Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
sound forge pitanje???
STRANA 1 OD 1
Oddworld sound forge pitanje??? 27.07.2010. 13:19 T28354

status: user
broj poruka: 61
Poceo sam da presnimavam zvucne kasete na komp, ali ne znam sta da korostim kao izvor. Tacnije imam 2 uredjaja koji pustaju kasete jedan je panasonic sa-pm28, koji ima opticki izlaz, ali ja nemam opt ulaz na ploci (koliko bi bila polovna kartica sa ovim, ali mi je bezveze da kupujem samo za to, jer mogu i drugacije a integrusa je odlicna inace -101db izlazni signal/sum). onda bih ovde prikopcao izlaz za slisalice u komp i stisao dosta.

2. stvar je neki prastari kasetofon (radionette cd400 70te-80te) koji mi je vec prikopcan preoko cinceva.

Stvar je u tome sto ne znam koji bolje pusta (bolji kvalitet, pa bih da snimim isti deo preko oba pa da poredim u forgu, i to je pitanje kako????
Ustvari samo pitam kako da mi sound forge ispise neke statistike o ucitanoj pesmi, i da sam skonta koliko suma ima u kojoj, posto koliko sam ja cuo(pustao naizmenicno sa oba), nisam nista cuo :) ustvari razliku ja ne primetim oslim u brzini i visini tona, gde opet ne znam sta je normalno...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Antimatery pa sad 27.07.2010. 14:31 #233297

broj poruka: 997
Vidi zavisi

Tesko je dosta kao prvo kasetofon bi odmah iozbegao pogotovo taj prastari, ako zajsta zelis da snimis nesto puno i nesto sto ti je veoma vazno , mada iskreno neznam sta to nema u digitalnom obliku da se nadje sto hoces preko kaseta no dobro.Preporuka ako ti je bitno vazno uzni jedan dek, profesionalna komponenta sada nisu skupi zavrsi posao pa prodaj, to su uredjaji koji raspolazu raznim hardverom za unapredjenje zvuka sa kaseta od linitianja suma preko normalizacije, mnogo stvari mozes i u SF-u no treba vremena peglati sekundu po sekundu, opet kazem neznam koliko ti ozbiljno treba evo baci pogled na

http://www.kupujemprodajem.com/Kasetni-dekovi-1-468-1-grupa.htm

Ukoliko nije toliko bitno otarasi se starog kasetofona, a sad zvuk sluh je presudan a i zavisi na cemu slusas nije lak posao za perfekcioniste ako nemas profi opremu...

A nesto ovako

http://www.kupujemprodajem.com/Pioneer-Sony-JVC-troglavi-dekovi-274166-oglas.htm

Sve je relativno !!!

Mixx ... 27.07.2010. 16:38 #233322

broj poruka: 2931
ako su u pitanju neki licno tvoji snimci, najbolje ih odnesi negde u neku radio stanicu/ studio itd... ne bi trebalo da kosta mnogo (ako ista) a odradice ti neuporedivo bolje nego sto ti mozes sa kucnom opremom. ako bas rese da te oderu, odradicu ti ja, placas samo kurirsku sluzbu, javi mi se na mail
ako su neka `izdanja` 99% ih imas na netu pa skini, mani se corava posla

Oddworld odg 27.07.2010. 17:01 #233333

broj poruka: 61
ustvari je taj prastari uredjaj nesto kao ovo http://www.vintagecassette.com/Pioneer/CT-5151
izgleda skoro isto, iste portove...
znam da se vecina moze naci na internetu, i ono sto ne moze mi ne treba u najboljem mogucem kvalitetu.
POgledao sam dekove, i vidim one za 35e. Posto se ne razumem bas u te proizvodjace (koji su kvalitetniji) koji bi od ta 3 bio najbolji.
Njih cu uzeti samo ako budem imao para, sto ne verujem da ce se dogoditi...
Od prizemnijih varijanti jel mogu izlaz za sluske sa ove linije u line-in i kraj price. Inace sad vidim da je taj panasonic jednoglavi, a ovaj dek sto imam 2glavi, ali je ipak bolji zvuk na novome.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs