Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Sta bi moglo da menja hosts fajl i pravi problem?
STRANA 1 OD 1
strela75 Sta bi moglo da menja hosts fajl i pravi problem? 19.08.2010. 13:22 T28788

status: user
broj poruka: 1590
Ne znam sta da mislim.

Na dva racunara, kao da se pokrenuo neki skriveni virus juce, 18.8.2010. - oba racunara se isto ponasaju, tj. gube. Znaci podigne se sistem XP i posle nekog vremena (pre - 5 min ili kasnije - 35 min), izblokira se racunar, tako da se uopste ne odaziva u jednoj aplikaciji (Firefox ili Thunderbird ili nesto trece), pa zatim prestaje da se odaziva jedna po jedna upaljena aplikacija, dok na kraju komp potpuno ne prestane da reaguje. Mis se konstantno mrda, ali ne komanduje vise, kao ni tastatura. Jedini nacin prekida ovakvog izgrednickog ponasanja je je gasenje ili reset tasterom.

Skenirao sam kompjutere sa svim sto sam nasao: Kaspersky, Avast, Malwarebytes, Emisoft Antimalware, Spybot, ... nisu nasli nista, ni u XP-u, niti u Safe modu (oni koji su hteli da rade).

Pomislio sam da mi ne crkava nesto od hardvera, testirao - nema falinki. Kad sam vec koristio Hirens, dignem mini XP i pokrenem njegove antiviruse. Nijedan ne nadje nista.

Jedino DrWebCureIt, prijavi da je datoteka HOSTS promenjena. Pita me da li da vrati staru, kazem da i racunar krece normalno da radi.

Sledeci restart, opet ako pokrenem istu aplikaciju, naci ce da je HOSTS opet promenjen, vrati na staro i sve ok.

Nije mi jasno sta menja HOSTS fajl?

Da li se neko sretao sa ovakvim problemom?

Predlozi?

Unapred hvala.

Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZgY probaj... 19.08.2010. 13:33 #238051

broj poruka: 195
C: System32 - drivers - host...
Sve ispod dole navedenog

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhos

...Brisi....

ovaj zid stoji krivo, poput krivog zida

strela75 Video sam fajl 19.08.2010. 14:09 #238055

Ima dosta toga (407KB), i sve je ubaceno od strane Spybot-a (makar tako pise). Kako obrisati sve odjednom, posto dozvoljava samo jedno po jedno - neki program sam skinuo za pregledd host fajlova.

Nije mi jasno, Spybot je na kompu dve godine i nije napravio problem. Da li je bag u poslednjem update-u (ali bi se pokazao jos kod nekog) ili nesto drugo?

Pozdrav.
strela75 Dopuna 19.08.2010. 14:13 #238056

Program je HostsXpert (ako je bitno).

Pozdrav.
ZgY ..... 19.08.2010. 14:35 #238060

broj poruka: 195

Otvori host fajl sa notepadom....i samo izbrisi sve ispod onog sto sam ti napisao u predhodnoj poruci...Ja sam imao slican problem i to je bilo resenje...Za svaki slucaj odradi cut + paste (sacuvaj) negde to sto si obriaso......

ovaj zid stoji krivo, poput krivog zida

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs