza zareza decimalni broj, meni treba drugo tj da kad pritisnem tacku na tastaturi to program prihvati kao zapetu (zarez) i da dve cifre iza te tacke tretira kao decimale! (to je neko setovanje koliko sam cuo)
Sa COBOL-om nisam radio bar 15-ak godina pa se zaboravilo.
Koliko vidim, tebi treba obrnuto od ovoga što je napisao/la `100noga`. Ukloni iz setovanja DECIMAL-POINT IS COMMA i trebalo bi da radi. Ta direktiva mu nalaže da zarez tretira kao decimalnu tačku, a tebi treba obrnuto. Samo ukloni tu direktivu iz koda ako je imaš i COBOL će po default-u odraditi to što si hteo.
Znas sta, ovo u special names sam vec probao. Ako iskljucim decimal point... tretirace tacku kao zapetu. MEDJUTIM ja imam preograme koji funkcionisu i gde su maske opisane sa zzz.zzz,zz- i toga ima mnogo, nemogu da sve to prepravljam. Ali koliko se secam postoji mogucnost da se setuje da se jedan znak na tastaturi prihvata kao drugi (setovan) znak.
ovaj key tweak mozda moze da zavrsi posao, medjutim kad se sa njim setuje do vazi do opoziva i za windows i za dos... a ja sam hteo da u samom cobol programu to setujem i da vazi dok je program aktivan, a na kraju pre zatvaranja fajlova ja to resetujem. Secam se da je to moguce ali se ubih zadnjih dana da se setim, i nista
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.