hocu da u instalaciju windows xp-a integrisem raid kontroler za jednu stariju asus plocu. skinuo sam raid kontroler al mi trazi da ga raspakujem na flopi a ja nemam flopi pa sam hteo da ga integrisem pomocu nLite programa u windows instalaciju tako sto cu ga integrisati sa harda al to ne uspeva, instalacija ne prepoznaje hard diskove jer kontrler nije dobro integrisan. verovatno se prilikom raspakivanja na flopi naprave jos neki fajlovi koji su potrebni a ja te fajlove ne dobijam samo integracijom kontrolera direktno sa harda. ima li neko neki savet i kako da raspakujem taj kontroler bez flopija???
Pretpostavljam da si skinuo exe fajl i startovao i da ti traži flopi pri instalaciji. Probaj da raspakuješ taj exe pomoću winrara ili nekog arhivera. Ako ne može, imaš softverske flopi emulatore.
imam ja inf i sys datoteke koje su potrebne za win xp i tako integrisem u instalaciju al nece da prepozna hard diskove. ima jos nekih fajlova koji su van tog foldera winxp a mozda su potrebni, mozda da probam da sve te fajlove stavim u isti folder pa da ih nLite ucita ako su potrebni????
Nisam se odavno bavio time, ali otprilike uradis sledece. Napravis jedan folder i u njega raspakujes sve drajvere koji te interesuju, npr. za grafiku, za zvuk, za mrezu... (naravno svaki u zaseban folder u okviru prvog kreiranog) ili samo ovaj konkretan. Kad pokrenes nLite kazes mu da importuje drajvere iz tog foldera. Kad to odradi dace ti spisak prepoznatih drajvera. Vidi da li se u spisku nalazi ovaj zeljeni. Tokom integracije drajvera u instalaciju povuci ce sam fajlove koji su mu potrebni. Nemas nista da razmisljas.
:: imam ja inf i sys datoteke koje su potrebne za win xp i tako integrisem u instalaciju al nece da prepozna hard diskove. ima jos nekih fajlova koji su van tog foldera winxp a mozda su potrebni, mozda da probam da sve te fajlove stavim u isti folder pa da ih nLite ucita ako su potrebni??? :: :: sve fajlove bez obzira za koji win
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.