Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
konverzija imena fajla
STRANA 1 OD 1
JOSILENKO konverzija imena fajla 23.03.2011. 22:13 T34772

status: user
broj poruka: 1013
Imam gomile fajlova koji imaju cirilicne i kineske nazive, i mnogi programi se muce sa njima, nece da ih otvore itd.
Pa rekoh, ako znate automatski konvertor imena fajla u latinicu. Ono, selektujem direktorijum i on mi konvertuje sve poddirektorijume i fajlove u latinicu. Nemam nista protiv cirilice i kineza, ali ometa me u radu.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Try this: 23.03.2011. 22:28 #307789

broj poruka: 11001

MASSIVE FILE RENAMING
=========================
A new, small, neat feature for winXP deals with renaming files. I personally have always wanted the OS to include a way to do a mass file renaming on a bunch of files. You can now rename multiple files at once in WinXP. Its real simple:

select several files in Explorer, press F2 and rename one of those files to something else. All the selected files get renamed to the new file name (plus a number added to the end).

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 re 24.03.2011. 00:45 #307821

broj poruka: 1660
Ja sam svojevremeno koristio `Lupas Rename` i `Tag&Rename` za promenu naziva velike kolicine mp3 fajlova i editovanje ID3 tagova.

Znam da bi bilo najbolje da imas nesto sto jednostavno prevodi pismo u kom se nalazi naziv fajla ali za tako nesto ne znam.

Vidieo sam sad da mi je instaliran LR pa evo opcija koje on ima:
http://www.dodaj.rs/f/2u/dZ/3bnBop45/lr.png
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JOSILENKO ... 24.03.2011. 11:22 #307893

broj poruka: 1013
ma mislio sam da ima nesto, kao onaj plagin za word sto jednostavno prebaci ceo text iz latinice u cirilicu, tako da ima neko programce koje radi sa imenim poddirektorijuma i fajlova

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs