Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Problem sa Win-om
STRANA 1 OD 1
Sub-Z Problem sa Win-om 22.08.2010. 18:08 T28851

status: user
broj poruka: 1621
Poz ljudi, malopre mi se nešto pogubio laptop, instalirao sam ACDSee Pro i detektovao mi je SCSI/AHCI kontroler. Posle restarta, pojavio mi se Found new hw bla bla, instalirao je neki driver, i posle sledećeg restarta win nije hteo da se digne. Probao sam Safe mod, Last known good cfg i ništa, zablokira. Napravio sam XP boot na flashu(nemam cd a nedelja, jbg) da probam nešto da iščačkam ali džaba, uspevam samo da pokrenem setup..Kako mi, što iz priloženog i vidite, softver nije jača strana, bio bih zahvalan za pomoć kako da podignem sistem i bar probam da reinstaliram driver(ako je to uopšte problem)...Ako ništa, ide sutra u servis...Unapred hvala
Fiat iustitia, et pereat mundus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 22.08.2010. 18:13 #238722

broj poruka: 1586
dokle ti stigne setup? Ako stigne do detekcije HDD-a i tu zaglavi ili izbaci BSOD, udji u bios i iskljuci AHCI mod rada hard-diska.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

Sub-Z Re: ... 22.08.2010. 18:19 #238723

broj poruka: 1621
Prodje detekciju, zaglavi kod izbora podizanja sistema...
Fiat iustitia, et pereat mundus

:: dokle ti stigne setup? Ako stigne do detekcije HDD-a i tu zaglavi ili izbaci BSOD, udji u bios i iskljuci AHCI mod rada hard-diska
::
:: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
tortojed Na zalost, ACDSee je pre 5-6 godina krenuo putem kojim su... 22.08.2010. 20:10 #238737

broj poruka: 10999
(s)krenuli mnogi, te iz kategorije `software` presli u `bloatware`, to jest postali naduvani, preambiciozni `programski paketi`, krcati svim i svacim, sposobni ne samo da manipulisu tim-i-tim vrstama datoteka nego i da kuvaju rucak, menjaju (korisnikovoj) deci pelene...
U modi sveopsteg umrezavanja pojavio se i:

iSCSI (Internet Small Computer System Interface) is a TCP/IP-based protocol for establishing and managing connections between IP-based storage devices, hosts and clients.

Mislim da ti je to napravilo problem. Cudno je samo to sto sistem nije hteo da ti omoguci `last known cfg that worked...`. Reinstall (bez formatiranja) morao bi da pomogne.
filni .... 22.08.2010. 21:01 #238743

broj poruka: 1221
Iskljuci AHCI mod rada hard-diska. Kao shto je rekao MilosNBG

Asus M2N-E
AM2+ 7750 Black Edition
Geil 2 x 1GB 667Mhz
2 x 160GB Maxtor
nVidia Gigabyte GT220OC 1GB 128Bit DDR3
Asus DVD/RW
Blueberry 450W

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs