Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Ne radi mi citac kartica Celik 1..0.6.0
STRANA 1 OD 1
dragan06 Ne radi mi citac kartica Celik 1..0.6.0 18.02.2011. 10:17 T33757

status: user
broj poruka: 294
Imam citac kartica na lap-topu Aser5520 i ugradio sam softver za citanje kartica Celik 1.,.0.6.0 Kad umetnem samu karticu u leziste ona se klati i program je ne iscitava. Ako stavim karticu sa podloskom od racunara, opet je ne ucitava. Imam WXP. Da li neko ima savet?
Dragan06
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 18.02.2011. 11:59 #296459

broj poruka: 4054

:) .. kakav citac kartica na laptopu !!!??? gde si ti gurnuo LK .. u exprescard slot !!! jel landara ?

dragance .. treba ti externi citac kartica .. kao sto od banke dobijes citac za elektronsko placanje ... instaliras drajvere za taj uredjaj i ondak sa CHELIKOM ocitas LK ..
pajsgudgud Sine Dragane :D 18.02.2011. 12:09 #296461

broj poruka: 3743
ako si to uradio...odličan 5!!!

Šalu na stranu, kao što reče codeus externi koji kačiš na lap preko usba. Najjeftiniji su čini mi se u Belielektronik koštali su prošle godine nešto ispod hiljadu dinara...bila je još jedna firma negde u Žarkovu al oni su cenili svoje uređaje oko dve hiljade ako se dobro sećam.

support normality

::
:: :) .. kakav citac kartica na laptopu !!!??? gde si ti gurnuo LK .. u exprescard slot !!! jel landara
:: dragance .. treba ti externi citac kartica .. kao sto od banke dobijes citac za elektronsko placanje ... instaliras drajvere za taj uredjaj i ondak sa CHELIKOM ocitas LK ..
cicija au sinko, .... 18.02.2011. 13:24 #296483

broj poruka: 411
Ova tema je za uramljivanje.
Pokazaću je kolegama i uramićemo je u kancelariji!!!!!
Da se vidi koliko su `pismeni` vlasnici laptop-ova, ljubi ih majka. Sve sami poslovni ljudi!!!
HAHAHHAHAHAAHAHA

Ovo je prost i jednostavan SmarCard reader:
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41RZ5hMJWXL.jpg

Hihihihi ... jei li možda probao da gurne VISA karticu, možda ti izbaci sa druge strane u cd rom-u papirne novčanice?!? sLUŽI TO I KAO BAKOMAT ... hihihihihi
tortojed Kolege, kolege, malo ozbiljnosti molim vas. Niko vas ne tera da... 18.02.2011. 15:58 #296569

broj poruka: 11001
odgovarate, pa ako to vec cinite, gledajte da budete od koristi drugima a ne na sramotu sebi samima...

Acer (a ne Aser) Aspire

Evo sta pise u jednom clanku posvecenom tom laptopu:

peripherals: 5-in-1 card reader (SD, MMC, MS, MS PRO, xD)...

Dakle, postoji interni citac mem kartica a Dragan je instalisao neki third party program (koji ne radi kako treba). Zasto je Dragan instalisao taj program (molimo za odgovor)

U svakom slucaju, nikakav POSEBAN program ti tu nije potreban. Karticu stavis u citac i (ako je sve u redu) OS te obavestava da je `pronasao` `storage media` cijem sadrzaju zatim mozes da pristupis preko nekog file manager-a (vidis karticu u `my computer` kao novi disk)...
Sudeci prema opisu koj si dao, problem bi mogao da bude `hardverske prirode` to jest, mozda se citac razdrmao, pokvario, pregoreo...

BlueSkyNIS @Tortojed 18.02.2011. 16:18 #296581

broj poruka: 860
Instalirao je Celik, program za licne karte! Otuda kolegama povod za onakve odgovore!

hahah

Windows-free with Fedora 13

== http://www.diy-audio-engineering.org ==
tortojed Pa dobro, dovoljno je tako mu i odgovoriti. Ko zna ko mu je dao... 18.02.2011. 16:44 #296601

broj poruka: 11001
taj program (koji mu, svakako, ne treba u ovom slucaju). Niko se nije naucen rodio (a mnogi su i umrli nista ne naucivsi)...

Jooj, ovo me podsetilo da na leto moram da menjam ovu staru, iskrzanu l.k., pa cu verovatno da `predjem` na digitalnu... Na uzas hriscana i ostalih muslim mana...

vladarko Čelik je besplatan program i služi za očitavanje podataka sa lične karte 18.02.2011. 17:20 #296618

broj poruka: 4228
Za očitavanje je neophodan i čitač SMART kartica. Čitač MEMORIJSKIH kartica je neupotrebljiv u ovom slučaju, sem ako nije neki combo uređaj. Mada, čim landara kartica rekao bih da nije to u pitanju.

Pozdrav!

Vlada

pajsgudgud Re: @Tortojed 18.02.2011. 20:22 #296681

broj poruka: 3743
@tortaman ja sam dao koristan odgovor koliko vidim.

Da se nadovežem na bluskajev odgovor čelik je skraćeno od čitač elektronskih ličnih karti i program radi sasvim fino.

support normality

:: Instalirao je Celik, program za licne karte! Otuda kolegama povod za onakve odgovore
:: haha
:: Windows-free with Fedora 13
:: == http://www.diy-audio-engineering.org ==
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs