Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Problem sa kmplayer-om potrebna pomoc?
STRANA 1 OD 1
bojke1 Problem sa kmplayer-om potrebna pomoc? 30.10.2010. 20:08 T30553

status: user
broj poruka: 479

Imam problem sa gledanjem hd filmova u kmplayer-u pa sam hteo da pitam da li moze neka pomoc kako ovo da otklonim?Svaki put kad gledam hd film slika mi se zaledi minimum dva puta u toku filma na par sekundi a samim tim mi se i ton iskljuci na par sekundi i onda nastavi dalje kao da se nista nije desilo.Operativni sistem mi je windows 7 64 bit i ubacen je najnoviji win 7 codec pack.Konfiguraciju imate u moja masina.Da li neko zna u cemu je problem?Da li nesto treba mozda podesiti u kmplayer-u ili ne?Da napomenem da mi se ovo desava od pre jedno mesec dana inace je do tada radilo odlicno.Ako moze neka pomoc da ne bih obarao sistem jer ne znam sta je problem.Verzija kmplayer-a je 1432_r2.Samo sa ovom verzijom mi kmplayer radi dobro.Probao sam jos neke verzije kmplayer-a i ne radi kako treba.A sada je poceo i sa ovom da zeza.Nisam probao preko drugog playera jer sam se navikao na kmplayer.Inace jos koristim i media player classic.Sta mislite sta bi mogao biti problem da se slika zaledi i ton nestane na par sekundi i onda nastavi normalno?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dsava re 30.10.2010. 20:39 #257969

broj poruka: 67
Najverovatnije proces koji ima veci prioritet od plejera, moguce antivirus ili nesto slicno. Inace kmplayer nema gpu ubrzanje. Instaliraj daum potplayer ili vlc player i ukljuci gpu acceleration u vlcu. Potplayer ima 32 i 64 bitni. Kod njega je podesavanje dxva ukljuceno po difoltu na win7, zahteva najnoviji dx i drajvere za grafiku. Probaj tako.

gilopile Re: Problem sa kmplayer-om potrebna pomoc? 30.10.2010. 20:42 #257971

broj poruka: 9459
Gledaj da reistalises sve sto direktno ima veze sa slikom.Od grafickih drajvera do samog plajera i kodeka.Probaj i sa novim Daum player-om,meni jedino on trenutno ok radi na win7 32bit sto se tice mkv-a,imam Gom,Km,WMP i sa svakim od njih imam neke krupne kocke i nemoguce je gledati mkv,a sve zivo sam pokusao,veruj mi.
Ne mora znaciti i da je do ovoga sto sam naveo,jer je moguce da ti se neki zahtevan proces povremeno pali,pa da on pravi pometnju.Vidi u task-u u vreme te blokade sta se desava.

Edit:Sava me preduhitri:)

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: Imam problem sa gledanjem hd filmova u kmplayer-u pa sam hteo da pitam da li moze neka pomoc kako ovo da otklonim?Svaki put kad gledam hd film slika mi se zaledi minimum dva puta u toku filma na par sekundi a samim tim mi se i ton iskljuci na par sekundi i onda nastavi dalje kao da se nista nije desilo.Operativni sistem mi je windows 7 64 bit i ubacen je najnoviji win 7 codec pack.Konfiguraciju imate u moja masina.Da li neko zna u cemu je problem?Da li nesto treba mozda podesiti u kmplayer-u ili ne?Da napomenem da mi se ovo desava od pre jedno mesec dana inace je do tada radilo odlicno.Ako moze neka pomoc da ne bih obarao sistem jer ne znam sta je problem.Verzija kmplayer-a je 1432_r2.Samo sa ovom verzijom mi kmplayer radi dobro.Probao sam jos neke verzije kmplayer-a i ne radi kako treba.A sada je poceo i sa ovom da zeza.Nisam probao preko drugog playera jer sam se navikao na kmplayer.Inace jos koristim i media player classic.Sta mislite sta bi mogao biti problem da se slika zaledi i ton nestane na par sekundi i onda nastavi normalno?
bojke1 re 30.10.2010. 20:57 #257975

Ok ljudi hvala na odgovorima.Meni je komp dosta jak proc i5-750 kloknut na 3,33ghz ,4gb ddr3 memorije na 1600 mhz ,hard samsung f3 1tb sa 32mb kash memorije,zvucna je creative x-fi titanium i grafa 5850.
Zato mi je malo cudno da ga neki proces u tom trenutku uspori i da mi zato zaledi sliku i nestane zvuk na par sekundi.
Ovo mi se desava od pre jedno mesec dana.Da li moze da se desi da ga mozda neki virus zeza ili ne?Skinuo sam za ati 5850 najnovije drivere.
Evo probacu sada da odgledam film robin hud na media player classic pa cu videti da li se i na njemu to desava.Mislio sam da mi je problem do torenata jer dok gledam film oba torenta su mi ukljucena zbog seedovanja filmova.Ali i kad iskljucim torente isto se desava tako da nije do njih problem.
Videcu i da skinem najnoviji directx i Potplayer pa da probam.
U svakom slucaju hvala na odgovorima.
tortojed Predji na Pot player - KM u novom ruhu! +1 glas! 31.10.2010. 10:33 #258082

broj poruka: 10999
....

bojke1 RE 31.10.2010. 15:03 #258190

Kako u potplayer-u da ukljucim spdif opciju jer mi se ne pali lampica na audio video risiveru?Zvucna je creative x-fi titanium.
bojke1 re 31.10.2010. 15:10 #258192

Uspeo sam da ukljucim opciju spdif i za sada radi.Nesto drugo me muci kako se ucitava prevod kad pusim film?Nigde nema opcija load subtitle pa ako moze mala pomoc.
BassivitY Re: re 31.10.2010. 15:14 #258195

broj poruka: 911
samo ga prevuces u plejer

CARPE DIEM

:: Uspeo sam da ukljucim opciju spdif i za sada radi.Nesto drugo me muci kako se ucitava prevod kad pusim film?Nigde nema opcija load subtitle pa ako moze mala pomoc
bojke1 re 31.10.2010. 19:56 #258291

Skinuo sam najnoviju verziju kmplayer-a i novi directx i gledao sam danas film just wright mkv i nije seckalo.Da ne ureknem ali mislim da je problem resen sto se tice kmplayer-a.Instalirao sam i Pot player ali mi treba malo vremena da ga proverim. U svakom slucaju hvala svima na preporukama.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs