Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Problemi sa Operom 10.60+, Firefox 3.6.4+, Google Chrome 5.0.375.99+ i Chromium 6.0.412.0
STRANA 1 OD 1
operator Problemi sa Operom 10.60+, Firefox 3.6.4+, Google Chrome 5.0.375.99+ i Chromium 6.0.412.0 23.07.2010. 13:22 T28291

status: user
broj poruka: 4266
Problem je vec ozbiljan. Vise od 40 + sigurnosnih sajtova ne mogu vise da otvaram sa gore navedenim verzijama( ili mogu, ali ne mogu da upisem sifru ili ne prepoznaje brovser da sam kliknuo za potvrdu), ali interesantno da perfektno rade sa Operom 10.53.3374, Mozilla Firefox 3.6.3 i Chronium 5.0 verzijom. Da li neko zna sta se desava, jer i nakon zamene flash player-a 10.1.53.64 Final, Adobe Shockwave Player 11.5.7.609 i novog direct x-a jun 2010, samo te starije verzije rade ok. Sve novije od toga ima problema do nemogucnosti da se snime(kod FF) ili da se snime ali samo deo bez sigurnosnog dela sa sifrom(Opera i Chronium), ako su stranice u html-u ili u docx ili elsx formatu( office 2007 i 2010). Cak ima problema i sa PDF stranicama. Naime, primetio sam da se stranice ne prikazuju kako su uradjene, ili fale delovi stranice ili kao kod Opere da stranica ne izgleda kako je uradjena.
I jos nesto. Sve stranice, kod kojih se ucitavanje vrsi nakon download-a stranice, u pozadini, bez prikaza da ima protoka( kod sigurnosnih stranica na primer) desava se da nece da se snime ni kao .htm ili .html stanice, jer je krajnji rezultat fajla uvek nula 0.
Jos jedan je problem, sto bespotrebno novije verzije vise usporavaju masine( zauzece procesora je vece i do 30 % sa FF na Corei860 i kod Opere 22% i Chronium-a 10%), kad je u Operi, Mozilli ili Chroniumu otvoreno po 15-20 tabova.
Sa starijim verzijama nema doticnih problema. Cak se kod navedenih verzija ne salju podaci kompanijama, sto sam se iznenadio.
Sa novijim verzijama snimaju sve podatke, cak i sigurnosne stranice sa poverljivim podacima( user name i password), sto je podlo, posto nigde u sporazumu o koristenju ne pise nista slicno.
James Waley iz IBM-a kaze, ako mu je verovati, da je naredjeno od HLS-a (drzavne bezbednosti USA) da se prikupljaju svi podaci sa svim informacijama o korisnicima i njihovom pristupu SVIM sigurnosnim stranicama koje se nalaze u Americi, Australiji ili na bliskom istoku.
U to malo verujem, mada mi je sumnjivo, zasto bi neko snimao moje podatke sa brojevima o kreditnim karticama i pristupnim siframa, osim ako ih ne koristi za kradju novca sa doticnih kartica ili za totalnu kontrolu.
Druge logike nema.
Ako neko nesto sigurno zna, neka mi javi.
Vrlo mi je bitno i hitno, a moze pomoci i mnogim gradjanima.
Ni Mozilla, ni Opera ni Google mi nisu odgovorili na postavljena pitanja, mada im saljem e-mail-ove( zadnjih 6 dana), pa cak sam i kontaktirao par sluzbenika, koji su mi rekli da nemaju dozvolu da odgovore na takva pitanja
WTF !?!?.
operator
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 23.07.2010. 13:41 #232569

broj poruka: 4266
Zaboravio sam da dodam da sve ino veleprodaje, transakcijski BOTAM-i i 2 holandske banke sa kojima saradjujem mi preporucuju Avant Browser.
Probao sam sve i jedan sajt i samo sa Avant Browser 2010 11.8 Final Build 7 25.06.2010 sve se perfektno ucita i moze da se snimi i pregleda kasnije( cak i mogu da ako odem na stranicu i onda ucitam snimljenu u brovser, odmah dobijam pristup, sto ne mogu ni sa IE), dok od svih ostalih pretrazivaca samo sa Operom 10.53.3374 mogu da snimim podatke, ali ne i da ih pregledam na svim sajtovima.
Interesantno, snimljene stranice mogu da otvaram samo preko IE ili preko Avant-a.
operator

imarkovic >> 23.07.2010. 14:27 #232575

broj poruka: 19012
daj nekoliko sajtova da probamo...si probao ponaosob za svaki sajt da dodeljujes exception u browser-u?

raic Da, daj nam i svoje šifre, osobito ako imaš masne devizne račune u inostranstvu. 23.07.2010. 17:29 #232605

broj poruka: 9006
I ovde kod nas za e-banking traže da instaliraš razne security sertifikate i da koristiš isključivo IE valjda baš zbog toga. Za avant nije ni čudo da takođe radi jer je u pitanju samo fensi frontend za IE.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

MaliAbner Bice da si popio neki FASUNG... 23.07.2010. 18:11 #232612

broj poruka: 7769
Ako si probao sve navedeno sa vise racunara i na drugima radi OK a na tom navedenom ne radi e onda si ...

Fasovao nesto garant...

Ostaje ti da precesljas sve sa nekoliko antibiotik programa...

Tomato Republic Of Serbia !!!

tortojed Juce sam instalisao (i ubrzo uklonio) Chrome - poslednji beta build. 24.07.2010. 01:23 #232678

broj poruka: 10999
Razlog: nece da download-uje. dodje do 20-30% i lazno prijavi `downloading finished`. Vratio sam verziju 5.xxx xx i sve je opet u redu. Sa FFox 3.6.7 nemam nikakvih problema.
- - - - -
edit: FFox apdejtovan na 3.6.8
Pisko Re: Juce sam instalisao (i ubrzo uklonio) Chrome - poslednji beta build. 25.07.2010. 23:38 #233107

broj poruka: 6650
aaaaa, pa što pre ne reče... kod tebe je jasno i dokumentovano zašto se to dešava: promeni procesor za AMD-a, može i athlon II ×2 najjeftiniji i obavezno ati kartica.... to je... kolju ti se drajveri od matične, drajveri od nvidije sa plug-in-ovima od chrome-a

... sipaš i ne misliš...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: Razlog: nece da download-uje. dodje do 20-30% i lazno prijavi `downloading finished`. Vratio sam verziju 5.xxx xx i sve je opet u redu. Sa FFox 3.6.7 nemam nikakvih problema
:: - - - -
:: edit: FFox apdejtovan na 3.6.8
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs