Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Moze li pomoc oko Akronisa?
STRANA 1 OD 1
Bundeva Moze li pomoc oko Akronisa? 09.03.2011. 19:44 T34386

status: user
broj poruka: 409
Skinuo sam neki Akronis Boot cd 2011 koji ima Disk Direktor i True Image. Sve je to u redu ali mi na 2 kompa ne vidi SATA disk. Jedan SATA na laptopu namesten verovanto u AHCI ali drugi na kompu drugi SATA disk mi je na IDE pa opet isto ne vidi. Akronis vidi stari IDE disk ali ne vidi SATA disk, iako ga Windows XP uredno vidi. Stoga ne mogu da kopiram stari disk na novi :-( Pomagajte ako mozete. Da li posotji neki drugi program kojim bih klonirao sadrzaj starog na novi disk? Da li ima nesto korisno za to na Hiren 13 disku?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
offline71 re 09.03.2011. 20:03 #303803

broj poruka: 462
Ja dotičnu operaciju uspešno završio sa Acronis Disc Director Suite sa hirensa ali devetke.Dal ga ima na trinestici to ne znam.

gilopile ... 09.03.2011. 20:18 #303809

broj poruka: 9459
Odlicno ce posluziti i Norton Ghost, isto sa hiren`s-a.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

Equinoxe Re: 09.03.2011. 20:44 #303814

broj poruka: 12057

Vrlo zanimljivo. Moji SATA diskovi su u AHCI modu pa ih 2011 sve vidi. Kod mene je intel ich10r kontroler. Ako je kod tebe neki amd, može da bude interesantno.

Probaj neki server ili enterprise edition.

Bundeva Re: Re: 09.03.2011. 21:05 #303826

broj poruka: 409
Pa da. Na ovoj jednom kompu jeste AMD chipset :-(

Je li mu ima spasa? Da li moze iz XP-a ako se instalira da mi program odradi kloniranje?

::
:: Vrlo zanimljivo. Moji SATA diskovi su u AHCI modu pa ih 2011 sve vidi. Kod mene je intel ich10r kontroler. Ako je kod tebe neki amd, može da bude interesantno
:: Probaj neki server ili enterprise edition
Vaskev Re: Re: Re: 09.03.2011. 22:29 #303858

broj poruka: 1673
Probaj ja mislim da će ti tako raditi 100%. I ja sam nekada imao taj slučaj pod dosom ali pod Win-om je radilo kako treba, doduše uvek sa INTEL-om.

:: Pa da. Na ovoj jednom kompu jeste AMD chipset :-
:: Je li mu ima spasa? Da li moze iz XP-a ako se instalira da mi program odradi kloniranje
:: ::
:: :: Vrlo zanimljivo. Moji SATA diskovi su u AHCI modu pa ih 2011 sve vidi. Kod mene je intel ich10r kontroler. Ako je kod tebe neki amd, može da bude interesantno
:: :: Probaj neki server ili enterprise edition
tortojed Gde god je AMD, tu je i neki problem. Nekompatibilnost sa... 09.03.2011. 23:32 #303893

broj poruka: 11004
nekim hardverom, odbijanje odredjenih programa da se cak i instalisu, nepouzdanost u radu sa nekim drugim programima... Nikada takve probleme nisam imao sa Intel-om (ne govorim ovde o bagovima poput onog koji je obelezio prve Phenom-e i ovaj najnoviji Intel-ov chipset).
Da li sam chipset ili CPU, ali uvek macka u dzaku - mozda ce raditi sa tim-i-tim programom, mozda nece...

Pre 5-6 godina, covek trazi da mu nabavim ganz masinu. Razlog: sin upisuje studije muzike (ovde, u BG-u), odsek sound engineering. Raspitao se sta mu treba od knjiga i opreme i izmedju ostalog must have je i jedan programa za potpunu obradu zvuka. Raspitam se malo, kad, na sajtu proizvodjaca ovog programa OGROMNIM zadebljanim slovima upozoravaju se kupci da program NE RADI ni sa jednim AMD-ovim CPU-om. Zatim sledi spisak podrzanih Intel-ovih procesora (P4 Northwood, Prescott...). Zasto? Tadasnji Dekini procesori su imali iskljucivo te gownjave `3D now` mmedijalne instrukcije a program je bio baziran na SSE itd. itd.
Drugi put, radilo se o nekom grafickom programu za nekog arhitektu (nije bio ACAD nego nesto slicno, neko proracunavanje statike ali takodje sa vektorskom grafikom). Tu se radilo o PREPORUCI Intel-ovih procesora dok su AMD-ovi jasno bili oznaceni kao `mozda rade, ali pitanje je KAKO rade AKO rade.

Kako to da mi se NIKADA nije desio suprotan slucaj, odnosno da naletim na nesto sto je IDEALNO kompatibilno sa AMD-om a sa Intel-om nije, pitam se, pitam...
A to je retoricko pitanje, jer odgovor znam: Intel is inside, outsiders are elsewhere.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60395. Broj poslatih odgovora: 647414.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs