Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
High Compressing!?
STRANA 1 OD 1
H-nitro High Compressing!? 24.09.2010. 00:57 T29635

status: user
broj poruka: 1975
Ljudi skidam win 7 koji je 3.7gb koji je kompresovan u rarove na 800 mb i naravno kad raspakujes 800mb dobijes pun iso od 3.7bg.
kako je to uradjeno ima li negde tut nemogu nista da nadjem, kako da ga kompresujem upola zna li ko

Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS8

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Simon72 ... 24.09.2010. 01:40 #247332

broj poruka: 2799
Nije moguce jedino ako je sad lupetam editovan w7 odnosno izbacene neke stvari a kad napravi sliku prikaže 3.7 gb a ustvari je manji.
Baci link da vidim to.

BassivitY jel imas neki link od tog cuda ? 24.09.2010. 01:51 #247333

broj poruka: 911
nego ,win 3.7gb podeljen u rarove po 800mb ...koliko rarova ?

ja znam da uharc i kgb archiver imaju jak nivo kompresije ,ali ovo je malo cudno

CARPE DIEM

H-nitro re 24.09.2010. 02:32 #247336

broj poruka: 1975
ma jok brate znam i ja za uharc i nije po 800mb nisam toliki geek jbg, vec 3.4gb (ispravka) kompresovano na 800mb da brze skines i kad raspakujes normalno a nista nije ripovano evo ga link

http://spedr.com/489z3

Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS8

BassivitY ima pozitivnih komentara ,ako nista drugo ... 24.09.2010. 03:13 #247340

broj poruka: 911
ako nije ripovano ,trebalo bi da radi ...jbem li ga

CARPE DIEM

FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 24.09.2010. 09:37 #247380

broj poruka: 777

Kakve su arhive je manje bitno. Važno je da rezultujući ISO apsolutna nedirnuta kopija MSDN verzije. MD5 heš MSDN verzije lako može da se nađe a programi koji proveravaju MD5 onoga što si skinuo su mali, besplatni i često ne zahtevaju instalaciju.
Kad se generisani heš poklapa siguran si da imaš ISO sa svim originalnim Microsoft fajlovima. Tako se značajno povećava šansa da instalacija prođe kako je i predviđeno.
Poenta je da nakon instalacije na hard disku imaš iste fajlove kao i da si kupio najlegalniju verziju.
E posle toga ide aktivacija. Za koju i kakvu varijantu se odlučiš je druga priča.

gilopile Re: High Compressing!? 24.09.2010. 09:55 #247386

broj poruka: 9459
Najverovatnije je kompresovan uharc arhiverom.Imao sam dosta igara od po 2-3gb,a kad se otpakuje dobije se 10-ak gb tj original instalaciona igra.Traje pola vecnosti otpakiravanje,al` sta da se radi.Dobar je za arhiviranje.Mozes ga cak preneti drugaru na stick od 1gb.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Ljudi skidam win 7 koji je 3.7gb koji je kompresovan u rarove na 800 mb i naravno kad raspakujes 800mb dobijes pun iso od 3.7bg
:: kako je to uradjeno ima li negde tut nemogu nista da nadjem, kako da ga kompresujem upola zna li k
::
:: Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`
:: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS
Simon72 ... 24.09.2010. 17:56 #247539

Al pazi nemožeš neke stvari da kompresuješ nikako. Aj kompresuj avi il mkv. Sa bilo cim da probaš dobiješ isto na kraju.Isto je i sa w7 ako je ceo. Igrice mogu da se kompresuju pošto ima dosta fajlova koji mogu kompresijom dosta da se smanje pošto izdavaci cesto neoptimizuju velicinu, a mogli bi da hoce.

codeus ... 24.09.2010. 18:11 #247550

broj poruka: 4054

skini win uharc pa probaj .. skinuo sam neke pokeraske igrice arhiva 300mb .. raspakovano uharcom 4gb ..

raspakivanje traje bolno dugo .. a pakiranje .. CEO DAN..

sa 800 na 3700mb .. nikakav problem .. kompresija 4.5x .. uharc moze i preko 10x .. ako neizgori cpu.
Simon72 ... 24.09.2010. 18:21 #247552

Ne pazi nisam neki znalac u ovome al igre su sasvim druga stvar (zato i veoma cesto izlaze ripack ili nke druge kompresovane varijante igrica de ništa nije ripovano samo je komresovano).Tu imaš ovako laicki kažem dosta `šupljih fajlova` koji se lako kompresuju.Ali tamo de su puni fajlovi znaci vec iskompresovani to nemože. Koristio sam ranije razne KGB il slicne arhivere, jeste da traje dugo i sama kompresija ali recimo za avi neceš dobiti ništa jer je vec iskompresovan.
Ponovo kažem nisam siguran i ne tvrdim da znam ali je ista stvar verovatno i sa w7 (neka me ispravi neko ako grešim)
Skinuco ovaj na 800 mb pa cu da vidim zanimam me stvarno šta je u pitanju.

imarkovic >> 24.09.2010. 18:28 #247554

broj poruka: 19012
ja koristim 7-zip, nikad manji program, nikad bolja kompresija...znam da ima onaj matori jedan, kako se bese zove, unarc, izarc bem li ga, ali ni malo nije praktican..

codeus ... 24.09.2010. 18:33 #247557

broj poruka: 4054

za avi i mkv si u pravi ..oni su u startu visoko kompresovani fajlovi .. i tu nema mnogo sta da se kompresuje ... isto je i sa jpg formatom ... te fajlove kad propustis kroz rar ili zip dobijes nekad i vece fajlove za koji mb.
toxicz0mg zove se 24.09.2010. 18:44 #247567

broj poruka: 94
uharc i stwarno je extra :)) nije teshko uopste ga koristiti , mislim da ima i gui verzija il tako neshto....ja koristim preko command promta...ima tuturijal...
ramzesIII Re: ... 24.09.2010. 22:51 #247645

broj poruka: 1017
ne moze fajl u igrici da se ne `optimizuje` a u rip da se `optimizuje`, problem je sto za prenosenje preko neta mora da se kompresuje.
Dok u toku igranja ne smes da gubis vreme na dekompresovanje fajla.
AVI je audio video interleave, standard kako ce kompjuter da prikaze sliku i zvuk, ali i u aviju nije standardizovan codec, tako da moze da uzima mnogo ili malo mesta u zavisnosti od codeca.

:: Ne pazi nisam neki znalac u ovome al igre su sasvim druga stvar (zato i veoma cesto izlaze ripack ili nke druge kompresovane varijante igrica de ništa nije ripovano samo je komresovano).Tu imaš ovako laicki kažem dosta `šupljih fajlova` koji se lako kompresuju.Ali tamo de su puni fajlovi znaci vec iskompresovani to nemože. Koristio sam ranije razne KGB il slicne arhivere, jeste da traje dugo i sama kompresija ali recimo za avi neceš dobiti ništa jer je vec iskompresovan
:: Ponovo kažem nisam siguran i ne tvrdim da znam ali je ista stvar verovatno i sa w7 (neka me ispravi neko ako grešim
:: Skinuco ovaj na 800 mb pa cu da vidim zanimam me stvarno šta je u pitanju
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs