postoji li nacin da unrar fajlove za koje mi trazi lozinku...a ja je nemam :) na netu ima gomila programcica, ali ne bih voleo da neki od njih radi nesto drugo, osim sto otvara lozinkom zasticene fajlove. pa rekoh, mozda neko ima iskustva i dobar program iz prve ruke
Ne znam koliko si upućen u kombinatoriku i matematiku (uopšteno), ali pokušaj ovako: napiši sebi na listu hartije (samo) dva slova i dve cifre. I probaj da prebrojiš broj mogućih kombinacija istih... A zatim uradi isto to, ali sa 10 slova i 10 cifara. Smorićeš se kao pas u azilu :)
Načelno, ti programi (RAR password cracker-i) mogu pronaći `dobitnu kombinaciju` - ali pitanje je za koje vreme? Mislim (i tvrdim) da je mnoooogo brže da ponovo skineš, to nešto što je lozinkom zaštićeno, nego da znojiš (koji god, kakav god) procesor. Svojevremeno sam, iz zezanja, zadao nekom cracker-u (ne sećam se više ni koji je) da mi razbije password `petar_petrovic_pera_12345`... Odustao sam posle 24h :)
E sad, ako te neko yeboocka tako što ti je enkriptovao sve tvoje omiljene fotke na kompu (na primer), onda ti preostaje ta ista brute-force metoda, ali sa motkom :)
:: ...ako ga nemaš :: :: Ne znam koliko si upućen u kombinatoriku i matematiku (uopšteno), ali pokušaj ovako: napiši sebi na listu hartije (samo) dva slova i dve cifre. I probaj da prebrojiš broj mogućih kombinacija istih..
Sa ponavljanjem ili bez?
Ma situacija je skroz benigna. Skinuo sam album sa Rapid i sad mi trazi password. Ko ga yebe...skinuću ponovo sa slsk. Hvala na pomoci
Nije vredno truda, kada je u pitanju nešto što se svakodnevno svlači sa web-a.
Mada, ako hoćeš, zadaj jedan google upit koji će se sastojati od copy/paste imena samog .rar fajla. Možda te odvede na matični sajt, na kojem ćeš naći tu lozinku.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.