Mislim da je jednostavnije koristiti remote desktop (Team Viewer)
06.09.2010. 19:46
status: user broj poruka: 1889
Kad kod sam koristio Hamachi (mrezhe od 4 - 6 rachunara) jedan nije uspeo da udje u mrezhu, a sa Team Viewer-om na svom desktop-u ce se pojaviti desktop drugog rachunara. (besplatan u sluchaju ne korishcenja u poslovne svrhe).
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
meni treba da jedan računar koji nije fizički na istom mestu, može da pristupi preko neta šerovanim folderima drugog računara, dokj drugi korisnik radi za računarom. Zombi računar mi apsolutno ničem ne služi. Hvala na trudu. support normality
hah čovek, pa ja da znam kako ne bih pitao ovde...imaš li neki predlog? support normality
:: Problem nije u hamachiju već u sedmici, namesti bolje sharing :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
sad sam to upravo uradio..nije bilo...inače ja ustajem oko 10h sutra, pa javljam šta sam uradio... support normality
:: Da li ti je hamachijeva virtuelna mrežna prva odozgo u adapter settings - advanced - advanced setting :: :: I da li je za njega štiklirano odma ispod na istom mestu file and printer sharing :: :: Ako tu promeniš nešto moraš da resetuješ komp :: :: Aj videćemo sutra još ponešto, brrr, jebem ti socijalističko radno vreme od rane zore :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 ::
Evo jedne situacije iz lokalne mreze, a pretpostavljam da je ista stvar i kod hamachi-a.
2 compa sa win 7 + 1 sa xp, i sad ova 2 pristupaju xp-u bez problema, a obratno,ni pod tackom razno. 2 meseca sam razbijao glavu,cunjao po net-u i nikako da resim...
I onda, prosvetljenje!!!
na 7, folder koji hoces da serujes, idi na properties / inace win 7 mi je na srpskom, zbog zene, pa ako nesto nisam napisao kako treba, mislim da ces ukapirati /, i kod serovanja bitno je da dodas user-a koji moze da pristupa folderu, a najlakse da dodas user-a ` Everyone` / vidi sliku http://spedr.com/48fmd / i posle toga bez problema pristupas sa xp-a. Naravno, tom useru dodelis prava pisanja i citanja i resenje je tu.
Ja se nadam da si ukapirao sta sam hteo da ti kazem, ako zapnes, javi pa da probam da ti detaljnije pojasnim proceduru.
hvala na predlogu, videću šta mogu da uradim popodne.
Zaboravio sam da napomenem da mi sve ovo ide preko wirelles rutera, dakle verovatno nisam forwardovao portove, a verujem da treba to da se uradi xD. support normality
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.