Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Active@ Partition Recovery
STRANA 1 OD 1
voxxx Active@ Partition Recovery 08.08.2010. 21:07 T28614

status: user
broj poruka: 351

Ako je neko radio sa ovim programom neka mi se hitno javi.

Dve particije koje su mi nestale na HDD od 250gb su pronadjene preko ovog programa. Medjutim, sada je taj HDD podeljen na dve drugacije particije. Jedna je od 200 i kusur gb, a druga od samo 10gb i na njoj je Linux.

Zbog Linuxa mi Win 7ne vidi ovaj HDD i kada idem na opciju Recover u ovom programu javlja mi gresku jer prakticno i ne vidi ovaj HDD.

Sta da uradim?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC A to su ranije bile dve particije po 250GB 08.08.2010. 21:14 #236000

broj poruka: 9425
I ni na jednoj od njih nije bio Linux?

Bayerische Motoren Werke

tortojed Objasnjenj koje si dao je nedovoljno jasno. No, bilo kako bilo... 08.08.2010. 21:30 #236004

broj poruka: 10999
odnosno sa cime god da si pokrenuo Active@PR, pomocu istog `tog` presnimi podatke koje hoces da sacuvas na neki drugi HDD (ili USB disk)...

voxxx OBJASNJENJE 08.08.2010. 21:36 #236006

Dva HDD.

Na jednom od 320GB je win7 bio i ostao. Linux sam instalirao na drugom HDD od 250GB. Posle toga u win 7 je jednostavno nestao ceo HDD (nevidljiv). Verovatno ga je Linux sredio da ne moze da se vidi pod Win 7.

Uplasio sam se za podatke i sada kada mi je ovaj program odradio superscan, nasao je obe particije.

Postupak vracanaj nece da odradi, tacnije opciju Recover jer kaze nesto kao da ne zna gde da vrati podatke. verovatno zato sto ne vidi uopste taj HDD od 250gb pod win7.

Jel moze sada neka konkretnija procedura, sta raditi?

VMARC Re: OBJASNJENJE 08.08.2010. 21:46 #236008

Ja mislim da ti trazi destination folder na nekom drugom disku / particiji, gde zelis da sacuvas podatke.

Bayerische Motoren Werke

::
:: Dva HDD
:: Postupak vracanaj nece da odradi, tacnije opciju Recover jer kaze nesto kao da ne zna gde da vrati podatke. verovatno zato sto ne vidi uopste taj HDD od 250gb pod win7
:: Jel moze sada neka konkretnija procedura, sta raditi
Jebivetar E moj care 08.08.2010. 21:48 #236009

broj poruka: 2386
Eto kad neko ne chita.
Da si pazljivo chitao shta sam napisao u prethodnoj temi video bi da sam naglasio da ne pokrechesh Partition recovery vec File recovery. A, file recovery ima samo u Enterprise verziji i sa njime cesh moci da vratish fajl koji izaberesh a mozesh i sve.
Sad skeniraj opet 5 sati. Tako sam se i ja ispalio prvi put.
Aj zdravo.
http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

vladarko Re: Re: OBJASNJENJE 08.08.2010. 21:52 #236011

broj poruka: 4228
VMARC +1

@Jebivetar Vidiš da je čoveku frka, mora da održi temu u Top4mi, jerbo slabo stižu odgovori.

Pozdrav!

Vlada

:: Ja mislim da ti trazi destination folder na nekom drugom disku / particiji, gde zelis da sacuvas podatke
:: Bayerische Motoren Werk
:: ::
:: :: Dva HDD
:: :: Postupak vracanaj nece da odradi, tacnije opciju Recover jer kaze nesto kao da ne zna gde da vrati podatke. verovatno zato sto ne vidi uopste taj HDD od 250gb pod win7
:: :: Jel moze sada neka konkretnija procedura, sta raditi
VMARC Ako ti treba za podatke.. 08.08.2010. 21:52 #236012

... Bolje koristi Get Data Back for NTFS, mnogo brze i jednostavnije radi.
Imas ga u Hirens boot CD, u okviru Mini Windows XP.

Bayerische Motoren Werke

Jebivetar Re: Re: Re: OBJASNJENJE 08.08.2010. 21:57 #236016

broj poruka: 2386

Pratio sam temu i video da je izabrao recovery program sa kojim nisam radio, pa sam odustao.
U istoj temi sam napisao isto shto i sada. Neko je preporuchio Active Partition Recovery i posle toga sam napisao da je dobar program i kako da ga iskoristi.
Sledeci put shaljem pm
http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

:: @Jebivetar Vidiš da je čoveku frka, mora da održi temu u Top4mi, jerbo slabo stižu odgovori
:: Pozdrav
:: Vlad
:: :: Ja mislim da ti trazi destination folder na nekom drugom disku / particiji, gde zelis da sacuvas podatke
:: :: Bayerische Motoren Werk

:: :: ::
vladarko Re: Re: Re: Re: OBJASNJENJE 08.08.2010. 22:01 #236018

broj poruka: 4228
Potpuno te razumem šta pričaš, i ja sam pratio prošlu temu, ali vidiš da mu je frka, pa ne može da prati i jednu, i drugu, i da čita....

Još da bOb nije insistirao na logici...

Ma, šta ja pričam. nekad davno sam u BIOS-u 386-ice pronašao opciju FORMAT, zanmario nevažne reči LOW LEVEL, želeći da nekako uradim komprimovanje hard diska od 40Mb i tako mu povećam FORMAT. Svaka škola se plaća, bolje je imati keša kad zatreba. Ili barem karticu.

Pozdrav!

Vlada

:: Pratio sam temu i video da je izabrao recovery program sa kojim nisam radio, pa sam odustao
:: U istoj temi sam napisao isto shto i sada. Neko je preporuchio Active Partition Recovery i posle toga sam napisao da je dobar program i kako da ga iskoristi
:: Sledeci put shaljem p
:: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp
:: ko nema u vuglu, ima u guglu
:: :: @Jebivetar Vidiš da je čoveku frka, mora da održi temu u Top4mi, jerbo slabo stižu odgovori
:: :: Pozdrav
:: :: Vlad
:: :: :: Ja mislim da ti trazi destination folder na nekom drugom disku / particiji, gde zelis da sacuvas podatke
:: :: ::
:: :: :: Bayerische Motoren Werk
:: :: :: ::
tortojed Sta se dogadja kada `otkacis` disk na kojem se nalazi W7? 08.08.2010. 23:23 #236030

broj poruka: 10999
3) Da li sistem (Linux) normalno butuje? Ako nisi probao, probaj sada.
1) Da li su oba HDD-a vidljiva u BIOS-u?
2) Da li nakon post-a dobijas i Linux kao stavku (za boot)?

- - - - - -
shvati da si nakon instalacije Linux-a morao da dobijes dual-boot sistem (GRUB manager).

Antilohije auuh, izvin`te na spamu.. 09.08.2010. 01:39 #236040

broj poruka: 688
...ali imam deja-vu da sam vec procitao identican topic samo sto je covek bio izjavio da ce `da se rokne` ako ne vrati podatke, neke filmove i muziku. E sad, ako je to to isto, i ako sam pazljivo citao nisi formatirao ceo disk, ima dve particije, jedna linux od 20 i druga nfts od 200 i nesto gb samo se ne vidi. Trebalo bi da dignes win odes u control panel=>performance and maintenance=>administrative tools=>computer management=>disk management=>desni klik na particiju=>change drive letters and paths=> doelis joj slovce i to je to.

voxxx Re: Sta se dogadja kada `otkacis` disk na kojem se nalazi W7? 09.08.2010. 02:52 #236044

Dobio jesam dual boot. Vidljiva su oba HDD iz BIOS-a. Linux radi kada se pokrene iz GRUB-a. Nisam otikacinjao drugi HDD da vidim radi li Linux.

:: 3) Da li sistem (Linux) normalno butuje? Ako nisi probao, probaj sada
:: 1) Da li su oba HDD-a vidljiva u BIOS-u
:: 2) Da li nakon post-a dobijas i Linux kao stavku (za boot)
:: - - - - - -
:: shvati da si nakon instalacije Linux-a morao da dobijes dual-boot sistem (GRUB manager).
voxxx Re: auuh, izvin`te na spamu.. 09.08.2010. 02:55 #236045

Posle instalacije Linuxa na drugom HDD je doslo do promene particija. Umesto 2 skoro jednake, napravljena je jedna od 10gb (verovatno gde se Linux instalira) i druga od 200 i kusur gb koja nema nikakvo slovo i ne mogu im prici iz win7. Kako da joj dodam slovce? Jedino da partion magic stavljam.

:: ...ali imam deja-vu da sam vec procitao identican topic samo sto je covek bio izjavio da ce `da se rokne` ako ne vrati podatke, neke filmove i muziku. E sad, ako je to to isto, i ako sam pazljivo citao nisi formatirao ceo disk, ima dve particije, jedna linux od 20 i druga nfts od 200 i nesto gb samo se ne vidi. Trebalo bi da dignes win odes u control panel=>performance and maintenance=>administrative tools=>computer management=>disk management=>desni klik na particiju=>change drive letters and paths=> doelis joj slovce i to je to.
raic Re: Re: auuh, izvin`te na spamu.. 09.08.2010. 08:19 #236055

broj poruka: 9006
Pa i možeš da staviš partition magic da to obaviš - al samo ako si lud. Pročitaj od korice do korice ono što ti je Amfilohije napisao i probaj, možda te iznenade razultati.

Ima ona pričica gde se lik davio te u jednom momentu zavapi: `Pomozi sveti Nikola!`.
A ovaj će mu odozgo: `Sinko, mahni i ti malo rukama i moje ti pomoći neće nedostajati`.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: Posle instalacije Linuxa na drugom HDD je doslo do promene particija. Umesto 2 skoro jednake, napravljena je jedna od 10gb (verovatno gde se Linux instalira) i druga od 200 i kusur gb koja nema nikakvo slovo i ne mogu im prici iz win7. Kako da joj dodam slovce? Jedino da partion magic stavljam
voxxx raic i amfilohije i ostali... 09.08.2010. 10:21 #236062

Samo da vas pitam, ako sam dobro razumeo. Znaci smem da instaliram recimo XP na ovaj problematicni HDD i onda da odradimo ovu proceduru iz disk managment-a, dodeljivanje slovca. Ako je to tako, da li mogu da instaliram taj OS na ovoj particiji od 10Gb gde je bio Linux ili da pravim neku novu?

Sta god da sam pitao bezveze, nema razloga za ljutnju bilo kog clana najboljeg foruma za IT, posto sam vec dva dana kao lud zbog gluposti koju sam napravio.

Hvala svima jos jednom!
raic re 09.08.2010. 11:44 #236074

broj poruka: 9006
Pošto imam razloga da mislim da ti se linux ogadio za sva vremena možeš da uradiš sledeće

Sa hirens boot cd-a pokreni acronis disk director i obriši tu linuxovu particiju od 10gb, napravi novu ntfs primarnu, instaliraj XP na nju pa radi šta oćeš.

Iako, ako sam te dobro razumeo ti već imaš na drugom hardu sistem koji radi, uzmi pa iz njega uradi ovo što ti je Amfilohije napisao, nema potrebe da se cimaš i instaliraš.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Antilohije Re: Re: auuh, izvin`te na spamu.. 09.08.2010. 14:43 #236122

broj poruka: 688
Izvini, sad tek vidim da imas Win 7 a ja sam ti napisao postupak za Win xp. Evo na ovom linku imas sve u slikama prikazano kako se dodeljuje slovo particiji u win 7, pa polako radi sliku po sliku...

http://tiny.cc/2nlxn

Znaci trebalo bi iz ovoga da se vidi particija (graficki prikazana), samo sto nema dodeljeno slovo, pa ti uradis desni klik i dodelis mu prvo slobodno slovo. Posle toga obavezno restart i trebalo bi da radi.

:: Posle instalacije Linuxa na drugom HDD je doslo do promene particija. Umesto 2 skoro jednake, napravljena je jedna od 10gb (verovatno gde se Linux instalira) i druga od 200 i kusur gb koja nema nikakvo slovo i ne mogu im prici iz win7. Kako da joj dodam slovce? Jedino da partion magic stavljam
voxxx hvala svima na pomoci 09.08.2010. 17:41 #236172

Sve podatke sam vratio. Zelim da formatiram HDD od 250GB na kome je instaliran Linux.

1. Zelim da uklonim boot u kome se pojavljuje Lunux. Kako?
2. Kada to uradim mogu li onda samo iz recimo instalacije win7 jednostavno formatiram taj HDD od 250gb?
3. Kada sve ovo odradim sa boot DVD zelim da instaliram Linux (nije mi se ogadio!). Kako najjednostavnije to da uradim a da nesto ne zeznem ponovo?

Jos jednom hvala svima na pomoci!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs