Imam ABBYY FineReader 8.0 Professional sa podrskom za Srpski. Kada skeniram dokument u Srpskoj cirilici u samom programu ga korektno prepozna (fontove) ali kada hocu da ga snimim u doc ili pdf prikaze mi kvadratice, kuke i kvake. Pokusao sam da menjam neke opcije u programu kao i verzije Worda ali nije pomoglo.
Hm! Zanimljivo, sve mi lici da je problem vezan direktno za sam font koji program koristi(abby), mislim da bi trebao da pogledas u samom folderu gde ti je instaliran abby i potrazis njegov font koji on koristi za cirilicu, pa ako sam u pravu onda taj njegov font ubaci da ga imas u Windowsu: Control Panel/Fonts
Ako je to verzija koju si dobio uz skener to je stara. Kod druga sam se mucio sa Epsonovim skenerom i onda sam skinuo noviju verziju i radio je normalno. Imas i neki programcic Vucko za koji nemogu da se setim da li je bio plug-in ili zaseban program za cirilicu(secam se da je imao veze sa citanjem skeniranog cirilicnog teksta). Probaj prvo da skines tu noviju verziju mislim da ce ti resiti problem.
Abby koristi unicode fontove već u verziji 7 gde sve navedeno radi super. Lepo se sve izvozi u office programe. Osmicu nisam probao, jer prikaz u novinama nije nešto mnogo nahvalio, čak, ispada da je nešto lošiji u ćirilici od verzije 7...
Navedeno se dešava kada word otvara dokument urađen u drugoj kodnoj starnici i u fontu koji nije instaliran u sistemskom folderu.... što nije slučaj, jer ga koristi sam Abby... da nije ipak čačkano po Abby-ju i promenjen default-ni font, ili, da nije pri instalaciji windowsa, neko ignosrisao da se nalazi u Srbiji (nije odabrao jezik, nije odabrao lokaciju, nije odabrao... pa, nije podesio jezik, pismo i lokalna podešavanja)?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.