Kojim bi programom mogao da kompresujem film sa 800 MB na 700 MB a da kvalitet ostane slican.Xilisoft i Aimersoft mi nisu pomogli.Kao ni FreeVideo Converter.Hvala.
Upravo si pobrojao neke od najboljih. Nema velike razlike u kvalitetu izlaza među programima, isti codec i isti bitrate i to je to. Prvo što možeš da uradiš je da isečeš malo film (uvodna špica, završna itd) alatima bez rekompresije (AVS remaker) a onda ga kopresuješ u neki H264 sa max bitrateom da ti stane na 700MB. Takođe, zvuk možeš da skrešeš, ukineš extra kanale, jezike ako ih ima, kompresuješ u mp3 itd.
Prvi put kad ga upališ otvoriće ti wizard u tvom omiljenom browseru - zatvoriti, nije potrebno.
1. Prevučeš taj tvoj video u glavni prozor 2. Sad gledaš tabove s donje strane u prvom tabu `generic` s desne strane pri dnu možeš da vidiš estimated size i da isključiš `live display s leve` 3. u video tabu staviš format h.264 4. u audio tabu štikliraj copy audio 5. container stavi auto 6. u subtitle stavi disabled 7. sad opet u video tab i šteluješ bitrate dok se ne pogodi 700mb estimated size što vidiš u generic tabu. Obično ispadne nešto manje od procenjene 8. gore desno stavi output folder i udri
Ako i ispadne nešto veće od 700mb nije problem. 20-tak mb uvek možeš da dobiješ tako što odsečeš credits čas posla.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
koliko sam ja probao po meni je najbrzi winavi converter, pre dva dana sam konvertovao 1.9GB dvd snimka u avi i to je radio celih 4:18 minuta na PII 940 3.2GHz
Mozes i sa AutoGK.Ubacis taj fajl od 800,odredis output size na 700,ili custom(koliko zelis),add job i start.Sacekas nekih 10-15-ak min tj. u zavisnosti od brzine konfe i to je to.Izgubices naravno na kvaliteti,ali u ovom slucaju od 100mb ne bi trebalo da bude nesto mnogo.Potrudi se samo da pored AutoGK-a imas i K-lite kodeke.Evo upravo sam probao i film od 700 na 600 je pretupao za 22 min Phenom II x2 545 3.0ghz s tim da zauzece procesora nije prelazilo 80% malo shit sto ne koristi full resurse,ali takoj mu je.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Kojim bi programom mogao da kompresujem film sa 800 MB na 700 MB a da kvalitet ostane slican.Xilisoft i Aimersoft mi nisu pomogli.Kao ni FreeVideo Converter.Hvala.
pa lepo iskidas pocetak(spica i sponzori) i najverovatnije kilometarski kraj sa sve posvetama za pekare,kerove, sinternice, apoteke, sanatorijume, ne vladine organizacije i ostale jebese koji su pomogli snimanje tog umetnickog dela.
imao sam bas skoro isti problem kao ti, trebalo mi da skratim oko 100mb da moze da stane serija na jedan dvd, onako je bilo 4.55, a na dvdu ima mesto za 4.45, nek idu u p materinu svi programi, probao sa xilisoftom i any video konverterom, i jos par programa, sve kodeke izmenjao i debilni programi povecavaju velicinu fajla a smanjuju kvalitet i na kraj sam morao da kompresujem otprilike 2/3 od normalnog kompresovanja da bih 2 fajla jedva skratio po 50mb a degradirao sliku znatno...... nek se teraju i ovi sto pravili software i sam software nek ide do djavola.......
Pa nemoj tako:)Evo izmedju ostalih i ovo sto sam gore napisao je laganica i odradi za cas posla.Nema tu sta da se kompresuje,jer je .avi vec iskompresovan do maximuma,jedino sto moze da se odradi je smanjivanje bit rate-a,a AutoGK ga sam kalkulise na osnovu zadatog output-a,tako da ne moraa sam da kalkulises kako bi dobio zeljenu velicinu u Mb-tima.
Stvarno tih konvertera,enkodera i sl ima na tone,ali zasto experimentisati kada se znaju provereni softveri tog tipa.Uhvatis se jednog proverenog i doktoriras ga bukvalno i nikada vise neces imati slicnih problema i sve ce ti se svesti na min. utrosenog vremena i zavidan kvalitet obradjenog fajla.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: imao sam bas skoro isti problem kao ti, trebalo mi da skratim oko 100mb da moze da stane serija na jedan dvd, onako je bilo 4.55, a na dvdu ima mesto za 4.45, nek idu u p materinu svi programi, probao sa xilisoftom i any video konverterom, i jos par programa, sve kodeke izmenjao i debilni programi povecavaju velicinu fajla a smanjuju kvalitet :: i na kraj sam morao da kompresujem otprilike 2/3 od normalnog kompresovanja da bih 2 fajla jedva skratio po 50mb a degradirao sliku znatno...... nek se teraju i ovi sto pravili software i sam software nek ide do djavola...... :: :: srecno ti bilo sa kompresijo :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Gigabyte GV-NX88T256H rev 1. :: OCZ MXS-PRO 600W :: ::
Stavio sam na mediacoder,kako je napisao gosn raic...Sad sljaka,pa cu videti.Probacu i sa AutoGK,dobro je da se i to zna.Hvala svima.P.S mediacoder je smanjio na 604 mb,i slika je odlicna.raic tutorial je vrlo koristan.Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.